Engelli haklari adi altinda bir cok yasa cikiyor fakat uygulama yok malesef, mesela bizim kuruma genel mudurlukten engelli personelin yazici donanim masa sandalye gibi ihtiyaclari var mi? Var ise bildirilmesi seklinde yazi gelmisti, bu yaziyi niye yazmislar? Ortopedik engelli bir arkadasimiz odacilik yapiyor, niye bu isi yapiyorsun abi dedim, yapcaksin dediler dedi, sirtinda su bodonu tasiyor odaya siz dusunun artik, icimde ciglik atiyorum, kufurler savuruyorum ama duyan yok, cunku korkuyorum hepimiz gibi....
Senin yapacagin su arkadasim, memurmusun? İşçi mi? Onu bilmiyorum ama mesela isci bi arkadas bel fitigi olmus gitti calisma il mudurlugune doktora felan meslek hastaligi diye rapor almis, simdi kirallar gibi zaten oturuyordu simdi yayila yayila oturuyor, memursan kardesim uzgunum yapabilecegin bisey yok gibi, ancak dava acarsin, cunku memur devletin uvey evlatlari gibidir, sendikalisindir ama hakkini savunmaz, isci sendikalari gibi, zaten hukumet yanlisi sendikaliysan hic bekleme umut yok, onlar dayamis sirtina hukumete umrunda bile degilsin..
Allah yardimcin olsun kardesim...
Her seye eyvallah diyen spastik engelli bi arkadasimizi da sendikaya engelli temsilcisi yapmislar, kimse cok bileni, hakkini arayani, cok konusani, cok okuyani istemiyor...simdi gelde temsilci arkadasimiz odaci engelli abimin hakkini arasin..
Valla ben zulum karsisinda susan dilsiz seytandir diyorum baska da bir sey demiyorum, ama hep birlikte korkudan susuyoruz, allah affetsin bizi.