Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ve sol kulak 49 db, kronik ulseratif kolit hastalığa ne oran verilir?

pirlo21

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
sag kulak 49 db sol kulak 49 db . ayrıca kronık ulseratif kolit hastasıyım . engel durumum yuzde kac olur ?? 40 ı gecer mı ?

Merhaba,

Ülseratif Kolit, İnflamatuvar Barsak Hastalıkları (İBH) grubuna giren bir hastalıktır. Benzer bir hastalık olan Crohn hastalığı ile beraber Sakatlık Cetvelinde "Kolon ve Rektum Fonksiyonlarındaki Bozuklukların Dğerlendirme Kriterlri - Tablo 4" esas alınarak değerlendirilir. Bu tabloya göre İBH hastalıkları, hastalığın şiddetine göre 4 sınıfa ayrılır ve oranlar da buna göre %10 - %25 - %50 ve %75 olarak verilir.

Aşağıdaki tabloya bakarak Ülseratif Kolitiniz için ne kadar oran verilebileceği konusunda bir tahminde bulunabilirsiniz. Eğer ilave sorularınız olursa buradan sormaktan çekinmeyiniz.

3. KOLON, REKTUM VE ANÜS

1. Kolonik veya rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukları sınıflama kriterleri:

Kolon ve rektum fonksiyonlarındaki bozuklukların değerlendirme kriterleri Tablo 4’te listelenmiştir.

Tablo 4- Kolonik rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukların sınıflama kriterleri.

Sınıf 1 Sınıf 2 Sınıf 3 Sınıf 4
Özür Oranı % 10Özür Oranı % 25Özür Oranı % 50
Özür Oranı % 75
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısa süreli belirti ve semptomları
Ve
Aktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi
Ve
Sistemik bir bozukluk olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması
Ve
Cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması.
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri
Ve
Hafif ağrının eşlik ettiği barsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan hafif Gİ semptomlar
Ve
Diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gerekmesi
Ve
Beslenme sonuçlarında bozulma olmaması.
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri
Ve
Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı
Ve
Aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması
Ve
Temel belirtiler (ateş, anemi veya kilo kaybı)
bulunması.
Ve
Barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları
Ve
Aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi
Ve
Temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi)bulunması
Veya
Remisyonların uzun sürmemesi

pirlo21

Ben de Ülseratif kolit hastasıyım Taksim İlk Yardım ve Okmeydanı hastanesinden ÜK'dan %25 aldım, itiraz sonrası Şişli Etfal %35 verdi göz rahatsızlığımda eklenince %46 oldu. Şansını fazla zaman kaybetmeden denemelisin hastanelerde türlü türlü durumlar söz konusu burada teşhislerine bile önem verilmeden kilona göre o anki durumuna göre karar veriyorlar.

Erdoğan abi selam, nasılsın? benim Temmuz ayında başvurduğum vergi indirimi henüz sonuçlanmadı 1 ayı geçik süredir Ankara'da sabahtan beri sistemde sorun var birazdan tekrar arayacağım sonuç umarım iyi olur burada paylaşacağım.

Erdoğan abi şimdi öğrendim Ankara'dan %46 ile giden raporum %46 ile onaylanmış.

Merhaba Ercan, iyi haberlerine sevindim. Demek Temmuzdan beri ancak bitti, hadi geçmiş olsun. Ben Kasım'da başvurdum ama hala bakanlığa gitmedi evraklarım, İVDB'ında bekliyor.

Dur seni telefonla arayıp tebrik edeyim :)

erckrgzl

Son düzenleme:
cvplarınız ıcın tesekkur ederım erckrgzl ve erdogan bey .... ben cuma heyete gircem kulak sol 49 sag 49 ordan 24 puan gelıyor . ulseratif kolit icinde gastro hocası yuzde 25 tir yazıyor baltazara vurdum da 43 yapıyor. sizce 43 alırmıyım ??? bu oranlarlaa bı degısıklık olabılır mı *

Formülde 43 yazıyorsa alırsın belki oranı yükseltebilirler, heyete gireceğin zaman çok bakımlı gitme bence bakarak yorumluyorlar biraz.

Hayırlısı ile alırsın İnşallah raporunu.

