Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlığımı zora soktuğu için işi bıraksam tazminat alabilir miyim?

Cengiz4434

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Mrb astım hastasıyım engeliyilm benim yedikule devet hastanesinden aldığım bir raporum var raporda tozlu ve nemli ortamlarda çalışması yasaktır diyor. Tekstilde calışıyorum tozlu ortam acaba ben bu raporla işi bıraksam tazminat alırmıyım lütfen bir yol gosterin

Cengiz4434

O rapor istinaden başka bir pozisyonda görevlendirilmeyi isteyin önce. Yapmazlarsa, o zaman o raporu temel alarak 4857 sayılı İş Kanunu'nun 24. maddesindeki 1-a fıkrasındaki "İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa" "İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı" doğar hükmü gereği haklarınızı alarak çıkışınızı isteyebilirsiniz

Valla benzer şey bende de var epilepsi hastaısyım yüzde 44 engeliyim . çalıştığım iş ve işyeri oldukça stresli sıkıntı stres benim hastalığımı tetikliyor ama hayat şartları işte mecbur çalışıyoruz sigorta için erken emeklilik için mecburuz ....

Peki nasıĺ yapayım yol gösterir misin bana

Peki çıkışımı versem vergi i diriminden yaralamıyorum esnekliğine 4 sene var ona her hangi bir etkisi olurmu çıkışımı verip başka bir ose başlasam.

Üst Alt