Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık durumumu kız arkadaşıma ne zaman söylemeliyim?!

birkan01

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
2
Burdaki tüm arkadaşlarımızda olduğu gibi benim de engelim var. Günlük hayatta hiçbir sıkıntım olmuyor gerek fiziksel olsun gerek duygusal olsun.

Şuana kadar hiçkimse dış görünüşümde hastalığımı anlayamadı. Anlayamazda.

Şuan çıktığım ve çok sevdiğim bi kız arkadaşım var. Benim hastalığımı bilmiyor. TAK kullanıyorum bunu kendim yapabiliyorum fakat Fleet Enema'da kullandığım için her zaman yanımda bana katlanıcak birisi olması gerekiyor. Sizde kız arkadaşıma bunu söylemeli miyim ? Yoksa biraz daha bekleyip iş ciddiye bindiği zaman mı söylemeliyim. Ben 21 yaşındayım o 19 yaşında. Kız arkadaşımın annesi ve ablasıyla da tanıştırdı beni onlarda onay verdi

Beni böyle kabul etmez ve ayrılırsa bu bana çok koyar zamanla ayrılırız belki diye düşündüğümden söylemek istemiyorum.

Onda da kalp hastalığı var düzenli olarak ilaç kullanıp doktora gidiyor

Sizlerden de bir öneri almak istedim Sizce ben ne yapmalıyım arkadaşlar ?

ciddiye binince mi terketsin istersin ? terkeden bu yuzden her türlü terkeder önceden de sölesen sonradan da farketmez bence

Ama zaman geçince belki anlaşamadığımızdan dolayı ayrılırız diye söyleme taraftarı değilim ama her gece aklımda bu var :/

bence bu zamana kadar söylemediğiniz hata.

insan sevdiğiyle ilgili neyi var neyi yok baştan konuşmalı ve ona göre bu yola girmelidir.

sgurkan;

En yakın arkadaşlarıma dahi söylemedim ben bunu bu yüzden kolay kolay güvenipte anlatmam kimseye zaten başta normal arkadaş gibiydik söylemeye fırsat olmadı :(

O ise bana en başta söyledi

birkan01;

Bu konu sizin için sıkıntı yaratabilir ona göre hazırlıklı olun .Onu nasıl ikna ederim fikirlerini şimdiden düşünmeye başlayın bence.
İnşAllahta öyle olmaz.

birkan01;

siz yine de iyi yönden bakın,öyle yapmakta fayda var.

sgurkan;

Hep iyi yönden bakıyorum da hayırlısı artık

Moral filan kalmadı akşam akşam :(

sgurkan arkadaşımız haklı..bence ta baştan sölemeliydin..giden giderdi,ama sen bu denli kaptırmış olmazdın..senin için zor olcak..Allah yardımcın olsun kardeş :(

birkan01;

:( Ya sizi üzmek için söylemedim ama,sadece belki olabilşir düşüncesiyle söyledim.İlla öyle olacak diye birşeyde yok.sizi ben üzdümse özür dilerim.
yani baştan söyleseydiniz daha iyi olurdu dedim.en azından bu kadar alışmamış olurdunuz,olumsuz bir durum karşısında daha güçlü olurdunuz bu nedenle söyledim.

golden_heart;

Eyvallah kardeş en yakın zamanda söylemeyi düşünüyorum artık :(

sgurkan;

Yo hayır sizinle alakalı değil kendi düşüncelerimden dolayı böyle oldu

kardeşim en baştan söyledim...üstelik fiziksel engelim var...ve hatta raporumuzu beraber cıkardık...Eğer dürüst olursan herşey güzel olur...Ama katlanılamaz bir hastalıksa bilsin ona göre kızda kendine yol çizsin...Ya tamam ya devam desin...hem bunu kabul etmicekse onunda önünü tıkamaya hakkın yok...Sevgi varsa arada AŞILMAYACAK
ENGELDE YOK... o yuzden ya engeli aşacaksınız yada engelinizle yaşayacaksınız... Allah yardımcın olsun....

Cumii ve Adil12 ;

Bende size katılıyorum fakat TAK kullandığımdan dolayı bunu ona anlatmak çok zor. Yani nasıl diyim bilmeyen birine söylemek gerçekten zor bide hastalığımın olduğu pozisyon biraz şey nasıl diyim +18 yerlere kayıyor o yüzden de anlatamıyorum birde o var

açık konuş anlat yardımcı olalım... +18 için özel bir durum bu... artık herşey konuşuluyor , yazabilirsin ...ya da özele msj atabilirsin bana

Merhaba kardeşim,

Ben bu tür konularda yorum yapmaktan çekinirim aslında ama sana kısaca fikrimi söyleyeyim.
siz zaten evveliyatından tanıştığınız için sen onun kişiliğini karakterini biliyorsun arkadaşın da seninkini biliyor o yüzden ona kendini tanıtma onu biraz daha tanıma gibi bir gerekçeyle bence zamana gerek yok.İlişkiniz sen rahatsızlığını söyleyince ya devam eder ya da sadece buna bağlı olarak biter.(Biterse de asla kaybetmemişsindir emin ol)
Aynı şeyler benim de başımdan geçti ve şuna sonuna kadar inanan biriyim,
Eğer karşındaki doğru kişiyse engelin ne olursa olsun seni olduğun gibi kabul eder.
İnşallah mutlu olursunuz.