Merhaba,

İşitme oranı hakkında bilgim yok, ama ÜK için verilen oran mantıklı. Bunun daha da altına düşüleceğini sanmıyorum. Ercan'ın da dediği gibi bakımlı - iyi giyinimli gitme :) Hekimlerin neye neden dikkat edeceği hiç belli olmuyor. Bende pis sakal vardı heyet günü, ihmalkarlıktan. Heyet başkanı, "neden sakalınız uzun?" diye sordu. Ben de anlamsızca yüzüne baktım. Sonra "sakalınızın uzun olmasının hastalığınız ile ilgisi var mı?" diye sordu. "Hayır yok" diye cevap verdim.

Anlayacağın nereden ne soracakları belli olmuyor. Yaptıkları işi severek yaptıklarını sanmıyorun, o nedenle bazıları kafalarına göre takılıyorlar.

Umarım hakkınızda hayırlı olacak bir sonuç alırsınız.

Esen kalın :)
pirlo21

erckrgzl Erdoganer sac bas dagınık gderım ozaman hahah yenı kıyafette gıymem dıkkat etcem soyledıklerınze cuma gunu gırcem ınsallah sonuc gelınce sızınle paylasırım ınsallah 40 ı gecer ve kpss girme sansı yakalarım . tekrar tsk ederım

Hadi hayırlısı bakalım. Öyle "homeless" tipler gibi de olma tabi :)

Bizi haberdar et durumundan. Burada Crohn- ÜK dayanışması yapıyoruz :)
pirlo21

Bazı hastanelerde heyete girilen odanın önünde kamera var içerideki bazı doktorlar dışarıda bekleyen hastaları izliyorlarmış dışarda başka içerde başka halde olma durumlarına karşılık. Doğal ol hakkınsa alırsın merak etme. Şuan zaten almış gözüküyorsun, heyette duracağın vakit sadece birkaç saniye eğer askerlikten muaf durumun varsa bunu mutlak söyle çünkü bu doktorun endişesini kaldırır. Ben son anda bunu dile getirdim raporuma baktı ve oranı yükseltti.

2 ay once zaten aynı kuruldan askerlıkten muaf oldumm aynı kurul muaf etti beni hal boyle olunca bende engel durumu tespıtı ıcın bıdaha basvurdum engellı kpss gırebılırım dıye ... erckrgzl

pirlo21

Aynı heyete denk gelmeyebilirsin, askerlik ile ilgili raporun yanında olsun derim.

erckrgzl heyete girdim kulak icin kagıtta 24 tür yazıyor karın ıcın de 25 tir yazıyor hıc soru sormadılar bana sadece adımı soy adımı okudu kımdır dedı ben elımı kaldırdım tamam cıkabılırsın dedı

erdogan abı cok tskk ederım 1 hafta 10 gun surcek herhalde bekleme suresı kpss nisan ayında hemen baslıcam calısmalara :D

Evet, teslim alman 1 hafta 10 gün sürer. Sınav için asıl bakalım.

Aman raporun aslını kimseye vermeyesin. Hatta hastaneden ayrılmadan önce 3-4 tane fotokopisini çektirip başhekimliğe aslı gibidir yaptır mutlaka. Gerektikçe kopyalarını kullanırsın.

Bu arada adın nedir? Sana pirlo diye mi hitap edelim?;)

erdogan abı cok tskk ederım 1 hafta 10 gun surcek herhalde bekleme suresı kpss nisan ayında hemen baslıcam calısmalara :D

Son düzenleme:
Hadi hayırlısı raporunu aldığında hemen oradaki kırtasiyede 5 kopya yap sağlık kuruluna aslı gibidir kaşelet sonra baş hekime imzalat. Sonra uğraşmak zor olur yada noterden para verirsin. Ayrıca EKPSS için bazı belediyeler ücretsiz kurs açtı bağlı olduğun yere başvur yada sor. Yoksa başka ilçe belediyeleri ara ben öyle yaptım haftaya kurs başlıyor.
Burası dayanışma yeri ;)

ben adana dayım ismim mehmet tamam dedıgınız gbı 5 tane cogaltıp aslı gbıdır dıye onaylatcam . sız solemesenız yapmazdım bıle tsk ederım
universite mezunuyum bırazcık calısmayla gereklı puanları alırım dıye dusunuyorum .hakkımızda hayırlısı

pirlo21 erckrgzl

Vayy kardeşim. Hayırlı olsun :) Güzel haber :) Az önce diğer bir Ülseratif Kolit kardeşten haber aldım, Süleyman RAİSTLİN.. O da %90'la kapatmış rapor işini. Tabi O'nun ek rahatsızlıkları vardı.

Sen şimdi bütün enerjini EKPSS'ye ver. Vergi indirimi filan seni bağlamıyor şu anda.

Kolay gelsin :)

Üst Alt