Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ön kol ampütasyon ile ehliyet yenileme süreci - 2020

piya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

H sınıfı ehliyetimi yenilemek(değiştirmek) amacıyla başattığım süreci yazmak istedim.

Sırasıyla;

1) e-devlet'den " Kişisel Sağlık Bilgi Formu" nu doldurup kaydettim.

2) MHRS sistemi üzerinden Aile Hekiminden randevu aldım. Oraya gittiğimde ehliyet değişimi olduğunu belirttim. Aile Hekimi de "sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu" nu doldurdu ve beni uzman hekime yani hastaneye sevk etti. (ben devlet hastanesini tercih ettim)

Engel durumum ortopedik olduğu için sadece ortopediye sevk etti. Aile hekimi raporu, hem çıktı olarak verdi hemde sisteme işledi. Önemli olan aslında sisteme işlemesi. çünkü elektronik ortamda raporun gözükmesi gerekiyor ki hastane deki doktor da raporu görsün.

3) MHRS den 06.08.2020 de devlet hastanesinin sağlık kuruluna randevu aldım. Randevu saatinde sağlık kuruluna gittim. Sağlık kurulunda çalışan memurlar aile hekiminin verdiği rapor çıktısına baktılar(aslında sistemden de görüyor) ve ortopedi bölümüne muayne olmam için kağıt verdiler. Bu kağıt aslında hastanenin veznesine gidip yatıracağınız muayene ücreti için. (50TL) Tutarı yatırdıktan sonra ortopedi doktoruna muayene oldum. Doktor da elektronik ortamda raporu doldurdu ve il sağlık kuruluna sevk kısmını işaretledi.

4) Tekrar sağlık kurulu memurunun yanına gidip ne yapacağımı sorduğumda, biz raporu il sağlık kuruluna ileteceğiz dedi. (ilk olarak sistemden raporu başhekimin onaylaması gerekiyormuş. Sonra da il sağlığa gönderecekler.)

04.09.2020 de mesaj geldi, ist il sağlık kurulundan. Özel tertibatlı araç komisyonu için 08.09.2020 ye gün verdiler sabah 09:00-10:00 arasına. Gelirken % oranını belirten engelli sağlk raporu ve 1 adet resim istediler. EK hizmet 11 binası, yenimahalle- bakırköy- eski kadın doğum hastanesi.

O tarihte orada olmayacağım için telefon edip tarihi değiştirmek için aradım. Telefon ile konuştuğum görevli 29.09.2020 Salı gününe not aldım dedi. Sanırım ayda 2 kere salıları toplanıyor kurul. Sorduğumda Mesaj olarakta tekrar geleceğini söyledi.

5) Randevu gününde İstanbul il sağlık kuruluna gittim. Dış kapının önüne bir tane masa koymuşlar. Masa üzerinde yer alan listeye isminizi yazıp yanınızda getirdiğiniz 1 adet resmi bırakmanız gerekiyor.Resmin arkasına da isim yazılacak. Sonra buradaki sıraya göre sizi çağırıyorlar.

6) Özel tertibatlı araç komisyonuna girdikten sonra (ortalama 5-10 dakika sürüyor) eski rapora bakıp kodları doldurdular. Yaklaşık 15-20 dakika sonra da dışarıda isimleri okuyup raporları verdiler.

Benim sağ ön kol amputasyon. Verilen kodlar ; 102-78-35.03-47-40.11

Sonuç olarak da Nüfüs müdürlüğünden randevu alıp ehliyetimi değiştirerek B sınıfı yeni ehliyetimi alarak süreci sonlandırmış bulundum.

@piya

Benimde sağ kol parmaklarımı kullanamıyorum.iki kez ötv üç kez mtv indirimli araç aldım.2007 den beri h ehliyetim var.Aile hekimi ortepedi uzmanına sevk etti.Ortepedi uzmanıda çorum sağlık il müdürlüğüne sevk etti.Ayda bir toplanıyor kurul.Gittim sağ el parmaklarda kavrama yok fizik tedavi uzmanına muayne ol gel dediler.Sonradan araştırdığıma göre çorum il sağlık müdürlüğü engelli heyeti el ve kol engeli olanlara prensip kararı olarak ehliyet vermeme kararı almışlar.yani 13 yıllık ehliyetimi kaybedeceğim.siz maşallah alabilmişsiniz.Sanırım kurallar il il değişiyor.Çorumda alamazsam hakem hastane olarak hangi sağlık il müdürlüğünü seçmeliyim.yada nasıl bir yol izlemeliyim ne tavsiye edersiniz.

