Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık durumu mazeretim ile tayin talebim reddedildi!?

kallmann35

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
YSK Iğdır ili Aralık ilçesine normal kpss sınavı ile açıktan atama ile seçim katibi olarak atandım. %84 engelli raporum var. Onkoloji hastasıyım. Tedavimin devam ettiği Ege Üniversitesi Hastanesinden durum bildirir rapor aldım. Hastalık geçmişimi, 3 ayda 1 kontrollerim olduğunu, tam teşekküllü onkoloji birimi olan bir yerde ikamet etmem gerektiğini eklemişler rapora.
Iğdır'da görev yaptığım ilçe ve ilde tedavimin mümkün olmadığına dair durum bildirir rapor aldım.
Güzelce bir dilekçe yazarak engel raporumu ve durum bildirir raporları da ekleyerek Sağlık durumu mazeretiyle tedavimin devam ettiği İzmir'e tayin talep ederek gönderdim merkeze. 2 gün sonra cevap geldi, hiçbir gerekçe sunmadan sadece uygun bulunmamıştır demişler. Herkes gibi ben de şok oldum. Bir sonraki aşama engellilik durumu nedeniyle tayin talep etmek ama onun da işe yarayacağını sanmıyorum. Dava yoluna gidersem de kazanabileceğimi sanmıyorum. Zira yasa ve yönetmelikler idareleri gözetmiş hep.:(

Siz bence öncelikle sağlık durumu değilde engellilik durumundan gerekçeyle talep etseydiniz daha mantıklıydı sanki. Ayrıca mahkemeye başvurduğunuzda haklı gerekçeniz olduğundan bence kazanırsınız.

uNiQuE_54

Danıştay ve yargıtay üyelerinden oluşan bir kurula dava açmak pek de mantıklı gelmiyor :) Şaka bir yana yasa ve yönetmelikler idareleri gözetiyor. Tayini "yapılır" demiyor mesela, "yapılabilir" diyor, "Teşkilat imkanları göz nünde bulundurularak" vs. idarenin işini kolaylaştırıcı ifadeler eklenmiş.

Engelli tayin, İzmir Avukat Önerisi

Merhabalar,
Kurumum engelli tayin dilekçemi istediğim yerlere başkalarını atayarak ve kurumumda beraber aynı görevi yaptığımız sapasağlam arkadaşı da istediği yere göndererek beni yalnız ve bir daha tayin olmamı çok zorlaştıracak şekilde bırakmak suretiyle reddetti. Dava açmak niyetindeyim. İzmir'de önerebileceğiniz avukat var mı acaba?

kallmann35

Peki neden ısrarla Adalet Bakanlığında kalmayı istiyorsunuz yada Ysk her neyse işte? Atıyorum engel durumundan İzmir'de daha rahat görev yapabileceğiniz Üniversiyete,Belediye, yada ne bileyim başka bir bakanlık varken katiplik ısrarı neden?Ü

Makiyato

Hocam, konularla ilgili yeterli bilginiz olmadığı ortada.
1-92 Ekpss puanım var ancak kullanamıyorum; Ekpss ile yeniden aynı sınıfta atamak yönetmeliğe göre mümkün değil.
2-Kurumlar arası naklen atama sınırlı kontenjana bağlı olup defalarca başvursam da kabul edilmedi; bunu başarmak oldukça kuvvetli torpil gerektirmekte.
3-İstifa edip 6 ay sonra tekrar İzmir'de açılacak muhtemel bir kadroya atanmaktan başka çare yok gibi.

Engel.durumu tayini yapmaniza ne engel onu anlamadim
Çünkü engelli tayinlerinde ilgili mevzuat maddelerini ekleyerek tayin talebi olduğunda amir/müdür muvafakatnamesi olmasa bile atamalar yapılıyor biz bu yolla 3 personel gönderdik hatta birinde aday memur arkadaş icin mudur serh koydu, uygun değildir dedi ama bakanlik tayini yapti. 6 aylik aday memur arkadas istediği yere gitti

gul2011

Hiçbir engel yok. Naklen atamalar kurumun takdir yetkisindedir. Bu yetki bazen hukuksuzca veya hakkaniyete uygun olmadan da kullanılabilir. Dava açmak gerekiyor gibi böyle durumlarda. Belki KDK'ya da başvurulabilir.

kallmann35

Aslında niyetim belki faydalı olur diye bilgi tecrübe paylaşmaktı ancak şu tarz bir yorumdan sonra çokta yazacak birşey yok.
Aynen siz idare mahkemesine gidin, hatta ysk işlemlerine karşı KDK'ya başvurun ;)) bu bilgi birikimle çabucak halledersiniz tayin işinizi bol şanslar.

Makiyato

Teşekkür ederim hocam. Evet süreç içerisinde oldukça bilgilendim; pratikte henüz bir yararını göremesem de.
Size sitem etmişim gibi olmuş ama aslında sitemim sisteme idi.

Engelli arkadaşlar kendilerine sağlanan pozitif avantajları sıklıkla kesin haklarmış ve herkese tanınıyormuş gibi algılıyorlar. Oysa gerçekte ateş düştüğü yeri yakıyor. Bu sorunlarla uğraşmayan bilemiyor haberi dahi olmuyor.

Siz de engelli tayininden çok daha zor olan bir konuya değinmişsiniz; kurumlar arası naklen atanma.
Bu araştırmalarım neticesinde öğrendiğim kadarıyla birkaç şekilde olabiliyor;
1-Gideceğiniz kuruma başvurup kendi kurumunuzun muvafakat vermesi; kurumların naklen atama kontenjanları çok sınırlı olduğu için imkansıza yakın. Çoğu durumda kendi kurumumuz da muvafakat vermez zaten; aksi yönde yargı kararları olsa bile.
2-Ekpss ile aynı sınıfta yeniden atanma; halen memurken imkansız. İstifa edip bekleme süresi sonrasında kadro açılırsa denenebilir.
3-Kpss ile yeniden atanma; kpssden 90 puan civarı puan almak gerekiyor oldukça zor.
4-Kurumunuzda sınıf değiştirip (mesela yardımcı hizmetler sınıfına geçerek) daha sora ekpssden sınıf engeli olmaksızın atanma; sınıf değiştirmek kurumun inisiyatifinde bizimki kabul etmiyor.

Şimdi soruyorum size aylardır tüm bu çıkmaz kombinasyonlarla boğuşurken basitçe kurum değiştirmemi salık veren birisi üzerinden sisteme ettiğim sitem çok mu acımasız :) Kırdıysam affedin.

Kurumlar arasi geçiş zor
Siz de yazmışsınız zaten madde madde
Tekrardan atanmak da zor son zamanlarda memura acilan kadrolar azaldi maalesef
Engelli tayin hakkiyla gidememenize de üzüldüm simdi sizin konunuz vesilesiyle bende de acaba tayin istesem gidemez miyim tedirginligi olustu. Pandemi sebebiyle bazi seyler degismis bile olabilir. Çünkü ben de tayin düşünüyorum bakalım nereye gidecegime karar verirsem adim.atacagim. Allah hepimizin yardimcisi olsun, onca sağlık sorunuyla/canımızla ugrasirken bir de taş koyan amirlerle uğraşıyoruz ne diyim onlara da vicdan versin diyecegim ama yok kötü olana bir sey tesir etmiyor maalesef

Üst Alt