Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık bakanlığında engelli memur olarak tayin istedim, kabul edilmedi..?

labsener

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
10 temmuz 2015 tarihinde sağlık müdürlüğüne sağlık raporum ve engelli kimlik kartımı ekleyip il içi tayin başvurusunda bulundum.bugün itibarı ile başvurum kabul olmadığını öğrendim. Şifahen il sağlık müdürlüğündeki atmada bulunan arkadaşa telefon açtım.tayinim durumunu sordum.yazımın gelmediğini söyledim.yazımın orada olduğunu,göndereceklerini söyledi.fakat olumsuz olduğunu söyledi. sebebini sordum.nisan ayında çıkan yönetmelikte "Eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirmesi halinde engelli yakınının ikamet ettiği yere, kendisinin engelli olduğunu belgelendirmesi halinde ise talep ettiği yere bir defaya mahsus olmak üzere atanabilir." yazıyor."atanabilir" yazıyormuş "atanır" yazmıyormuş onun için dilekçem kabul olmamış.bu keyfi uygulama sonucu moralim bozuldu.şimdi nasıl bir yol izleyebilirim.bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirlerse sevinirim.teşekkürler..:confused:

ekim ayında tekrar atama istedim.tekrar olumsuz cevap geldi.başka ne gibi yol izleyebilirim.bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim..

MEB bağlı çalışan bir arkadaş tayin olmuştu yakın zamanda adını hatırlamıyorum idari mahkemeye başvurmanız gerek mekte yasal süreyi göz önünde bulundurun

Ben istedim oldum tayin sizin tamamen hakkinizi elinden almislar o madde cerceve yonetmeliginin ek 3. Maddesine istinaden hazirlandi ayrica oyle birde atanirki hicbir kisitlayici hukumlere tabi olmaksizin atanir siz direk ankarayla gorusun onlar sizin ili arasinlar

direk ankarada kimi arayacağım.kiminle görüşeceğim.

Sendika Avukatınızla irtibata geçin.
Tayin yasal hakkınız tazminat hakkınız doğmuş 1 ayda sonuçlanır.

5) Eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu belgelendirenler, engelli yakınının ikamet ettiği yere, kendisinin engelli olması halinde talep ettiği yere ataması yapılır.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]labsener kanun maddesine de baktım atanabilir yazmıyor ataması yapılır yazıyor.

tayin dilekçesini şu şekilde yazın

........... ili il sağlık müdürlüğüne

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarında Görev Yapan Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Dışı Personelin Atama ve Yer Değişikliği Yönergesi nin 11. maddesinin 5. fıkrası "(5) Eşinin, çocuklarının, annesinin, babasının veya kardeşlerinden birinin ağır engelli olduğunu
belgelendirenler, engelli yakınının ikamet ettiği yere, kendisinin engelli olması halinde talep ettiği yere
ataması yapılır." gereğince iliniz emrine naklen tayin istiyorum .
gereğini bilgilerinize arz ederim.

Ek : Engelli sağlık raporu noter onaylı fotokopisi

çok teşekkürler.en sonunda zorda olsa atamam oldu..:)

Arkadaşlar %95 ağır sağlık raporu olan kardeşimin vasisiyim. Ben memurum.kardeşimin yanına tayin istemeyi dusunuyorum. Yalnız kanun maddesi tam boyle.bu konuda yardımcı olacak arkadaş var mi
MADDE 13- Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir.

Benim anladığım bu maddeye gore mevcut görev yaptığın yere(yanıma) hastanin gelmesini istiyorlar. vasisi bulunduğum kardeşimin yanına gitmem için araştırma hastanesinden belge mi alma mi gerekiyor böyle bi belge alan var mi

Kardeşinizi o şehre bağlayan herhangi bir durum yoksa siz onun yanına zor gidersiniz. Örneğin devam eden bir tedavisi vardor ve çalıştığınız şehirde bu tedaviyi yapacak herhangi bir sağlık kuruluşu yoksa siz oraya tayin isteyebilirsiniz. Veya kardeşiniz soğuk ya da sıcak iklimde hasta oluyordur vs vs . ancak o durumda siz gidersiniz yoksa onu yanınıza almak durumundasınız

arkadaslar kardesimin yayına gitmem için baska nasıl bir yol izliyebilirim bu konuda yardımcı olacak yok mu

Arkadaşlar ben de yaklaşık 1 ay önce devlet memurları atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin madde 11 ek madde 3 sine istinaden 'engellilik durumuna bağlı yer değişikliği' tayini istedim ve bugün ret cevabı geldi.

Tamamen farklı ve alakasız bir maddeyi gerekçe göstererek (sağlık bakanlığı'nın atama yönetmeliği madde 19 a göre yani 'Sağlık mazeretine bağlı yer değişikliği
MADDE 19 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-4/4/2015-29316)
(1) Personelin kendisinin, eşinin, annesinin, babasının, bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tehlikeye girdiğini veya görev yerinin değişmemesi hâlinde tehlikeye gireceğini, üniversiteler veya Bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde tedavinin yapılabileceği bir sağlık kurum veya kuruluşunun bulunduğu veya sağlığının olumsuz etkilenmeyeceği bir ilin münhal kadrolarına sağlık mazereti değerlendirme komisyonu kararı doğrultusunda atanır.
')maddesine istinaden bakanlık veya herhangi bir eğitim araştırma hastanesinden yeni sağlık raporu almamı ve tekrar göndermemi, ondan sonra sağlık mazereti komisyonunda durumumun inceleneceğini bildirerek ret cevabı vermişler.

Özellikle @labsener kiminle irtibata geçtin?Önce ret cevabı aldıktan sonra nasıl tayin oldun?Bu konuda yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleme:
Üst Alt