Arkadaşlar Bimer ve Kamu Denetçiliğine yapmış olduğum başvurum neticesinde Bimer'den şöyle bir cevap geldi.
Başbakanlık İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
[760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun (7/2) maddesinde malul ve engellilerin taşıt alımlarında ÖTV istisnası düzenlenmiş, söz konusu istisnanın uygulama usul ve esasları Özel Tüketim Vergisi (II) sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin (II/C/1) bölümünde belirlenmiştir. [[Bu kapsamda,, engellilik derecesi %90'ın altında olan engellilerden yalnızca, engellilik durumu, ilk iktisabı yapılacak taşıtın hareket ettirici aksamında (debriyaj pedalı, fren pedalı, gaz pedalı ve/veya vites kolunda) tadilat yaptırılmasını gerektirecek (zorunlu kılacak) nitelikte olan malul veya engelliler, anılan Genel Tebliğde öngörülen diğer şartları da haiz olmalarına bağlı olarak, söz konusu istisna uygulamasından yararlanabilmektedir. Diğer taraftan, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 413 üncü maddesinde mükelleflerin Gelir İdaresi Başkanlığından veya bu hususta yetkili kıldığı makamlardan, vergi durumları ve vergi uygulaması bakımından müphem ve tereddüdü mucip gördükleri hususlar hakkında yazı ile izahat isteyebilecekleri hükme bağlanmış olup, bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar 28/8/2010 tarih ve 27686 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelikte belirlenmiştir. Buna göre, başvurunuzda bahsi geçen İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına yapmış olduğunuz ,başvuru sonucu düzenlenen özelgenin yeniden değerlendirilmesine ilişkin bir talebinizin bulunması halinde, adı geçen Vergi Dairesi Başkanlığına yazılı başvuruda bulunmanız uygun olacaktır. Bilgi edinilmesini rica ederim.
Ben de şimdi direk Gelir İdaresi Başkanlığı'na dilekçe yazdım. Bakalım onlar sonuca varabilecekler mi?