kolsuzadam
sizi tebrik ediyorum.sizin tecrübelerizden yararlanmak isterim.Benimde sağ kolum ampute değil ama parmaklarımı açık kapatamıyorum.2007 h ehliyet alabilir ve özel donanımlı araç kullanabilir raporu aldım.bu raporla hem ehliyetimi hemde üç mtv indirimli iki adet ötv indirimli araç aldım.Malum bu sene sonu h ehliyetler son.değiştirmek için aile hekimine gittim.beni ortopedi uzmanına sevk etti.ortepedi uzmanı eski raporumdaki tanı ile çorum sağlık il müdürlüğüne sevk etti.sağlık il müdürlüğündeki heyet el de kavrama yok ehliyet alamazsın ama yinede hastaneye fizik tedavi uzmanına sevk ediyoruz muayne ol gelecek ay tekrar kurula gel dediler.Daha sonra öğrendiğime göre çorum sağlık il müdürlüğü heyet doktorları el kol ampute olanlara ehliyet vermeyelim.bunu prensip edinelim demişler.yani muhtemelen bana ehliyet vermeyecekler.şubat 22 de kurul var kurulda ne söylediniz.kendinizi nasıl anllattınız.olumsuz rapor alırsam hangi hastaneyi hakem hastane tercih etmeliyim.lütfen bana yardımcı olurmusunuz ehliyetim tehlikede

@selo46
Benin sağ el ampute değilde parmaklarımı kullanamıyorum.nerden aldınız nasıl ikna ettiniz.ben ocakta müracaat rttim fizik tedavi doktoruna yönlendirildim.şubatta tekrar gireceğim ama hiç umudum yok yardımcı olurmusunuz tecrübelerinizle

bülent bey :
1-Kas iskelet sistemi muayenesine ilişkin esaslarMADDE 8 – (1) Eklem hareketlerinden;
b) Diğer eklem hareketleri, her iki omuz ve/veya dirsek artrodezinde veya fonksiyonel olmayan ankilozlarında sürücü belgesi verilmez. Bendine dayanarak.Sağ veya sol kol ampute sürücülere ehliyet vermiyebilirlermi?Ben buna takıldım.
2-Bu yönetmelikte b) Diğer eklem hareketleri, her iki omuz ve/veya dirsek artrodezinde veya fonksiyonel olmayan ankilozlarında sürücü belgesi verilmez. Bendinin tam açılımı nedir?
3-Yeni çıkan yönetmelikte sol veya sağ kollardan birinin ampute olması durumunda engelli ehliyetinin verilebileceğini belirten herhangi bir madde varmı?

Yukardaki soruları neden sorduüumu gelince:Bende sağ elimi bilek altı ve parmaklarımı kullanamıyorum.2008 den beri h ehliyeti ve özel donanımlı araç kullanabilir raporum var.Bu RAPOR ile üç adet mtv iki adet ötv muafiyetli arç aldım.H Ehliyetimi B engelli ehliyeti ile değiştirmek için 2021 ocakta müracaatımı yaptım.ortepedi uzamanı çorum sağlık il müdürlüğüne sevk etti.Kurulda elde kavrama olmadığından sürücü olamayacağımı ancak birde fizik tedavi uzamanın muane etmesi için tekrar fizik uzmanına sevk ettiler.Heyete13 yıldır araç kullandığımı hiç trafik kazamın olmadığını söyledim.Ancak nafile.Fizik uzmanlarına muayne olmadan görüş almak için müracaaat ettim.İki fizik uzmanıda Yeni yöneltmelik çıktığında çorum sağlık il müdürlüğü engelli komisyonun:sağ/sol kollarından biri olmayana ehliyet vermeyelim diye prensip kararı aldığını ve vermediklerini söylediler.Fizik uzmanıda il sağlık müdürlüğüne umutsuzca sev etti.muhtemelen şubatta ehliyetimi iptal edecekler.
şimdi ben nasıl bir yol almalıyım yardımcı olursanız çok çok sevinirim.

StratoS

Öncelikle haklı davanızda mücadelinizi çok takdir ettim.Bizlere örnek oldunuz çok teşekkür ederim.Bende il sağlık müdürlüğüne 22/02/2021 de gireceğim.Tecrübelernizden yararlanmak isterim.yardımcı olursanız çok sevinirim.sağ el bilek ve altı a fonksiyonel.iletişim:0 541 811 80 87

Üst Alt