Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ya da sol uzuvda sakatlık olması rapor oranlarını etkiliyor mu?

MESTAN

Üye
Konular
67
Reaksiyonlar
1
Sağlık kurulu raporlarında -örneğin vergi indirim belgesi için alınan raporlarda- kişide bulunan özürün vucudun sağında veya solunda bulunmasının bi farklılığı var mı (sağ ve sol oranları aynı mı)?
aynı zamanda kişinin raporuna istinaden askerlik yapmamış olması raporuna artı katkı yapar mı eğer katkısı varsa ne ölcüdedir

saygılar:eek:

Rapor oranı vergi indirimi için % 40 tan başlar bunu hakkettikten sonrası çok önemli değil. Eğer amaç vergi indirimi içinse

Hayır ben puan acısından sordum örneğin özrün sağ kolda olmasıyla solda olmasının bi farkı varmı.

engelin iş kazası sonucu oluşumunda,sağ veya sol ayırımı varmıdır?
bunu özellikle müfettiş bana sorduğu için sorma ihtiyacı duydum.eğer iş kazasında etken ise,bunun kabaca bir % karşılığı kaçtır.?veyahut sayısal olmayan bir karşılık değeri mi vardır?değerlendirme nasıl yapılır?

Cetveli bir daha inceledim ve sağ-sol ayrımı göremedim. Ama, sağ eli ile iş yapan biri sağ elini kaybetmişse, sol elini kaybetmeye nazaran daha çok zorlanır. Bunu öngören bir fark vardır mutlaka... Özellikle üst ekstremitede bu fark önemli... Ama -ben- mevzuatta göremedim.

Üst Alt