Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı makine teknisyenliğinden bilgisayar programcılığına geçiş mümkün mü?

OguzZ'

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba , EKPSS ile atanarak yaklaşık 5 yıldır Sağlık Bakanlığı bünyesinde Makine Teknisyeni olarak yapıyorum. Lise Mezunu olduğum için ve 11/3 ü derecem olduğu için maaşım diğer çalışma arkadaşlarıma göre çok düşük. Daha önce elektrik elektronik ve makinenin 2 yıllık bölümlerini okumak istedim ama ikinci öğretim olmadığı için sınıfta kalıp kaydım silindi. Şimdi Açık Öğretimden Bilgisayar Programcılığına kayıt oldum. Şimdi bir kaç sorum olacak onlarda şöyle

1 - Okulum bittiğinde Makine teknisyeninden programcı olarak sağlık bakanlığı ünvan değişikliğine girebilir miyim ?

2 - Eğer ünvan değişikliği olmazsa 2 yıllık diploma maaşıma ne kadar etki eder ?

3- Yeniden EKPSS ile atanma şansım olur mu ? (tekrar aynı hastanede çalışmak istiyorum o yüzden sağlık bakanlığı ataması olursa daha iyi olur )

şimdiden teşekkürler.

Bilgisi olan yok mu ? ona göre okumak istiyorum

OguzZ'

Tam bilmiyorum ama sağlık bakanlığı bakanlık olarak kendi bünyesinde unvan değişikliği ile bahsettiğin kadroyu açarsa geçebilirsin, ama teknikerlik açar yani önlisansı bitirmen gerekecek. eğer bu olmazsa sen 2 yıllık bitirirsen maaşında biraz artma olur 2 kademe yükselmen de gelir. Ekpss ile atanman için o kadro açılmalı ve sen sınava girip tekrar bi 85--90 arası alman gerekecek. Unvan değişikliği ile atanman daha iyi olur gibi. Bu arada ben de bu sene bilg. programcılığı bölümüne başlıyorum. ben de unvan değişikliği ile teknikrliğe geçmek istiyorun. Meb'de genel idare memuruyum.

nostaljik

Cevabın için teşekkür ederim. Okuyup Ön Lisansı bitirip göreceğiz demek ki :)

Üst Alt