biran önce söyle ayrılacaksada şimdi ayrılsın zaten seviyorsa sorun etmez ama yavaş yavaş soğuyorsa senden demekki gerçekten sevmiyor demektir..iyi yanı bu eğer iki günde bırakırsa ilerde daha büyük bir hastalık olsa zaten 1 dk durmaz

bak bu sayfada yazılanların hepsi çok doğru
ilk sayfadakiler bence anlayışsız davranmışlar :)

Her ne olursa olsun her zaman dürüst ol , o zaman insanların gözünde daha büyük değerin olur

Hepinize destekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum en kısa sürede bu konuyu ona da açmayı düşünüyorum Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyelim :)

Gariptir ki zoru görünce kaçar çoğu insan. Ben de bu yaşıma kadar işitme problemimi kimse bilmesin dedim. Çok yakınımda olup da anlamayanlar vardı, neydi ki bendeki bu çekince yarın nolacağımız belli değilken. Tamam sorunum pek ileri birşey değil ama yine de ikili ilişkilerde bunu asla gizlemedim. Ve nihayetinde odak noktasında işitme sorunum olan ya da öyle olduğu iddia edilen bir bahaneyle terkedildim. Yol yakınken söylemen gerekir, zira hayat bir sınavsa, kağıtlar senin elindedir.

Kanar Yara;

Cesaretimi topladığım bir zaman söylemeyi düşünüyorum. Sağolsun sitedeki arkadaşlarımız çok yardımcı oldular

ben 7 yıl sevdim nişan yapmamıza 2 ay kala lef kanseri tehşisi kondu duyduğunda ağldı sen olmazsan ben asla olmam sensiz nefes alamam diyen kişiydi ameliyatlara kadar yanımdaydı taki doktorum biir müddet tedavi süresince çocuğun olmaz diyene kadar gizlemedim herşeyi söyledim duyduğunda olsun aşkım yurttan alırız sen iyi ol dedi taki tedaviler başlayıp saçlarımı kısa kestirene kadar ve tedavime 2 gün kala beni en yakın arkadaşımla aldatıp terk etti arkadaşlara katılıyorum eğer seviyorsan baştan söyle seviyorsa savaşacaktır ama sevmiyorsa gidecektir inşallah yanında olur ben kendi adıma hep şöyle diyordum yarı belden aşşası olmasada onu bırakmazdım gerçektende öyle ve acı olan sevdiğiniz insaın size en ihtiyaç duyduğu anda koskoca bir savaşın içinde komutansız kalmak gibi rabbim kimseye bu duyguyu yaşatmasın...tekrar geçmiş olsun

sevgili kardeşim birkan,bence hiç durma,kız arkadaşına bu durumu anlat,büyük ihtimalle kabullenecektir,aklına kötü şeyler gelmesin sakın,sevgide gerçekler ve ciddiyet çok öenmlidir,o senin herşeyini bilsin,sende onun herşeyini bil,inan bu şekilde daha mutlu olursunuz,aranızdaki sevgi saygı ve güven ortamı artar.inşallah bir kaç gün sonra buraya daha güzel mesaajlar yarazsın,allah yardımcı olsun kardeşim,inşallahh çok mutlu olursunuz...

Hepsini olmasa da bir bölümünü söyleyebildim kız arkadaşıma onda da kalp rahatsızlığı olduğundan dolayı daha bi yakın hissetti kendini bana karşı :) Destekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar :)

merhaba,,

En doğrusu en güzeli açık sözlü doğal ve dürüst olmaktır. Saklamak paylaşmamak her zaman kaybettirir.

Ben doğuş tan işitme engelliyim. Çok güzel,alımlı akıllı bır bayanım.KEndımı de sewerim :).Çok dostlarım arkadaşlarım oldu. Herkeze açık açık kaybım olduğunu belırttım.Böyle doğduk ne yapalım adi biri olmaktansa sağlıksız biri olmayı tercih ederim.

evledim eşim ise kalp hastası :) çok mutluyuz. Sağlıklı olanlar bızım kadar mutlu değildir. HErşeyden önce sağlık gelir ama sağlıktan önce insaniyet gelir.En güzel adımı atmışsın.Tebrık ederim

:)

cumii;

katılıyorum size .. en yakın zaman söylemelisinz bence . siz onu o hastalıkla yani kalp hastalıgyla kabul ettiysenz oda sizin yani hastalıgınızı kabuullenecktr bence tabii gercekten seviyosa .. Sevgisinden eminsen korkma bence söyle ! iş ciddiye binerse daha kötü olur.

Üst Alt