Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı'nın MR çekimi'ne ayda 1 kısıtlama getirmesi..?

Plumeria

Aktif Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar,
2013 Aralık ayında kontrollerimi olurken hastanede çekinmem gereken emarlarımı bir seferde yazmadı.
Ayda 1 çekinebilirmişiz herkes kafasına göre emar çekindiği için Sağlık Bakanlığı kısıtlama getirmiş.1 kişinin ayda 1 emar hakkı varmış.
Bu yüzden 4 emarım çok uzun sürmüştü.
-Doktora git emar iste
-Emara git randevu iste
-Randevu tarihinde git emarı çekin
-Sonucu al..

Ve 4 emarım için de aynı uygulama tekrardan...
Şimdi yılda bir kez kontrolüm olduğu için ve kontrolüm yaklaştığı için emarlarımı halletmek istiyorum.

Son zamanlarda emar çekinen var mı ?
Emar çekim uygulaması hala aynı mı ?

Teşekkür ederim :)

saglik bakanina tesekkur ediyorum. universite hastanelerinde basim agriyo dedinmiydi yallah su nalet aletlere sokuyorlar:mad: BT cekilirken o kadar cok radyasyon yiyormusuz ki. doktorlar bunu zararsiz derler:p madem zararsizdida ceken teknisyen kursun kapli odada duruyo sana ver ediyo radyasyonu. ustelikte tabuta sokuyolar adami:mad: saatler gibi uzuuun hafakanlar basarak kicik oluyorum:mad: oda arkasindan MR goruntuleme sacmasi istiyo doktor:mad: bobreklere o kadar zarar veren ilaci sana damardan igneyle yaliyolar.:mad: ben bunlardan bizarim. artik hic gitmicem doktora.
kac ay sonraya verirlersede o kadar ileri atilmasi daha iyidir. afaroz ediyorum o seyleri:mad: biktiiim biktiiim biktiiiim.

Ben de bıktım ama emarlarımı çekinmek zorundayım ve hasta olmayan insanların keyfi ihtiyaçları üzerine hastanelerde sürünemem ki !
Sen 1 tane BT ve Emar için sıkıntı yapıyorsun düşünsene 4 tanesi için ayrı ayrı uğraşıp ayrı ayrı radyasyona maruz kalıp ayrı ayrı ilaç alıyorum !
Neresi teşekkür bunun !
Doktor bi zahmet her önüne gelene yazmasın ama ben hastayken hem hastalığımı geciktir yapılacakları vs. hem ben sürekli izin al git emar iste randevu al ilacı al tekrar git çekin sonucu için git randevu al doktora göstere göster vs. hepsini tekrar tekrarlıyım mı ne kadar saçma 4ü için 1 seferde ilaç alacakken 4 tane almak zorunda kalıyorum şimdi.
Saçmalığın daniskası !
Milletin keyfini çekmek zorunda mıyım ?

Gül merhaba,Aslında sık sık tomografi çektirmek cidden çok büyük tehlikeleri olan bir durum alınan radyasyon malesef çok büyük hasarlara yol açıyor.Mr ise [FONT=verdana], güçlü bir manyetik alan, radyo dalgaları ve bir bilgisayar yardımıyla vücudumuzdaki herhangi bir yerin ayrıntılı görüntülerini oluşturan bir teşhis yöntemi. Bilgisayarlı tomografi ve röntgen incelemelerinin aksine, M[/FONT]R[FONT=verdana]’da X ışını kullanılmadığından hiç radyasyon riski bulunmuyor.[/FONT]Malesef bir çok doktor da bilgisiz ve beceriksiz.Daha dün bir gazetede bir röntgen filmini yorumlayamadığı için akciğer kanserinden ölen bir vatandaşımızın haberi vardı.Kontrol gereği bende çektiriyorum mr bt pet ct..Okmeydanı sgk hastanesindeki uygulama şu şekilde bt lerde aynı gün içinde bile çekim yapılabiliyor.Mrlar da 15 gün içinde tabi yoğunluğa bağlı bu süreler.

