Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ön kol ampute. Ehliyet yenilerken sorun yaşar mıyım?

H.Kocak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar sağ ön kol ampute + kalp kapakçığı değişikliği var bende, ehliyet yenilerken sorun yaşarmıyım. 2014 te almıştım H sınıfı.

Sağ El Ampute Ehliyet Yenileme

Merhabalar,

Geçen hafta yeni araç alabilmek için ehliyet yenileme maksadıyla sağlık kuruluna girdim. Kurula girer girmez durumumdan bahsettim. Sizlerede aktarmak isterim. Engelim sağ el dirsek altı ampute(eklem olarak oynatabiliyorum.)
1.2012 yılında özel tertibatlı araç alabilir ehliyetimi aldım.
2.2015 yılında ötv ve mtv indirimli olarak vites koluna yükseltme aparatı takarak, TSE ve vergi dairesinin onayıyla manuel vites aracımı aldım ve halen kullanmaktayım.
3. Yeni girmiş olduğum kuruldaki insanlarada bunları birer birer detaylı ve resimli olarak anlattım. Ancak kurul başkanının diretmesi sonucunda raporumu bugün aldım ve aşağıdaki kodlar yazılmış.
4. Şuanki durumda ehliyetimi yenilemeden, aracım manuel ve kullanmaya devam edeceğim.
5.İtiraz edebilmem için örnek dosyalar var mıdır?
6.Ayrıca ötv ve mtv indirimli araç alabilmem için bu kodlar yeterli midir?
7. Sağ el kısıtlığı olupta ehliyet yenileyip manuel vites alabilen var mıdır?
8. Hiç ehliyeti değiştirmeden kaç ay sonra yeniden kurula girebilirim böyle bir hakkım var mı?
Bu konularda desteğinizi rica ederim.

10.02*Otomatik vites
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç, resmi araç, ambulans kullanamaz

Merhaba. Ben de sağ koldan engelliyim ve eski ehliyetimi değiştirmem gerekiyor ama açıkçası ehliyet yeniletmek isterken olumsuz rapor almaktan korkuyorum. Size otomatik vitesli araç kullanma izni verilmiş sanırım. Siz araç yenilemek istiyorsunuz; otomatik vites almak istemiyor musunuz?

ÖTV İndiriminden Faydalanabilir miyim?

Merhabalar,
Sağ elimde 2 parmağım yok, 3 parmağımda da güç kaybı var kullanamıyorum. H sınıfı ehliyetimi yeniletmek için sağlık raporu aldım ve heyete çıktım sonuç ise:
Parmakların, baş parmak dahil kazanılmış yokluğu, tek taraflı. İbaresi yazıyor. Sınırlı kullanım kodları bölümünde ise:
10.02 Otomatik vites, 10.04 uyarlanmış vites kolu, 78 sadece otomatik vitesli araç kullanabilir ibareleri ve 47, 102 kodları mevcut. Bu durumda sıfır araç alırken ÖTV indiriminden faydalanır mıyım? Bunun için hastaneden tekrar rapor almam gerekli mi? Benim üzerime olan aracı oğlum kullanabilir mi ve kullanabilirse onun için de belge almamız gerekir mi? Çok teşekkür ederim.

Üst Alt