Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü ve biz engelliler?

idare1984

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözü ve biz engelliler..?

saglam kafayi tasimak icin bir vucut gerekiyor sözün acilimi o sekilde yanlis algilamayin lütfen ve onuda takmayin kafaniza

"Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur." Bu sözdeki sağlam vücut: akciğerleri çalışıp beyne rahat oksijen gönderebilen; alkol, sigara gibi kötü alışkanlıkları olmadığı için beyne zarar vermeyen, bağırsakları sağlam olduğu için bağırsak florasından beyne toksik madde göndermeyen vücuttur.
Kendimce anlatmaya çalıştım. :D

vücut tam olarak karaciğeri mi kapsıyor? kalp ameliyatı olan arkadaşımız da sağlamın zıttı olan bozuk bir vucut mu var demek oluyor? bu söz ne anlamda söylenmiş oradaki hadiseler vs. tartışılacak bir konu ama hiç uğraşamam şimdi. Bende ki kafa bana yetiyor hatta lazımsa akıl verilir ücretsiz :D

mabel. Akşam evde seyredeyim inşallah burada açamıyorum.

Söylenen söz beslenme anlamında da söylenmiş olabilir :) engel anlamında da söylenmiş olabilir..

Üst Alt