Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ve sol elimde parmak amputasyonu var. Tertibatsız araç alabilir miyim?

kobra3452

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
sağ elim,3ve4 parmaklarım dipten ampute 2.parmağım sadece dipten oynuya Hareket kısıtlılığı var.
sol elimde 2.3.4 parmaklarım dipten ampute serçe parmağım da tırnak yatağından yok,
%45 raporum var

tertibatsız ötv den yararlanabilirmiyim

kobra3452

Bu durum manuel vitesli araç kullanmana mani olmaz gibi görünüyor. Onun için de ÖTV istisnalı araç almak mümkün değil.

komisyon kodları

OturanBoğa kolay gelsin bülent bey:sağlık kurulu raporumda vites kolu yükseltilmiş özel tertibatlı araç kullana bilir yazıyor,yakında komisyona girecem ötv indirimli araç alabilmem için ehliyetteki kodla rapordaki aynı mı olacak.Yani ehliyettede yazması gerekiyormu uyarlanmış vites kolu diye

kobra3452

Hayır, araç alımına temel olan raporunda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" yazması, oran bulunması ve sağ üst ekstremiteye dair tanı olması yeterlidir.

arkadaşlar orduda ilsağlık müdürlüğünde komisyona giren varmı

komisyona belgeyi teslim ettim ama 1 ay geçmesine rağmen çağrılmadım

Komisyon kararı

OturanBoğa Merhba arkadalar,raporumda VİTES KOLU YÜKSELTİLMİŞ Özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor,komisyon dan aldığım ehliyet raporunda ise otomatik vites ve direksiyon topuzu yazıyor.Ehliyet de VİTES KOLU YÜKSELTİLMİŞ yazmadığı için ötv indirimli araç alırken sıkıntı çıkarırlarmı.

kobra3452

sanırım işin biraz şansa kalmış. Ama bir sorun olmayacaktır diye diye düşünüyorum

Her iki eldeki amputasyonlardan dolayı direksiyonda bir özel tertibat istenebilir aslında

OturanBoğa Bülent bey tertibatcıyla görüştüm TSE sorun çıkarabilir diyor.Bi de vergi dairesine gideyim dedim bizim için özeltertibat yazması yeterli dedi yani biz onay veririz dedi.Ben şimdi ne yapmalıyım yeniden komisyona gireyimmi kafam karıştı

kobra3452
ÖTV istisnasından faydalanarak araç alabilirsiniz, vites topuzunun yükseltilmesi de özel tertibat kapsamında teşhis kısmında da aynı şeyi yazdırmanızı tavsiye ederim.

OturanBoğa
Malesef yanılıyorsunuz, olumlu özelgesini bizzat ben yazdım. "Vites topuzunun yükseltilmesi yeterli"

engelilik

Vites kolundaki sabit modifikasyon tabii ki ötv muafiyeti sağlar. Ama Ama birkaç parmak amputasyonu manuel vitesli araç sürmeye engel sayılmayacağından bu donanım rapora yazılmaz. Yazılsa amenna. Onun için yukarıda "biraz da şans" dedim.

Üst Alt