Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ tarafı felçli kişiler ortopedik engelli sayılmaz mı?

kemalerd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bütün engelli hastalarımıza ve yakınlarına merhaba. 2018 Yılında babam beyine emboli atması sonucu felç geçirdi. Sağ tarafını kullanma kabiliyetini kaybetti. İlk alınan raporda %94 Ortopedik engellidir raporuna rağmen, yenilediğimiz raporda Ortopedik engellidir ibaresi kaldırılmıştır. Verilen raporda:
SVH Alt Ekstremite %60
Sağ Üst %45
Oranları verilmiştir. Diğer verilen oranlarla birlikte %89 engelli kararı verilmiştir. Normal olarak herhangi bir ötv indiriminden faydalanamıyoruz.
Engel oranları noroloji teşhisleri bölümünde yazıyor.
Şimdi bu verilen sağ tarafını kullanamadığına dair oranlar ortopedik değil midir ? Eğer öyleyse ilk raporda aynı şekilde nöroloji kısmında yazmasına rağmen neden verildi ? Sağ tarafını kullanamayan bir insan nasıl araba kullanabilir ? Özel teçhizata ihtiyaç duyulması gerekmez mi?
Rapora itiraz etme hakkımın olduğunu biliyorum, fakat babamın sağlık durumu 2 hastane daha gezmeyi kaldıracak durumda değil.
Bu soruların cevabını dilekçelerle almadan önce siz değerli forum üyelerine sormak isterim. Tecrübelerinizle bana yol göstereceğinize eminim.
Saygılar dilerim.

Geçmiş olsun. Felç durumu genellikle nörolojik sebeplerden kaynaklı olduğu için ortopedik olarak değerlendirilmemiş olabilir.ortopedik durumlar genelde iskelet sistemini kapsar.

Ortopedik rahatsızlıklar daha çok kalıcı bir durum olduğundan bu şekilde bir karar çıkmıştır,

Emboli sonrası veye inme olarak adlandırılan tek taraf tutulumu,veye tüm vücud tutulumu daha çok nörolojik bir tablodur.

Dolayısı ile değerlendirilme yerindedir,

Yeni çıkan yönetmelikte bir takım değişiklikler yapıldı,Otv indirimi için ortopedi haric diğer hastalar için %90 rapor gerekli.

İsterseniz itiraz edip tekrar heyete girin/Sağlıcakla ...
kemalerd

Teşekkür ederim, itiraz sürecinde hastamı bir daha yormak istemiyorum. Yeni usule göre de hastane rollerine göre aynı düzey hastane bulmanız gerekli. Cevabınız için teşekkür ederim.

Üst Alt