Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı'nda çalışma şartları nelerdir?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Sağlık bakanlığı çalışma şartları nasıldır.vardiya durumu varmıdır ?özlük hakları nelerdir ? yol yemek durumları nasıldır.nerelerde görev yaparsın ?ne gibi görevler yaparsın bir engelli için çalışma ortamı şartları ve çalışma arkadaşları nasıldır ?sağlık bakanlığı hakkında çalışan veya bilgi sahibi olan arkadaşlar burada bizimle paylaşssın

sevgili satlas, Sağlık bakanlığı personel atamaları ile ilgili en başından beri öylesine isabetli konular açıyosun ki; takip etmek hem keyifli hem de bizleri çalışma ortamına hazırlamak açısından değerli bilgiler kazandırıyosun.teşekkürler :)

bilgim olduğunca sorularına cevap veriim

S.B. çalışma saatleri Kurumdan kuruma değişiyor;(çünkü bu konu bi dönem mahkemelikti ve devam ediyor olabilir)
- öğle arası 1 saat dinlenme kullanan hastanelerin mesai saati 08.00-17.00 arası
- dinlenme kullanmayan hastanelerin mesai saati ise 08.00-16.00
ve küçük devlet hastanelerinde çalışma saatleri daha esnek göreve sabah 9 da başlanıyor ve yaptığı işe göre haftada 1 hastaneye giden personel de var..

yemeği kurumda yiyebilyosunuz ücretini devlet karşılıyor (yemek ücretini bi dönem çalışan kendisi ödüyodu o da mahkeme kararıyla tekrar eskiye döndü)
ulaşımı ise kendiniz karşılıyosunuz servis gibi bir uygulaması yok

döner sermaye de çok farklı uygulamaları olan bir konu; mezun olduğunuz (lise,önlisans ,lisans ) sınıf ,branş ve derecenize göre yapılan ödemeler, hastaneden hastaneye ve çalıştığınız birimden birime farklıdır.ancak en son yapılan bir düzenlemeye göre en az 400 lira döner sermaye ödeneceği kararı çıkmıştı.

vardiya derken S.B kurumlarında nöbet olayı var ama engelliler bu uygulamadan muafllar diye biliyorum

istediğiniz huzurlu arkadaş ortamı ve rahat çalışma koşullarına denk gelmeniz ise tamamen şans ve bu durum genelde hastane yönetiminin yönetim becerisiyle ilgili..
inşallah atanan tüm arkadaşların bu konuda şansı açık olur

atama klavuzunda lise düzeynde memurun derecesi 10 olarak belirtilmişti acaba dogru mudur?
cunki benim bildigim 12 olması gerekiyor. bu durumda işe 10 degil de 12nci dereceden başlarsak ne kadar ücret alırız?

şu maaş konusunu anlamadım gitti sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan memurlardan 3 üne sordum net maaş 950 tl dedi hemde lisans mezunu hatta kendilerine sordum en az memur maaşı devlet şu kadar diyor sizin nasıl bu kadar düşük oluyor diye bu konuyu kendileride anlamamışlar ama dönerdende geliyor para ama net maaşlar devletin belirttiği en düşük memur maaştan neden daha aşağı alıyorlar.

satlas;

döner sermaye alındığı için gelir yükseliyor ve vergi dilimine giriyorlar ,o nedenle maaşlar düşük .

arkadaşların engelli değil sanırım dimi satlas ?

1 engelli diğer 2 si normal engelli olanında maaşı net maaşı 950 tl + döner ama döner brütten sayılmıyor sigortan 950den ödeniyor emekli olduğumuz zaman düşük maaş alacağız.ayrıca sağlık bakanlığın her kurumundada döner yok hatta bazı kurumlarda 20-50 tl kadar düşen dönerler var dediler yani sağlık bakanlığın en düşük maaşı devletin en düşük maaşı ile tutmuyor.

atamalarımızın nereye yapıldığını bilseydik döner+maaş konusunu ,göreve başlamadan kurumdan öğrenebilidik
ya da atamaların il sağlık müdürlüğünden yapılacağını kesin bilsek yine hangi kurum yüksek döner ödüyor öğrenir ona göre yer tercih etme şansımız olurdu
şimdi il içinden atananlar tebliğden 1 gün sonra işe başlıycağı için bu şans pek olmayacak

il sağlık müdürlükleri atayacak bu kesin dediğin gibi 1 gün sonra işbaşı yapacağız bu iyi olmadı daha özel sektördeki işimi bırakmadım.tebligat gelsin öyle bırakacağım işi umarım başımıza iş açmayız.

