Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlığıma uygun işlerde çalıştırılmam için nasıl bir rapor almalıyım?

perwer

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Ardaşlar ben kronik karaciğer hastayım belirli İşlerde çalışmam için
Nasıl bir rapor almalıyım
Ve ne yapmam gerekiyor nereye başvurmalı yim iş yerim beni hep sıkıntı bülge lerde çalıştırıyor ve bun etkileniyorum bilgsi olan ardaşlar lütfen yazsın acil tşklr.

Rapor

Herkese Günaydın arkadaşlar
Benim sıkıntım iç hastalıkların dan süresiz ağır iş yapamaz heyet raporu aldim.
İşyeri sıkıntı yapıyor beni yinede ağır işlerde çalıştırıyor bu konuda ne yapmam gerekir bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazsın. bide bu raporu engelli raporuna dunuştüre bilirmiyim dünüşse yüzde kaç olur.Tşklr.

perwer

1- Rapora rağmen sağlığınıza zarar veren işe zorlayamazlar. Zorlayan suç işlemiş olur. Uygun iş talep edin

2- Vermezlerse, 4857 sayılı kanunun 24. maddesine istinaden haklı fesih gerekçesi doğar ve tazminatınızı alarak işten çıkışınızı istersiniz. (aman istifa dilekçesinde bu maddeye atıf yapmayı sakın unutmayın)

3- Sakın boş kağıt felan imzalamayın, atılmak için işverene koz vermeyin

Hangi oranda rapor alacağınız sakatlık oranı cetveli'ne göre belirlenir. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gitmelisiniz.

Üst Alt