Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlığımı zora sokan ağır işlerde çalıştırıyorlar! Ne yapabilirim?

Mustibalik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben trakya döküm fabrikasına işkur üzerinden engelli kadrosundan girdim. engel oranım girdiğimde %50 idi ağır işler ve göz yorucu işlerden muafım.
daha sonra vergi indiriminden faydalanmak için yeniden başvurdum raporum 2001 yılından olduğundan eski dediler ve yeniden rapor almak için başvuru yaptım ve engel oranım %82 olarak değişti.
29 ocak 2015 de işbaşı yaptım. ilk başta ambar sorumlusu diye beni bölüme verdiler. günlük en az 5 ton mazleme aktarıyorum yada paketliyorum zor da olsa orada idare ediyordum. 2 ay sonra dediler seni vardiyaya vericez. orası çok yoğun çalışma şekli olduğundan vardiya şefine itiraz ettim. 1 gün çalıştım . sadece o gün yaklaşık 10 - 11 ton malzeme aktarıp paketledim.
tanıdıklarım vasıtası ile insan kaynakları müdürüne telefon açtırttım bölüm değişkliği için. ertesi gün beni diş açma talaşlı imalat bölümüne aldılar. oradaki iş de ağırdı fakat en azından eskisinden çok çok rahattı.
2 ay geçti ve beni başka bölüme gönderdiler. içerisine CNC'den cıkan malzemelerin toplandığı kimyasallı metal sepetleri (bor yağı pisliği) temizlemem istendi tahmini boş ağırlığı 60 kg falan. yaklaşık 6 gündür yeni bölümdeyim ve çalışıyorum. ama kollarımda artık takat kalmadı.

insan kaynakları müdürü, işletme doktoru, iş güvenliği müdürü konuyu biliyorlar ama halen bana normal insanların bile çalışmayacağı işleri vermeye çalışıyorlar. bimere direk yazı yazsam faydası olur mu ?

Şikayet etseniz uyari veya maddi ceza yerler. Fakat senide işten cikartirlar

teşekür ederim arkadaşım sağol. zaten işten çıkmayı düşünüyorum onlar atsın daha iyi :D

Üst Alt