Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı sitesinde yazan "zeyil edilmiştir" ne demek?

zeyiledilmistir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
-arkadaşlar merhaba. 28 yaşındayım. zorunlu askerlik için heyete girdim ve savaşta ve barışta şizofreniden dolayı muaf oldum. sağlık bakanlığı sitesi e-rapor'dan raporuma baktım ve üzerinde zeyil edilmiştir yazıyor. bu ne demektir?

arapça değilmi bu zeyil ,)
türk lugatında ne işi var ?

iptal değilde detay için ek bilgi isteniyor anlamıda taşır

Bana askerlik şubesi öyle söylemişti red gibi bişey işte . Kurul raporu çıkarıyor , Ankara msb onaylıyor . Zeyil edilirse düzeltme ya da tekrar kurula girme istenebilir demişti bana şube .

Şizofreni teşhisi alan birine kimse askerlik yaptırmaz, yaptıramaz. İstedikleri, kadar zeyil ya da itiraz etsinler fark etmez... Belki tereddütlü tanıda yeniden değerlendirme istenebilir ama şizofreni çok nettir ya.

@zeyiledilmistir, Büyük ihtimalle raporu düzenlerken hastahane tsk sağlık yönetmeliğine aykırı veya yanlış bir işlem yaptı onun düzeltilmesi için raporu tekrar hastahaneye göndermiş olabilirler yani kağıt üzerinde ki prosedüre aykırı veya yanlış bir işlem yapılmıştır o düzenlenip tekrar Ankaraya gönderilir.
Ruhsal hastalıklarda sadece psikoz türü rahatsızlıklarda ilk sefer de muaf veriliyor diğerlerinde iki sefer erteleme sonrası üçüncüde muaf verilebiliyor yani psikoz türü rahatsızlıklarda muaf alınmama ihtimali sıfıra yakın endişelenmeyin.
@OğuzHan112 Daha iyi cevap verebilir.

Son düzenleme:
Yok Devlet yakında savaşa girecek galiba bedelli askerlik yapanlara ses edemiyor gariban halkın çocukları sakat sakat askere almayı hedefliyor benimde %83 halimle çalışma gücünü kaybetmemişin diyerek zar askere alırlar burası Türkiye Cumhuriyeti insanına göre muamele Allahın rahmeti bereketi ve sabırı üzerimize olsun

@zeyiledilmistir,

Tanı şizofreni yazmışsınız,kaç yıldır bu tanı ile tedavi görüyorsun önce bunu soralım,tanı sık sık değişiyor mu?

Zeyil veya zeyil etme.
Hastaneler veya askerlik şube başkanlıkları tarafından MSB onayına sunulan raporlar da çelişki,eksik ya da hatalı hususlar dolayısıyla geri iade edilen raporlara yazılır.

Tanı şizofreni ve halen şizofreni tanısı ile tedavi görüyorsanız endişelenecek bir durum yok,askere gitmez siniz..MSB gördüğü eksik neyse o düzeltilir..

Şube ile bir görüşün okey.

@zeyiledilmistir,

@OğuzHan112

merhabalar.

resmi ilk tanı aralık 2015'te 19 yaşında kondu ancak 2010-2011'den beri bu hastalık bende mevcut. lise 1' yani.

halen tedavi sürmeye çalışıyor.. böyle diyorum çünkü benim sigortam yok.. (GSS borcumu ödedim ama bağkur borcum var, çokca) param olduğunda ilacımı (ozaprin/20) alabiliyorum. para yoksa ilac da yok yani.

tanı atipik psikoz, depresif epizod, paranoid şizofreni, organik olmayan psikoz vs. şekillerinde defalarca kondu, konmaya devam ediyor.

ilçemdeki askerlik şubesiyle görüştüm, hastane raporda hata yapmıştır, eksik kısım giderilir veya yeniden heyete çıkarsın, dedi.

not: 1996 doğumluyum ama ilk defa heyete çıktım ve ilk seferde muaf aldım...

Üst Alt