Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık gerekçesiyle iş yerinden çıkma ve tazminat olayı..?

apocan14

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Önemli bilgilerinize ihtiyacım var;

Kardeşim bir makina imalatı fabrikasında özürlü personel olarak freze ve torna makinasında 3 sene 7 aydır çalışmakta, İşitme sorunu ve ellerinde yaralar mevcut, (sedef,egzama,siğil) bu yüzden 10 senedir tedavi olmaktadır, yakılarak iyileşmesine rağmen, makinada kullanılan bor yağı sebebi ile yine elleri ve vicudu kabarmış bulunmaktadır,
Başka bölümdede iş vermiyorlar çıkmak istiyor ama tazminatınıda vermeyeceklerini belirttiler, kardeşimde 3 sene 7 aylık hakkını kaybetmek istemiyor, acaba diyorum mahkemeye verebilirsek kazanırmı?

Bu konuda tecrübeli arkadaşlarımızdan yardım istiyorum, nasıl bir yol izlemeliyim, mahkemeye vermelimiyiz,

yaptıgı işe uygun olmadıgına dair rapor alsın o zaman ya çıkartacakjar yada tazminatını verecekler

verdiler torna makinası ile frreze makinasına çırak olarak, 3 sene 7 aydır kullandılar, artık vücudu kötü oldu, konuşmuş tazminat veremeyiz istersen çık demişler, oda sırf bu yüzden çıkamıyor,
Emeğinide almaktan çıkmak istemiyor, doktor ile görüştük süreyya paşa da meslek hastalıkalrı hastanesi var oradan sen rapor al, vermezler ise mahkemeye ver, dedi,

asgari ücretle başladı şimdi ki maaşı vergi indirimi ile 850 tl filan, zamda yapmadılar senelerce, davayı hak ediyor,

Üst Alt