sadece doktorun beceriksizliği çünkü emara girince tüm vücudu emar incelene bilirken farklı doktorlardan emar istenmesi durumunda doktorlarla konuşup biri tüm vücut emarı bal gibi isteyebilir ankarada Atatürk hastanesi emarı bir haftaya en fazla randevu verip çekiyor küçük hastaneler dışarı sevk veriyor hastande emar olsada

dışarı istediğinde emarı dışarı yazıyor ankara ulus hastanesi benim emar randevum uzun tarih verince doktora biraz ricayla dışarda ertesi gün çekinip 3 günde halletmiştim ankara nafiz körfez fatih bu sene eşime emar yazdılar 8 gün sonraya akşamarandevu verdiler ve çektirip 2 gün sonra doktora gösterdik sorun yok dedi

EVET BURDA ASIL SORUN İŞ BİLMEZ DOKTORLAR BANA GÖRE VE HER ÖNÜNE GELENE EMAR YAZMAK NE KADAR DOĞRU

EVET KISTLAMA VARMI BİLMİYORUM EĞER VARSA YANLIŞ BEN DEVLETE VERGİMİ ÖDÜYORSAM SSK MI YATIRIYORSAM KISITLAMA HAKKI DA YOK DEVLETİN

NE GÜZEL Bİ ÖRNEK DOKTOR FİLMİ DOĞRU OKUYUP DOĞRU TEŞHİS KOYAMADIĞI İÇİN DAVA AÇTI VATANDAŞ VEDE HAKLI SONUNA KADAR

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİ EĞİTİM HASTANELERİNİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM GİTMEK İSTEMİYORUM ADINI DAHİ DUYMAK İSTEMİYORUM BUNLARIN İÇİNDE ATATÜRK EĞİTM HARİÇ DİYEDE EKLİYORUM

HELEKİ NUMUNE HASTANESİ CENABI ALLAH İNSANIN ÖLÜSÜNÜ BİLE ORAYA DÜŞÜRMESİN YEMİN ETTİM BİR DAHA NUMUNEYEMİ TÖVBELER OLSUN GİRMEM VE 2007 BERİDE ASLA VE ASLA

dusman kardesim turan:p burda senle hemfilirim bak. numunenin allah belasini versin. kimseleri ellerine dusurmesin.

hiç bir siyasi için kimseyle düşman olmam (düşman kardeşim turan demişsin)

NUMUNEYE BEN TÖVBE ETTİM VEDE GİTMEM DEDİM GİTMEMDE ÖLEÇEĞİMİDE BİLSEM BÜYÜK KONUŞMAYIM AMA BÖYLE REZİL Bİ HASTANE BAŞKA VARMI ACABA

Hastaları uğraştırmaktan başka hiç bir şey değil,
Eğer her önüne gelen emar istiyorsa doktor saf mı uygun görmüyorsa yazmasın.
2013 Aralık ayında böyleydi bakalım Doktora gideceğim ne yapacak.
Hasta haklarıyla falan görüştük acile gidip muayene olup istersem hepsini çekinebilme ihtimalim varmış ama bakalım.
Prosedürü öğrendikten sonra tekrar yazarım..

Hep bu aksaklıklar bana denk geliyor.
Dişim için İstanbul-Maltepe'de otururken Ataşehir ağız ve diş sağlığı hastanesine gidip 2 ay süre içinde 1 dişime dolgu 1 dişime kanal tedavisi yaptırdım.
yaklaşık 3-4 ay sonra Beylikdüzüne taşındık.
Kanal tedavisi yapılan dişim 5-6 ay sonrasında aşırı ağrı yapmaya başladı.
Doktora gittim ilaç bile vermeden kanal tedavisini kim yaptıysa ona gideceksin dedi!
E ağrıyor bari ilaç ver yok prosedür böyleymiş kanal tedavisi tekrar yapılması gerekiyormuş aynı doktora gitmeliymişim.
Doktordan randevu için aradık Doktor izinde!
E ne yapacağım şimdi yani?
İş yerimin kendi doktoru var ona muayene oldum ilaç vs.yazdı.
Ağrım geçti daha sonra eşim bir diş doktoruna gitmişti kendisi için,
O doktora durumu anlatmış o da demiş ki eğer kanal tedavisi üzerinden 6 ay geçtiyse gelsin yapabiliriz.

Hep bütün aksilikler beni mi bulur bu devlet bünyesinde çalışan büro işçisinden tut Doktoruna kadar hepsi mi uyuz hiçbiri mi bir şey bilmez
Bilemiyorum.. Allah kimseyi hastanelerin kapısına dahi düşürmesin.
Duy Allahım bizi bi duy :)

Üst Alt