s.a. Ben biraz bilgi vereyim. (yemeğe biraz para katıyorsun) yol için cepten ödüyorsun. mesai 08-17 olması gerek il sağlıklarda... diğer kurumlara göre daha iyidir insan ilişkileri... ör: baska kurumlarda mudürüne müdürüm derken, bizim kurumda samimiyetten dolayı abi abla v.s. diyebiliyorsun :) tabi kişiye göre değişir. kendini sevdirirsen el üstünde tutarlar unutma. özlük hakları her kurumdaki gibi. bizde döner var... oda iyi bi para sayılır. onunla birlikte maasın 1000 olsa dönerde 400 =1400tl iyi para Allah bereket versin.

memurlara bedava değilmi belediye halk otobüsleri..

yoo.. eger ankarada isen %60 ve üstü oranında engelle sahipsen belediye otobuslerinden bedava yararlanabilirsin. %40 ise indirimli yararlanır 40 ın altı paralıdır.

sağlık bakanlığında çalışan memurların yemek ücretleri ne kadar ayrıca ben daha önce yemek ücretleri alınmayacak diye duydum.

bu servis olayı ne hastanelerde servis çekilmiyormu personele ?çekiliyor ise ücreti ne ?

ek ödeme döner sermaye eşitleme yapılmadıımı daha mesala en az şu kadar döner alabilir diye ?eşitleme var ise kaç tl ?

personelden yemek ücreti, bazı işgüzarlar yüzünden kısa bir dönem alınmıştı sonra mahkeme kararıyla artık yemek ücreti cepten ödenmiyor

hiçbir sağlık kurumunda servisle ulaşım yok, eğer personelin kendisi servis tutarsa o vardır belki

döner sermaye ,ek ödemeler konusunda yeni bir mahkeme kararı var ve dün bi sitede haberi yayınlanmıştı bir ara bulabilirsem burada paylaşırım
ama kurum farkı olmadan en az 400 lira döner sermaye ödeneceği kesinleşti

haberi buldum :)

• Üniversite hastanelerindeki 45 bin çalışana da garanti gelir
  • Salı, 08 Şubat 2011
  • Sağlık çalışanlarına ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkının Torba Yasa içinde yer almasının ardından üniversite hastanelerinde çalışanlar için de aylık mahsuplaşma hakkı TBMM gündemine taşındı.

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, “Ek ödemede aylık mahsuplaşma yürürlüğe girdiğinde garanti gelir olarak alacakları ek ödeme, çalışanların yaşadığı mağduriyeti belli ölçüde giderecektir.” dedi.

Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkının üniversite hastanesi çalışanlarına da uygulanmasının kararlaştırıldığı, bu çerçevede, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülen ÖSYM Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun teklifinde düzenleme yapıldığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, yaklaşık 45 bin üniversite hastanesi çalışanını ilgilendiren mahsuplaşma hakkı için YÖK Kanunu'nun 58. maddesinde düzenleme yapılıyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte üniversite hastanesi çalışanları da Sağlık Bakanlığı çalışanları ile birlikte ek ödemede aylık mahsuplaşma hakkından yararlanmış olacak. Döner sermaye yetersizliği nedeniyle düşük ek ödeme alan binlerce üniversite hastanesi çalışanı da artık 375 Sayılı Ek Ödeme Kararnamesi'nde belirtilen ve Ocak 2011 itibariyle sağlık çalışanı için 420 TL olan ek ödemeyi her ay garanti gelir olarak alabilecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, üniversite hastanelerinin pek çoğunda çalışanların döner sermaye dağılımındaki keyfi uygulamalar nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, “Ek ödemede aylık mahsuplaşma yürürlüğe girdiğinde garanti gelir olarak alacakları ek ödeme, çalışanların yaşadığı mağduriyeti belli ölçüde giderecektir. Tüm üniversite hastanesi çalışanlarına hayırlı olsun.” dedi.

kaynak-medimagazin

net 980 olsa dönerde ekle 420 ettimi 1400 tl iyi maaş ama döneride brüt olarak gösterselerdi emekli olduğumuz zaman daha çok maaş alırdık bilgilerin için saol hera

döner sermayenin maaşa yansıtılması için ciddi baskılar var ancak sonuç alınamıyor

bunun dışında döner sermaye ödemelerinde yine büyük haksızlıklar var ve iş-çalışma barışını bozuyor
kimse memnun değil ve çözüm de yok

657 yi 4a ya tabi olan memurların en düşük devlet memuru maaşı (aile yardımı dahil-bekar olanlar veya eşi çalışanlar alamaz 113 tl) 1450 tl civarında. Sağlık kurumlarında çalışanlar ekstradan 400-450 arası döner maaşıda alırlar. Yalnız bu döner maaşı normal maaş içinde verilmediği için emekliliğe etki etmez. 4b statüsünde çalışanlar 950-1100 arası alıyorlardır. 657 4a ların alacağı maaş belli en düşüğü aile yardımı dahil 1450. Bu son sınavı kazanan memurlarda 657 4a ya tabi olarak başlayacaklar.

işinize bi baslayın kardeşlerim kaç ilara alıyorsa alsınlar.. bende sizin gibi girdim ama maaşı hiç dusunmemıstım ilginç servisine kadar yemegine kadar soruyorsunuz. gidince görürsünüz o kadar işsiz varken teferruatlarla uğraşmak niyeki... Allah işinizi hayırlı etsin bismillah diyip başlayın...

