Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı özürlü kadrolarında neden tıp doktoru yok? Ne yapabiliriz?

mert01

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar dikkat ettiniz mi kadrolarda ebe, hemşire, diş hekimi, memur, mühendis, hastabakıcı vb. elemanlar mevcut iken, TEK BİR TANE BİLE özürlü hekim kadrosu açılmamış.
Acaba diğer tüm sağlık personeli engelli olabiliyor da hekim mi olamıyor ben bunu anlamakta zorlandım...
Sizce nasıl bir yol izlemelidir engelli ve hekim olanlar? Görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar...

ya ben atandım o konuda sıkıntı yok drlar için(şimdilik) ama sağlam kadrosundan atandım. Neden bizim icin de özürlü kadrosu acılmıyor onu merak ediyorum ben. Acaba mezun olur olmaz atandıgımız ıcın mi? Ben özürlü olanların daha rahat departmanlarda calısması gerektigini düsünüyorum, benim icin sorun yok ama bu memlekette tekerlekli sandalyede calısan cok hekim arkadas var.

Sevgili barok ben engelli kadrosunda çalışanların daha rahat departmanlarda çalıştığını (en azından özür durumlarına göre atandıklarını) sanıyordum. Eğer ki böyle bir durum söz konusu değilse benim açtığım konu yersiz olur. Sanırım engelli hakları konusunda çok gerideyiz ben bu başlığa atılan mesajlardan bu sonucu çıkardım... Umarım herşey daha iyiye gider, umarım birgün her engelli kendi engeline uygun bir iste çalıştırılır diyerek konuyu noktalıyorum o zaman. Fikirlerini esirgemeyen tüm arkadaşlara çok teşekkürler...

Sakat statüsünde çalışmakla sağlık nedeniyle uygun işlerde/mekanlarda çalıştırılmak aynı şey değil. Sakat statüsünde çalışmasan da çalışma koşullarını belirleyen bir sağlık raporu ile çalışma koşullarını uygulatabilirsin...
Emeklilik de aynı şekilde, sakat statüsünde olmasan da erken emeklilik hakkından yararlanabilirsin...

Sorun, sakat diye hekim olmak engellenirse ortaya çıkar bence...

Bu konuda bir kavram kargaşası yaşadım. Aydınlattığınız için teşekkür ederim.

mert01
Haklısınız.Benim ortopedik ve sistemik bir hastalığım var.Raporum olmasına rağmen hekimleri kendi istedikleri yerlere gönderiyorlar . Kardeşim de benim gibi rahatsız , baba vefat etti epey önce . Kızcağıza güç bela bir iş bulduk , aile reisi olmama ve kardeşimle ilgilenen ben olmama rağmen sağlık bakanlığı gözümün yaşına bakmayıp başka bir ile yerleşmemizi istiyecek bizden . Bu adalet değil .

OturanBoğa;
İlk defa böyle şeyler duyuyorum . Eğitim 2 ay değil--1 hafta ,üstelik kadrolar açık değil . Aile hekimliği uzmanı 3-4 yılda oluyorsun , aile hekimi 1 haftada oluyorsun . Adaletsizliğin daniskası .Sağlık bakanlığı sonrası atananlardan nasıl bir farkı kalmıyor anlamadım . Çünkü atamalarda atanmak istediğin yeri belirtsen de atama listelerinde belirtilen yerlerden 4-5 tanesini seçebiliyorsun . Bir de önce sağlık mazereti komisyonu toplanıp senin hakkında karar veriyor , senin mazeretin geçerli onun mazereti geçersiz diye .Bu seçim de tamamen keyfi , neye göre kime ne yer tespit edildiği muamma .

Doktorum. %52 raporum var. Sakat statüsüne geçebilir miyim?

Foruma yazmaya ilk başladığım zamanlar engelli olduğumun farkında değildim. Ancak buradan öğrendiğim pek çok şey aslında sahip olduğum fakat daha önce yararlanamadığım haklarım konusunda beni bilgilendirdi. Dilim döndüğünce ben de çevremdekileri engellilik konusundaki mevzuatla ilgili naçizane bilgilerimle aydınlatmaya çalıştım. Nitekim 1 yılı aşkın zamandır vergi indiriminden faydalanıyorum.

Ancak 657 ye tabi bir tabip olarak % 50 engelli raporum olmasına karşın engelli memur statüsünde değilim. ÖMSS diye bir sınav çıkmış sanırım bu da yeni bir sınav. Kılavuzda gördüğüm kadarıyla mezun olunan/olunacak lisans bölümleri arasında Tıp da var. Yeni yeni öğreniyorum ki engelli memur statüsünde öğretmenler mecburi hizmetten muaflar. Bense gidip paşa paşa mecburi hizmetimi yaptım, şu anda ihtisas yapıyor olmasam halen Tokatta zihinsel engelli kardeşim ve ailemle birlikte mecburi hizmete devam ediyor olacaktım.(Tokattaki insanlar gerçekten çok iyi insanlardı Allah razı olsun ama yine de memleketten uzak işte..) Şimdi siz değerli arkadaşlara sorum şu, eğer engelli memurlar bir şekilde mecburi hizmetten muaf tutuluyorlarsa pratisyen hekimken yararlanamadığım bu hakkımdan uzman hekim olduğumda yapacağım mecburi hizmet için yararlanabilir miyim? (Evet yanlış okumuyorsunuz hekimlere hem pratisyenlikte hem de uzmanlıkta mecburi hizmet var.

Pratisyenken yapılan mecburi hizmet uzman olunca sayılmıyor, baştan bir daha mecburi hizmet yapmak zorundasınız..) Hali hazırda bulunduğum kadrodan engelli ladrosuna geçebilir miyim? Zira hiç hastanede engelli doktor/hemşire göremiyorum yani %3'ün epeyce bir kısmının boş olduğuna eminim. Bilgisi olan arkadaşlar bu konuda bana yardımcı olurlarsa minnettar olacağım.

Saygılar.

geçen yılki atamalarda engelli kadrosundan hemşire olarak yerleştim.siz de sınava girecek ve engelli kadrosundan yerleşmek isteyeceğinize göre bir sorun çıkacağını sanmıyorum..yalnız,engellilere nöbet tutma mecburiyeti yok ama doktorların mecburi hizmet yükümlülüğü için bir muafiyet var mı bilemiyorum.bu konuda size personel işleri bilgi verebilir.
ve tespitiniz çok doğru geçen yılki atamalarda sağlık bakanlığının açtığı sağlık personeli kadrolarının çoğu boş kaldı ,bu yıl sağlıkçıların bu kadroları iyi takip etmelerinde fayda var

arkadaşlar şuanda hangi kurumun ne kadar ve hangi branşlarda özürlü memur alacagı belli mi ki ?

engelli tabiplere yapılan AYRIM / NEAGATIF DISKRIMINASYON

ya ben atandım o konuda sıkıntı yok drlar için(şimdilik) ama sağlam kadrosundan atandım. Neden bizim icin de özürlü kadrosu acılmıyor onu merak ediyorum ben. Acaba mezun olur olmaz atandıgımız ıcın mi? Ben özürlü olanların daha rahat departmanlarda calısması gerektigini düsünüyorum, benim icin sorun yok ama bu memlekette tekerlekli sandalyede calısan cok hekim arkadas var.

engelli tabiplere yapılan AYRIM / NEAGATIF DISKRIMINASYON

Üst Alt