Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ üst ekstremite kısıtlılığı sebebiyle sürücü olamayacağım söylendi!?

Muzaffer karabulut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sağ üst ekstremite engelli yim il saglik mudurlugu surucu komisyonu surucu olamaz raporu verdi
itiraz ettim baska bir ildeki ikinci bir komisyona sevk etti. Doktor kolumun tam iç dış dönmediğini söyledi. Biz üst ekstremite den uygun görmüyoruz dedi.
Şimdi yönetmeliğe göre ikinci komisyon un verdiği rapora itiraz etmezsen bu raapir geçerli. Ancak im sağlık müdürlüğü ikinci rapor olumlu olursa üçüncü komisyona sevk edeceklermiş.
Yönetmelikte böyle yazmıyor. Deneyimi olan varmı. .

Muzaffer karabulut

Bir kol tümden olmadığında dahi sürücü olunabilir, neyinize vermemiş pis herifler! Gerekçeleri neymiş! Tek lle araç kullanılamaz mıymış!

2. rapor olumlu olursa, hakem hastaneye sevk ederler. İl sağlık müdürlüğünün rutin uygulaması bu şekildedir

İl sağlık müdürlüğü komisyonu biz vermiyoruz başka bir komisyona başvurun dedi

Kolum sadece rotasyon kısıtlı işlevi görüyor güç kaybı yok.

Yonetmelikte ikinci rapora itiraz edilmezse geçerli olur diyor üçüncü hastane komisyonu nerden çıkıyor itiraz edersem tamam

Bu konuda deneyim olan sürücü belgesini akan bir arkadaşım bilgisine ihtiyaç var

abi benım sağ ust - alt ekstrem banada bakırköy vermedı istanbul eğitım arastırma hastanesı osmaniye semt polikiniliiği surucu olur dedı hep aynı hstnye gıdıom ehlıyetımıde yenıledım il saglık kodları yazdı yenıledım bazı hstner uyuzluk yapıoo

Bana il sağlık surucu olamaz dedi hastane uzman hekim aile hekimi olur demişti .

Benim kolum kırılmıştı engel ondan kolumu kullanıyorum sadece iç diş tam dönmüyor diyor doktor

benımkını ben kullanamıom hıç donmuyoda tutamıom ben gttım arabamda topuz var vıtes yukseltılmıştr dedım resmlerı gösterdım aracımın dedıklerımı yazzdılar verdıler

B sınıfı ehliyet vardı b engelli ye çevirmek için müracaat etmiştim surucu olamaz denildi il sağlık var olan ehliyetin iptali için emniyete yazı yazacaklarım söyledi . Bakalım itirazım sonuç ikinci komisyon ne karar verecek

Doktora otomatik vitesli arac kullanıyorum sorun yok dememe rağmen olumsuz yazmış gerizekalı eli parmağı kolu ampule olan engellj arkadaşlardan surucu belgesi olanların deneyimlerini raporlarının fotokopileri ihtiyacım var örnek gösterebilmek için

Muzaffer karabulut

İl sağlık bunu diyemez! Ellerindeki kodlar neye yarıyormuş madem!!! Bilmiyorlarsa, tereddütleri varsa, sağlık bakanlığı'na sorsunlar. Bakanlığa şikayet edin gerekirse. İşleri ne yahu! Töbe töbee

İkinci komisyonü bekliyorum. Bakalım ne karar verecekler. Olmazsa mahkeme yolu gorunecek

Kolun iç dış rotasyonü kısıtlı olması surucu belgesi alımına engelmi arkadaşlar

Yönetmelik te uzman hekim kararıyla surucu belgesi vefalı

Verilir diyor takdir hakkını doktor iyi yönde kullanmıyor

Mrb. Benim sol kolumda dirsek kırılmasından dolayı hareket kısıtlanması var, kolumdaki engelim normal gözle fark edilmiyor ama kolumu saldığım zaman fark ediliyor. Yıllar önce bir iş için sürücü olur raporu lazım oldu, o zamanki Bakırköy Devlet hastanesine gittim,Doktorlar bana sürücü olamazsın dediler, ben zaten sürücüyüm ehliyetim de var dedim, ehliyetin iptal olur, dediler sebebini sordum manevra kabiliyetim yokmuş halbuki 20 Yıldır Sürücüyüm şehir içi şehir dışı çok şükür hiç kazam olmadı ama bunu doktorlara anlatamadım doktorlar biz kitaba göre hareket ederiz deyip kestirip attılar.

Bende rapor almaktan vaz geçtim. Anlamadığım Şu Engelli raporu almak istediğimde şöyle uzaktan bakıp çok düşük oran verirken, Sürücü raporu almak istediğimde ise sürücü olamazsın diyorlar. Madem engelim sürücü olamayacak kadar büyük o zaman Ben Engelli Raporu alırken Neden sağlam gibi düşük oranlı rapor veriyorlar. Bu çelişkiyi bir türlü çözemedim 2-3 Yıl sonra ehliyetler mecburen yenilenecek bakalım ne yapacağız inanın bende bilmiyorum.

Benimde b sınıfı ehliyet vardı. Sürücü olamaz dediler var olan sürücü belgesini de iptal ettiler.

İkinci komisyon özel tertibatsiz arac kullanabilir ibaresi yazmış hakem hastaneye gideceğim bakalım ne olacak

Üst Alt