Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlam statüsünde çalışıyorum. Özürlü statüsünde çalışırsam bir avantajım olur mu?

arif_87

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar, sormak istediğim birkaç sorum var. İzmirde ikamet ediyorum ve özürlülere belediyenin ücretsiz ulaşım imkanı tanıdığı özürlü kartına sahibim. Ve bu kartı %40 özürlülük raporu ile aldım. Haklarım nelerdir pek bilgim yok.

Meslek yüksek okulu Biyomedikal cihaz teknolojisi bölümünden gecen yıl mezun oldum. 1 yıldır özel şirkette teknik servis normal çalışan olarak çalışmaktayım. Özürlü statüsünde çalışmamın bana faydaları zararları nelerdir. Başka bir işe girmek istiyorum rapor alarak mı başvurularda bulunmalıyım.

%40 engelli raporum var. İş başı yapacağm.

Arkadaşlar iş başı yapmak için tarih bekliyorum. İş yerime engelli statüsünde girdim. Raporum %40. İş yerime raporumu verdim bu durumda maaşımda herhangi bir değişiklik yaparmı yoksa vergi dairelerine mi başvurmam gerekiyor. İş başı tarihinden öncemi başvurmalıyım yoksa işe başlayınca mı? İzlemem gereken yol nedir? Yardimci olurmusunuz. Teşekkürler...

İş yerinize rapor vermek size hiç bir katkıda bulunmaz yapmanız gereken iş başladıktan sonra iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak maliyeye vergi ind.için müracaat etmeniz gerekli..
Bu hakkı kazandıktan sonra maaşınıza 25.50 tl yansır..

Üst Alt