Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık bakanlığını atamalarının biran önce yapılması için bimere şikayet etmiştik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

anestezi18

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
7 Mart 2011 güncel: http://www.engelliler.biz/forum/kam...ri-il-saglik-mudurluklerine-yollanmistir.html

Özürlü Personel Alım Sınavı Sonuçları ve Atama İşlemleri” konulu Bakanlığımız Genelgesi uyarınca, Bakanlığımız taşra teşkilatında münhal bulunan çeşitli unvanlardaki kadrolara, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü maddesi ve Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında sınavla açıktan ilk defa Devlet memuru olarak atanacaklara ilişkin olara ilan edilen sınav sonuç listelerindeki aday ad ve soyadlarının karşısında “YERLEŞTİ” ve “22. MADDEYE GÖRE BELİRLENECEK” ifadesi yer alan adaylar atama işlemlerine esas alınmak üzere Bakanlığımıza ibraz edilecek belgeler 28.02.2011 tarihi mesai bitimine kadar intikal ettirilecek olup atama işlemleri; adayların atamaya esas belgelerinin Bakanlığımızca incelenmesi neticesinde en kısa sürede sonuçlandırılarak atama onayları İl Sağlık Müdürlüklerine gönderilecek ve İl Sağlık Müdürlüklerince Tebligat Kanunu ve Tebligat Tüzüğü hükümlerine göre adayların nüfusa dayalı adres tespitinde TÜİK’e bildirdikleri adrese atanma tebligatı yapılacaktır.
Bilgilerinize arz ederim. .... Gelen cevap bu. Bu şikayetler üzerine 15 güne kadar işlemler bitecekmiş

Bu konuda bimere birçok şikayet dilekçesi yazılmış.Bakanlıkta sıkıştığı için 15 güne kadar sağlık müdürlüklerine tebligatı yapacakmış.Allaha şükür yerleştim ama bekletmeleri beni strese sokuyor.Rapor konusunda ben dahil birçok kişiyi uğraştırdılar zaten.Bu konuda bizlere pozitif ayrımcılık yapmaları gerektiği halde yapılmıyor.Sağlık kurumlarının ve bakanlık memurlarının işleyiş düzenini ve kafa yapılarını bildiğim için onların kararında mantık aramıyorum.Bu kafa yapısıyla evrakları teslim alan memurlar bundan sonrası için sorun çıkarmazlar inşallah.....:mad:

15 gün içinde bitirileceğine dair ibareyi yazının içinde okumadım.bu sizin yorumunuz mu? yapılan açıklama Sağ.Bak.lığının genelgede yazılı bulunan kısmından alıntı yapılarak aynen yanıtlanmış...

Sizi Anlamıyorum beyler anlamak da mümkün değil.. Belli bir şey hak etmişsiniz. Kurum sizi işe almış. Şu gün sizi başlatacağım dememiş öyle bir mecburiyetide yok. Siz istiyorsunuz ki her şey bir günde olsun bitsin önce sizinle ilgilenilsin sonra diğer sorunlar ile uğraşılsın. ve diyorsunuz ki Pozitif ayrımcılık yok. Bırakın olmasın Pozitifi bile lazım değil ayrımcılığın. Engelli olmayı her yerde kullanabileceğimiz bir avantaj gibi görüyorsunuz gibi geldi bana. Doğru ya da yanlış ama gerçek bu.

İşe alındınız mı? Evet... Başlayacakmısınız Evet.. Prosedürü varmıdır ? Evet Burası Türkiye mi Evet O halde Bekleyeceksiniz. Her önüne gelen her konuda BİMER e yazıyor. Sonra gerçekten önemli konularda yazıldığında da arada kaynıyor yazılanlar.. Evet bende engelliyim ama Herşeyi Devletten beklemiyorum

Bakanlıktaki tanıdıklarla yaptığım görüşmede 15 gün içinde sağlık müd.tebligat yapılacağını söylediler. Ayrıca Devlet bize bu hakkı vermişse sonuna kadar kullanırım arkadaş.Biz türk milleti aman oda geçer dediğimiz için bizi nereye sürerlerse oraya gidiyoruz.Devlet kurumu yasaları uyulamıyor.Pozitif ayrımcılık hakkımızsa kullanırım.SHÇEK alımları sınav ve atamaları 1 ayda tamamlandı.biz 5 aydır öncesinide sayarsan 9 aydır bekliyoruz.Ben üniversitede sağlık görevlisiyim.Yönetici kısmını kafa yapısını iyi bilirim.Onlar herzaman işin kaytarma ve cin yönlerini uygularlar.Çalıştığım hastaneye muayeneye gelen engelli vatandaşların hakkını yedikleri için yönetimle çok savaştım ve kazandım.Bizde yapılan yanlışlara tepki vermezsek herkes atını istediği gibi koşturur.Bakanlıkta bizim evraklarımızı teslim alan memurlar yasalardan bi haber.Bakanlığa evrakı ilk teslim eden bendim.Adamlar sınavın açıklandığından haberleri bile yoktu.Evrak teslimi için 2 saat odalarında beklettiler.kadınları dersen biri makyaj yapıyor,diğeri msn de yazışıyor.odadaki 6 kişiden sadece bir adam iş yapıyor.Kafalarına göre kural koyan cahil memurlardanda birşey beklemiyorum zaten.Devlet memurları görevlerini adam akıllı yapsa bu şikayetlerin hiçbiri olmaz.Ben vatandaş olarak görevimi yapıyorum.Devletde görevini yapmak zorunda

Bende sınav ertelenince kayseri il sağlık müdürlüğünu arayıp sorduğumda adamdaki şaşkınlık telefondan bile belli oluyordu. Bize öyle bir bilgi gelmedi siz nerden duydunuz. Yok öyle bir durum cevabını aldım:)
ankara dışından alınan bilgilere çok inanmamak lazım.yerel merkezlerin pek çok şeyden bizlerden bile geç haberi oluyor malesef.

pekiii ben 58 aldım yerşelme şansım var mı acaba.????

merhaba dönence nasılsın.haklısın bacım bazı memurların haberi olmuyor ilgili kurumda çalıştıkları halde. napalım beklemekten başka çare yok.bacım sana ulaşımıyorum.paylaşmak istediğim bi konu vardı.cebin kapalı.inşallah iyisindir.bi sorun yoktur.meraklandım.ben siteye haftada bir bakabiliyorum.görüşmek üzre.cvb bek.

Hayırlı günler mavera.ben sana diğer hattın numarasını da vereyim.bazen o takılı oluyor deminde dediğim gibi:)ilgi alakan içinde çok teşekkür ederim:) sağol bacım:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt