Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ-sol ayakta polio sekeli var. Otomatik vitesli araç kullanabilir miyim?

AHMET AKDERE

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SELAMLAR,
FİAT 'tan araç aldım, engelli aparatı için aracım Bursa'ya gitti , 10 günü geçmesine rağmen aracım gelmedi, yerine araç tahsisi istedim, sizin için özel tertibatlı aracımız yok dediler, otomatik vites araç istedim, ehliyetiniz ona müsait değil falan dediler.
sorum şu ; enson aldığım özürlü kimliği alır raporumda tanı : "Sağ ve sol alt extremitede polio sekelidir. Solda ağır derecelidir" "%50 oran vermişlerdi" bu durumda ben otomatik vites araç kullanabilir miyim? bu raporu sunarak otomatik vites araç isteyebilir miyim. yoksa gidip yeni rapor mu çıkartmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
Ahmet AKDERE

Hayır hayır, o ibare ile otomatik vitesli araç kullanamazsınız. Kullandığınız araçta elle kumandayı sağlayacak özel donanım bulunmak zorunda.
Otomatik vitesli araç kullanabilmek için sağ ayağın kullanılmasında bir sorun olmamalı ve raporunuzda "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi yer almalı (böylesi bir rapor trafik tescilde ehliyet dosyanıza işletilmeli)

cevabınız için teşekkür ederim, sağ ayağımın kullanılmasında bir problemim yok gaz ve freni rahat kullanabiliyorum. Bu durumda yeni rapor almalıyım.

Üst Alt