Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlığımı zora sokan görevler veriliyor. Ne yapabilirim?

reco61

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Belediyenin veteriner hizmetleri müdürlüğünde veteriner hekim olarak çalışmaktayım.bu hizxmet sınıfı iş sağlığında tehlikeli kısımda yer almaktadır.Amirim beni sürekli olarak dıs göreve göndermektedir.bir seferinde köpek tarafından ısırıldım.yasal haklarım nelerdir.

reco61

İnsani bir durum için bile mücadele etmemiz gerek. Hay bu düzenin içine edim!

Ne yaptınız bu konuda?

İş sağlığı doktoruyla konuştum onlarda kurulu topladılar müdürlüğe tavsiye niteliğinde ' bu işlerde çalıştırılması sakıncalıdır.' diye bir yazı yazıldı.Müdürlük şefimle istişare yaparak bana cephe aldı iş yerine geç gelmekten bana soruşturma açtı sonuçta bana uyarı cezası vererek geri hizmete çektiler.Bende de ne ne umut ne istek bıraktılar ayaklarım işe gelmek istemiyor

Bak kardeşim seni üzdülerse senin yapacağın tek iş toplayacaksın akraba kısmını iş çıkışı o şefin ağzını yüzünü kırdıracan o olmaz diyorsan pitbullu ansızın sal üstüne bırak parçalasın adamı.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]reco61

soruşturma sebebi haklı yere miydi? haksız yere miydi? haksız yere ise idare mahkemesine dava açtınız mı?

reco61 Arkadaşım senin yaşamış olduğun sıkıntıyı bende yıllarca çok yaşadım burada en önemli olay şu raporun da ne yazıyor benim raporumda her iki elle ve ayakta durmayı gerektiren işlerde çalışamaz diye ibare koymuşlardı 2003 yılın da bende yerel bir belediyede işe başladım ve o zamanlar tecrübesizliğim ve bilinç sizliğim sebebiyle yıllarca fotokopi işlerine baktım ve günde en az 1,000 defa fotokopi için aya kalk otur ve ayda ortalama 50,000 ile 70,000 bin adet fotokopi çekiyordum dışarıdan basit gele bilir ama analog makinelerdi artık ayakta durmakta zorlanır oldum bu sıkıntımı yıllar sonra dile getirdiğim de bir anda sorunlu problemli iş begenmeyen bir kişi yaptılar beni ben se sadece rahatsızlığımın beni daha çok zorlamaya başladığını dile getirmiştim sadece biraz en pati yapılmasını durumumun biraz iyileştirilmesini istemiştim ama nerede bileydim kötü ben olacağımı o zaman anladım sesini çıkarmadığın sürece senden salağı malı aplatı yok ben de 2012 yılında da yeni bir rapor aldım ve orada da aynı ibare konuldu her iki elle ve ayakta çalışmayı gerektiren işlerde çalışamaz ibaresi konuldu o rapora istinaden kuruma bir dikekçe ile başvuruda bulundum raporuma istinaden daha uygun bir işte çalıştırılmak istiyorum diye o günden sonra bir daha iki yakam bir araya gelmedi yaklaşık 3 yıl boyunca 2 ayda bir 5 ayda bir değişik ve merkeze uzak(ulaşım cepten)yerlere özel olarak süründürüldüm gece bekçiliğinden tutu kapalı pazar yerine ve hayvan barınağına köpeklerin altını temizlemeye kadar defalarca hakarete maruz kaldım ve bu hakaretlere misli ile cevap verdim hiç tırsmadım ama kimsenin bir yerini de yalama dım yalamam da tabi ben işçi kadrosunda olduğum için sendika iş yeri temsilcisi seçimlerine girdim ve bulunduğum bölümde baş temsilci seçildim ve artık temsilci olarak devam ediyorum hemde işimi yapmaya devam ediyorum ama şunu yapmıyorum kimseye adaletsizlik yapmadım yapmamaya da devam edeceğim benim sana ve bizim gibi durumlara maruz kalan arkadaşlara tek önerim hakkınızı yedirme yim hayatınız da bir kere dahi olsa HAYIR demeyi başarırsanız mutlaka gerisi gelir dik durun makam önünde iki büklüm olmayın ve zorla yaptırılmaya çalışılan işlerde iş yavaşlatmayı uygulayın ben bu kadarını yapa biliyorum diyin kesip atın hiç bir şey yapamazlar size hadi HAYIR'lı günler.

turukku
iş yerine 15 dakika geç geldim açık kolluyorlarmış zaten tutup tutup soruşturma başlattılar.Savunmam da geç kalma sebebimi ve ilk olduğunu tekrarını yapmayacağımı açık açık yazmama rağmen soruşturmaya muhukik atadılar(bunun sebebinin dava edersem kendilerini kurtarmak olduğunu dusunuyorum) atadılar. muhakkik şaibeli (Şefimin yakın arkadaşı) olduğunu duşunduğumden reddi muhakkik talebinde bulundum bu talebimide red ettiler ve tarafıma uyurı cezası verdiler.İdari Dava açmak için sendikama başvurdum onlarda bizden dediler. Dışarıdaki avukatlar karşılayamayacağım fiyat istediler.

cabbarehlinamus
mucadele etmeye çalışıyorum buzen guç tukeniyor işte

Engelli haklari adi altinda bir cok yasa cikiyor fakat uygulama yok malesef, mesela bizim kuruma genel mudurlukten engelli personelin yazici donanim masa sandalye gibi ihtiyaclari var mi? Var ise bildirilmesi seklinde yazi gelmisti, bu yaziyi niye yazmislar? Ortopedik engelli bir arkadasimiz odacilik yapiyor, niye bu isi yapiyorsun abi dedim, yapcaksin dediler dedi, sirtinda su bodonu tasiyor odaya siz dusunun artik, icimde ciglik atiyorum, kufurler savuruyorum ama duyan yok, cunku korkuyorum hepimiz gibi....
Senin yapacagin su arkadasim, memurmusun? İşçi mi? Onu bilmiyorum ama mesela isci bi arkadas bel fitigi olmus gitti calisma il mudurlugune doktora felan meslek hastaligi diye rapor almis, simdi kirallar gibi zaten oturuyordu simdi yayila yayila oturuyor, memursan kardesim uzgunum yapabilecegin bisey yok gibi, ancak dava acarsin, cunku memur devletin uvey evlatlari gibidir, sendikalisindir ama hakkini savunmaz, isci sendikalari gibi, zaten hukumet yanlisi sendikaliysan hic bekleme umut yok, onlar dayamis sirtina hukumete umrunda bile degilsin..
Allah yardimcin olsun kardesim...

Her seye eyvallah diyen spastik engelli bi arkadasimizi da sendikaya engelli temsilcisi yapmislar, kimse cok bileni, hakkini arayani, cok konusani, cok okuyani istemiyor...simdi gelde temsilci arkadasimiz odaci engelli abimin hakkini arasin..
Valla ben zulum karsisinda susan dilsiz seytandir diyorum baska da bir sey demiyorum, ama hep birlikte korkudan susuyoruz, allah affetsin bizi.

Kardeşim niye korkuyosun korma yapmıyorum de gitsin işde atılacam diyeyse korkma rızkın dan korkan imansızdır allah herkesin rızkına kefildir hep aman yapayım ne olacak aman şöyle olur falan filan kimsede insanlık kalmamış allah bilir başkasının görevini yapıyor

Hepsinin ben ....? Valla zor tutuyorum kendimi

Üst Alt