Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ üst kolum ampute, sürücü olamaz kararı çıktı!?

ibrahim_yüce

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Sağ kolumdan engelim var %60 sağ üst kol ampute.
ehliyet için rapor almak istediğimde heyet sürücü olamaz diye karar vermiş.
bende rapora itiraz ettim şimdi farklı bir şehre yönlendiler orada da heyete gireceğim orası da sürücü olamaz derse mahkeme yolu gözükmekte.

konu hakkında nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz ya da benzer örnekler varsa paylaşmanız rica ederim.
benim bu ehliyeti almam gerekli.

Saygılarımla,

İlle o ehliyeti alacağım hem kendimi hem başkalarının hayatına kast edeceğim diyorsun yani...Bakalım Mahkemedeki hakim kafayı yemediyse ne diyecek...

Salim G.

Tam tersi, mahkeme kafayı yemişse sürücü olamaz demeli!

Dünyada iki kolu olmayanlar bile sürücü olabiliyorken bu uygulama hem hukuka hem de hakkaniyete aykırı.

hozgul

Birsey herkes tarafindan yapiliyorsa dogru oldugu anlamina gelmez ki Turkiye'de iki kolu olan insanlar bile can aliyor nasil ki bi psikoljk olarak tedavi gorse bile bazi meslekleri yapamaz ibaresi varsa bunun da bu siniri olmali..

Çekirdekten yetişme şoförlüğüm var ve ileri seviye sürüş belgesini bile çok rahatlıkla alabilecek kapasitem var.
Böyle bir yeteneğinin elinden alınması insanın çok zoruna gidiyor.
misal ileride evlendin işe sürekli toplu taşıma ile gideceksin çünkü ehliyet alamıyorsun, çocukların var diyelim topluca araca atlayıp bir yere gidemeyeceksin sürekli bir başkasına muhtaç kalacaksın.

sizce nasıl bir duygu.

Edacano

Herkes yapmıyor, mesela ikinci, üçündü dünya ülkeleri bunu uygulamıyor. :eek:

Edacano

güncel olarak

Madde- 8 :
(2) Ekstremite noksanlığında;

b) Üst ekstremitenin dışında ekstremite noksanlığının (doğuştan veya sonradan) olması halinde ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Üst ekstremitenin tek taraflı noksanlığında da ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının kanaatiyle, birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.

Ben soyle soyliyeyim surucu belgesi olan bir tanidigim esi ve cocuguyla yolculuğa cikiyor bir gece oncesinden uykusuz kaldigiz icin direksiyonda kontrolu kaybedip kaza yapiyor esi suan hayatta degil yani bu bi kaza degil bu bi sorumsuzluk bence hayati riskleri goz göre göre uygularsak sonuc hep ayni olur ilimli olmaliyuz hani tamam ama birilerinin cani soz konusuysa bencilliği kenara bırakmalıyız..

Yurt dışında kolları olmayıp beyni ile araç kullananlar var günümüzde renk körlüğü. Epilepsi rahatsızlığı. Kalp hastalığı olan kişiler Ehliyet alabiliyorsa bir kolu olmayan refleks gücü iyi ise neden Ehliyet alamasın sağlıklı kişiler hiçmi kaza yapmıyor inşallah hakkını arar bir an önce Ehliyet alırsın

Edacano

Araba almanın nesi çaresizlik...Dünyada kaç kişinin arabası var...Lüks yaşamdır.. Arabaya binmek yerine toplu taşımaya önem versek toplu taşımanın getirdiği dezavantajlar çabuk çözülür....Millet olarak lüksü seviyoruz maalesef.

Araba alan birisi annesi obezse yuruyemiyorsa yada ailesnde yasli ve yurume engelli varsa ya da herhangi bi sorun toplu tasima diyorsun tekerlekli sandalyeyle metrobuse binmye calisan cocuk gordum 25. Metrobuse binebildi yani care bu sekilde araniyorsa bence alinmli Salim G.

Salim G. esas siz kafayı yemişsiniz cahilce yorum yapıyorsunuz sağ kol ampüte olması ehliyet almasına engel bir durum teşkil etmiyor

ibrahim_yüce mrb aynı sorun bende de var h ehliyetim vardı yenileme için başvurdum sürücü olmaz dediler işlemlere başladım itiraz ettim sendeki en son durum nedir kardeş

idari yollar devam ettiği için dava açamıyorum.

ikinci bir heyeti bekliyorum orası olur derse antalya 'ya büyük heyete gideceğim orası karar verecek orası da olmaz ise mahkemeye

Slm benim sol kol omuz hizasından ampute 3 sefer denedim doktorlar sürücü olamaz dedi 4 düncü seferde aldım 6 ay oldu ben alalı ben pes etmedim sende etme yasal olarak hakkın var

Merhaba,

aynı şekilde benimde sağ kolumdan dirsek üstü ampute ama asla pes etmeyeceğim çekirdekten yetişme şoförlüğüm var ve en doğal hakkım ne olursa olsun o ehliyeti alacağım gerekirse dava bile açacağım.

ibrahim_yüce

Merhaba İbrahim bey durumunuza çok üzüldüm. Bende aynı durumdayım sağ kol omuz hizasından ampute benimde 15 yıllık h sınıfı ehliyetim var ben ehliyet yenileme için başvuru yapmadım inşallah hiç birimiz sıkıntı yaşamayız.

Bu arkadasimiza sürücü olamaz raporu verildiği anda AGIR ENGELLI STATÜSÜNE girer, bu durumda bu arkadasimiz ENGELLI INDIRIMINi kafadan almali, ruhsatta yazilacak 3 kişi aracı kullanabilmeli ki, bu arkadasimiz topluma entegre olsun, hayati boyu otobüslere mahkum olmasin.
Doktorlar kafalarina gore sürücü olamaz raporu veriyorlar, niye, çünkü sorumlulugu yok adamin, emin olun Sürücü Olamaz Raporu verilen engelli Ötv indirimi alir diye bir düzenleme olsa kanunda, bu Sürücü Olamaz Raporlarinin 10 tanesinden 7 tanesi Sürücü Olur seklinde olur.
Dusunen ve hak arayan bir birey olmak gerek, sistemin verdigini oldugu gibi kabul eden, sorgulamayan bireyler olmamak gerek, uzerine de düşünmeden elestirmememek gerek.

Üst Alt