Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık bakanlığı genelgesi sonrası süreli raporları süresiz olan var mı?

akar_ahmet

Aktif Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
8
Kolon ca nedeniyle total kolektomi oldum 2 yıl önce şimdi kolonoskopi de alınan parçaların sonucu çıktı ve endişeliyim anlayan varsa bi bakabilir mi
MeTePe

lZZV9r.png

Kötü bişi yok polip varmış yakmışlar

Babamdada vardı senede 1kontrole gidiyo

Geçmiş olsun ahmet

Benim durum biraz farklı bendeki polipler kansere yatkın olduğundan kolonun tamamı alındı

Geçmiş olsun, arkadaşım. Şu an için endişe etmeni gerektirecek bir durum yok. Ancak ileriye dönük olarak yeniden bir ameliyat düşünebilirler. Displazi kesinlikle kanser durumu değildir ancak ilerleyen yıllar için dikkatli olunmayı gerektiren bir durumdur. İşte bu nedenle bir ameliyatı uygun görebilirler.

Bildiğim kadarıyla kalın bağırsaktan 1veya 2 santim birakıldı bağlantı için ameliyat demek ömrün kalanını ilostomi ile geçirmek demek umarım başka bir yolu vardır Kemalaydın

Rapor nerede? Göremedim?

Kolonu niye aldırdınki babamında polipti yaktılar kanserleşmesin diye

Akşam görünmüyordu, şimdi görüyorum.

3 nolu kasette bakılan poliplerde haber pek iyi değil. Kanser eğilimli görünüyor. Şöyle, böyle yaparlar demek kolay değil. Radyoterapi, kemoterapi ve yakın takip gibi önlemler düşünülebilir. Ama son tercih ameliyat yerindeki o dokunun tamamen alınması olacaktır.

Bunun kararını verecek olan doktorunuz. 2 yılda bu kadar olmuş, takip edelim de diyebilir. Diğer taraftan bu polipler kolon tarafında değil, ileum tarafında görünüyor. O yüzden rektumu koruyup ileostomi gerekmeden ameliyat seçeneği olabilir.

MeTePe teşekkür ederim raporu pazartesi prof görecek umarım kolay yoldan hallederler ameliyatta gerek kalmaz

ahmet bey çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim..

4.kez raporumu yeniliyorum hastalık sürekli olmasına rağmen hep 1 yıllık verdiler acaba bu yeni sağlık bakanlığı genelgesi ile içinizde SÜREKLİ rapora çevrilen var mı ? Genelge uygulanıyor mu ?

Sallayan yok hocam bende yeni aldim ilk raporum ama 1 senelik verildi yüzde 60

Bıktım hersene hersene saglik kuruluna rica etcez artık :)

Süreli raporlar iyileşir ve iyileşilebilir hastalıklar için verilir. oran o kadar da önemli değil süreli raporlarda. %40 ta olur %50 de. süreli raporda ki amaç hastalığın sizdeki etkisi azalıyor mu, çoğalıyor mu? bunu gözlemlemek. raporunuzda ki oran düşebilir de, yükselebilir de. Ömür boyu seyreden kronik hastalıklar var mesela. Rahatsızlığınız nedir?

Kolon ca total koloktomi tekrarlamadı kontrollere gidiyorum şimdilik iyileşme durumu yok kalıcı ama bir türlü sürekli vermediler

Tedaviye, ameliyata bağlı ilerleme, düzelme kontrolleri olduğu için süreli olabilir.

Üst Alt