Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık gerekçesi ile tazminatımı alıp işten çıkmak için ne yapabilirim?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar benim konumda su 2 yillik süreli raporum var 1 yili dolmak üzere özel bir fabrika sektöründe 4 yıldır calisiyorum rahatsizliklarimdan dolayi cikis istiyorum ama ben bu aldığım raporu işyerine verdiğim için engelli kadrosundaymisim kac defa oldu cikis istiyorum rahatsizim calisamiyorum diyorum beni cikarmiyorlar bende kendim birakmak istemiyorum nerden baksan 15 bin lira tazminatim var ayrica issizlikte alcam simdi benim sorum su tekrar rapor için basvuru yapabilir miyim suresi dolmadan birde yeni rapor alırsam eskisi iptal olup fabrikanin engelli kadrosundan çıkmış olur muyum bilgisi olan var mi acaba

İşyerinden Hakli Fesih ile cikis almak istiyorum. Ne yapmam gerek?

Arkadaslar bir sorum var calistigim isyeri tekstil üzerine toz ve kimyasalli ortamın bulunduğu büyük bir fabrika burada engelli kadrosunda calisyorum tek gözüm görmüyor rahatsiz oldugumu çıkış istedigimi belirttim fakat engelli kadrosunda olduğum icin cikarmiyorlar şimdi diyeceğim şu göz doktorundan alacağım ni isyerinde su sebeplerden dolayi calismasi uygun degildir raporu benim kidem tazminatimi alarak cikmam için yeterli olur mu sizce bilgisi olan var mi?

yusufyüreklim:İşyeri ipe un sermezse olabilir aslında bana garip geliyor 1yıllık kıdem 1 brüt maaş ve işverene dağ gibi görünüyor bu 10 yıl çalıştığım yerden güveni kötüye kullanma diye tazminatsız çıkartıldım nisandan beri mahkemeliğiz martta 3.duruşma yapılacak el hasılı kesin sonuca daha epey var kötü niyetli işveren personeli koridorda bana yan baktı, ayağıma bastı diye çıkarsa bugün vereceği 10 liradan 2 yıl sonra vereceği 13 lira daha iyidir

İş yeri kendi çıkarmadığı sürece tazminat biraz zor. Evet göz Dr. çalışma koşullarının gözünüze zarar verdiğine dair rapor verirse dediğiniz gibi olabilir. tekstil olduğu için gözünüze tozların alerji reaksiyonları fazla bunları belirtebilirsiniz. tam ne iş yapıyorsunuz? fabrika çalışma sahası içindeyseniz sizi idari birime de geçirebilirler. Göz dr. belki heyete girmenizi de isteyebilir.

kardeş iş yeriyle aranı iyi tut zıtlaşma ve iyi bildiğin göz doktoruna durumunu anlat ve sana işyerine verebileceği bir dilkeçe tarzın bir şey versin ve bu kağıdı işyerinde isg yani iş sağıpı güvenliği varsa önce ona söyle ve kağıdı göster sonrada seni işe alan departmana durumunu anlat gözün durumunuda anlat yani biraz abart ama diklenme ilerde gözünü kaybedebileceğini ve bu sebepten iş hakkının fesini ve haklarının verilmesini istiyorum diye dilekçe yaz doktorun verdiği dilekçeyide dlekçene ekle yani zımbala ama sonuçta şuda var işveren senin çalışma yerinide deyiştire bilir seni daha tozsus bir ortamdada çalıştıra bilir yani senin tazminat tamamen iş verenin insiyatifine kalmış ama sen tatlı dille durumu anlat hakkında hayırlısı olur inşallah

Tekstil işinde doğrusu doktorun da böyle bir rapor vermesi zor görünüyor.
Aslında her şey sizin samimiyetiniz ve işverenin anlayışına bağlı.
Ben ameliyat oldum, emekli çalışandım işe geri de dönmeyecektim. Böyle olduğu halde insan kaynakları müdürü aradı ve tazminatını vermek istiyoruz, seni yormak da istemiyorum. Sadece kendi doktorun bir A4 kağıdına bir yıl süreyle çalışamaz yazsın kaşeleyip imzalasın bana gönder dedi. Doktorumla da konuştu. Emekli çalışan olduğum halde 5,5 yıllık tazminatımı ödediler.

iş tamamen doktorun yazacağı rapora ve iş verenin insiyatifine bağlı şimdi birde işyerinde isg var eyer isg bu eleman burda çalışmaya uygun deyil derse işten çıkartırlar çünkü eyer isg çalışamaz derse ve işveren çalıştırırsa isg iş yerine ceza kesip sosyal güvenlik kurumuna şikayet edebiliyo bunada iş veren karışamıyo çünkü sorumluluk isg olduğu için isg böyle bir sorunun altına girmez

Arkadaşlar çalıştığım isyeri kumas üretiyor yani şöyle dokuma hazirlik var dokuma var sonra benim çalıştığım bölüm yani terbiye diye geciyor burda kumaş farkli islemlerden geçiyor sonrasında kumas kontrol var. Birde ambar bölümleri falan var ben raporu alırım büyük ihtimal ama ışte baska bölüme verme durumları var o yüzden sıkıntı ankara meb kamu işçiliğini kazandim kasim ayinda o zaman söylemiştim acik acik ben böyle böyle kamu kurumunu kazandim cikisimi verin yardimci olun durumum yok dedim olmadılar cikartamayiz engelli acigimiz var dediler o zamandan beri cikis istiyorum bu olaydan 1 ay sonra bu sefer ekpss ile merkezi atama sonucu meb i kazandim bu sefer kimsenin haberi yok memurluğu kazandığımdan cikisimi almaya calisiyorum sorusturma süreci bitene kadar alabilirsem alcam cikisimi yoksa istifa edip birakcam işi

tam teşekküllü bir hastaneden iş sağlık raporu alman gerek. İş yerinde işin gereği neticesinde sağlığından bi rahatsızlık var ise bu sağlık raporunu alırsın.
Engellisin diye çıkartmama gibi bi durum söz konusu değil. anlaşmanız yada sağlık raporu alıp haklı fesih yapman gerek

Sağlık kurulu raporunuz geçici ise, bunun için, sgk'ya müracaat ederek durumunuzu anlatın. İşveren size çıkış vermek zorunda onların çıkış vermeme gibi bir hakları yok.

Şayet ben bu işten çıkıp başka bir işe gitmek istiyorum derseniz tazminat alamazsınız. Alabilmek için, malulen emekli olmayı talep etmeniz gerekiyor.

Ben 15 gün oluyor memur olarak atandim ama 2 aydir çıkış istiyorum benim atama isim olmadan da çıkış istemiştim ama isyerinin bana söylediği zaten engelli açığımız var seni çıkaramayiz ancak ileride engelli fazlamiz olursa o zaman çıkarabiliriz diyorlar

Bu konuda Sgk'ya bildirimde bulunabilirsiniz. Orası gerekli bilgileri size verir.

Üst Alt