Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlam statüsünde çalışıyorum, %45 raporum var. Vergi indirimi alabilir miyim?

acem_abir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Benim sormak istediğim;
Şu anda bir kamu kuruluşunda Uzman olarak çalışıyorum. %45 özürlü raporuna sahibim. Kuruma girerken engelli kadrosundan değil de, normal sınav ile girdim. Normal diğer personeller gibi ücret almaktayım ve bu ücret üzerinden gelir vergisi ödemekteyim. Bugune kadarda engellilere tanınan vergi indiriminden yararlanmadım. Acaba yararlanabilirmiyim? Yapmam gereken nlerdir?

cevap için tesekkurler.
bu indirimden yararlanmak için kendim mi vergi dairesine başvuracam yoksa kurumuma bildirecem ve onlar mı benim adıma işlem yürütecek?
ayrıca 4c statüsünde calışıyorum ve 1997 de işe girdim. ne zaman emekli olurum?

Siz başvuracaksınız. Ama kurumunuzdan da yazı almanız gerek...

Memurluğa başlamadan önce %40 ve üzerinde sakatlığınız varsa ve bugün bunu belgeleyebiliyorsanız, o zaman 5400 gün hizmet süresi ile emekli olabilirsiniz.
Bunu belgeleyemiyorsanız ya da memur olduktan sonra %40 ve üzeri işgücü kaybınız oluştu ise, o zaman 5510/geçici madde 4'e göre emekli olabilirsiniz: % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün hizmet süresi ile.

Üst Alt