şimdi biz 657 4 a ya tabi olduğumuz için maaş en aile yardımı içinde 1450 tl peki olurda sağlık kurumlarında çalışmak kısmet olursa döner sermeye olan 400 tl maaşamı eklenip1850 mi olur yoksa 1450 nin içindemi ? bu sırada efect arkadışım niye olumsuz yorum yapıyorsunki bunları öğrenmek istememiz merakımızdandır merakımızda sevincimizden gelmektedir.şimdi sen bunları öğrendinde kötüümü oldu ?

normal maaş 1450 aile yardımı dahil , evli değilseniz 1350+400 = 1750 , evli ve eşiniz de çalışmıyorsa 1450+400 = 1850.

güzel maaş

içimden bir ses, çalışmaya başlar başlamaz senin ilk mutemetle tanışacağını söylüyor satlas :)

valla hera doğru söylüyorsun :)ama ne yapalım şuanki işimde güzel maaş var ona görede harcama kriteri oluşturdum kendime ev kredisine falan yazıldım maaşın aşağısına düşürsek çok zorluk çekerim o yüzden araştırmam lazımki seçeneklerimi iyi değerlendireyim.hee dersen madem güzel maaşın var niye bırakıyorsun işini engelim gurur söz konusu oldu artık kaldıramıyorum o yüzden kamuya geçmek istiyorum.

16 ağustos 2008 tarihli bakanlar kurulu kararsı ile memurlara verilen ek ödemelerden sağlık çalışanları muaf tutulmuş. Yani memur maaşına etki eden ek ödemeyi sağlık çalışanları alamadığı için maaşları en düşük 1000-1100 kadar oluyor. Sağlık çalışanlarına ek ödeme yerine döner veriliyormuş. Döner le beraber 1500 ü buluyor maaşlar. Ama yine de haksızlık var sağlık çalışanlarına verilen döner emekliliğe etki etmiyor ama diğer kurumlarda çalışan kişilerde ek ödeme emekliliğe etki ediyor. Az önce verdiğim yanlış bilgi için özür dilerim. Bende sınavı kazananlardan biriyim. Alabileceğimiz en yüksek maaş 1500-1550 civarında döner maaşıda dahil.

[SIZE=1]bunada şükür 1500 tl maaşda iyi fiyat ama emeklilik olayını mücadele etmek lazım çok haksızlık var.
[/SIZE]

hayır satlas 'madem güzel maaşın var niye bırakıyorsun işini' demem ,çünkü en başından beri bu konuya son derece bilinçli yaklaşıyosun ve bunu daha önce de ifade etmiştim
ve kendin için en iyisini araştırmak ve onu seçmek en doğrusu
yoksa bazı arkadaşlarımızın yaptığı gibi önce işe yerleşip sonra mağdur oldum demek bişey kazandırmaz ,aksine antipatik oluyor.

ve kendim için de senin izlediğin yolu takip ediyorum,
hemşire olarak başlıycam, yakın çevremden sağlıkçılar 2000 liraya yakın maaş alacağımı söylüyolar ama bana biraz yüksek söyleniyor gibi geldi .eğer dedikleri parayı alamayacaksam çalışmayı düşünmüyorum ya da eksik kalan miktarı maaşıma onlardan tamamlatıcam :D

hera benim bir tanıdık hemşire var kendi maaşımı sorduğumda bilmiyorum demişti ama kendininkini söyledi en az 2000 tl. alıyorum dedi olurda kadın doğum kısmında çalışırsa bunların bahşişide varmış işte ne bileyim tek yataklı oda ayarlama bahşişi falan 3000 tl ye geldiği oluyor demişti.

Arkadaşlar merhaba. Bende lise düzeyinde memurluğu kazandım.(Ankara'dan)
Kısa kısa 3-4 sorum. Cevaplarınızı bekliyorum.
1-İşe ilk başladığımızda derecemiz ne olacak?
2-Döner sermaye en kötü 400 tl herkese. Peki dönerden yararlanmak için illa ki hastanelerde mi çalışmak lazım?
3-İl Sağlık müdürlükleri, Sağlık Ocakları gibi yerlerde döner sermayeye dahil midir?
4-Son olarak da biz kaça tabiyiz? 4a mı 4b mi?
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar..

Üst Alt