Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ polio sekelim var. Sola pedal çektirerek ÖTV'siz araç alamaz mıyım?!

hüsna kam

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağ polio sekeli ortopedik engelliyim. Ehliyetimi aldım. Ehliyetimde sol hız pedalı, sol ayağa uyarlanmış fren pedalı,sadece otomatik vites araç kullanabilir kodları var.
Sağlık kurulu ötv indirim raporumda da polıo sekeli olduğum belirtilmiş ayrıca açıklama kısmına ehliyetteki kodların tamamı yazılmış.
Manisa Alaybey Vergi Dairesi yalnızca elden tertibatlı aracı ötv muafiyetiyle alabileceğimi söylüyor. Daire sadece bir hareket ettiricinin olması gerektiğini eğer sol hız pedalı takılarak tertibat yapılmış bir aracı alırsam daha sonra ötv ödemek zorunda kalacağımı belirtiyor.
Raporları ehliyetimi ve engelimi değiştirme şansım olmadığına göre ne yapacağımı bilemiyorum.Bu durumda ne yapmak gerekir.Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

hüsna kam

Tabii ki alabilirsiniz. Vergi dairesindeki görevli yanlış bilgi vermiş. Gaz pedalını sola ileten donanım hareket ettirici özel donanım sayılır ve ötv-mtv muafiyeti sağlar.

Keşke sizin dediğiniz kadar kolay olsaydı gerçekler.Ama Manisa Alaybey Vergi dairesi kabul etmiyor.Ve ben size ne kadar anlatsam bir faydası olmayacak buna.Yine de 1 ay sonra mesajımı görüp nezaket gösterip cevap verenlere teşekkür ederim.Saygılar.

Bişey bilmeyen adamları oturuyorlar ondan sonra millet uğraşsın sen maliyeyi boşver bayiye git onlar başvuru yapsın onay alsin. Her türlü alırsın.

Üst Alt