Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık gerekçesiyle işyerinden istifa etmek istedim ama kabul edilmedi!?

pirim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar.ben isyerimden saglik sorunlarim nedeniyle istifa ettim
istifa mi kabul etmediler.kisisel sebepden dolayi istifa etmemi soylediler.ayriyetten oyle yapmazsam iceride kalan maasimi da yatirmayacaklarini soylediler.ne yapmM gerekir.calistigim is gozume zararli.buyuk ihtimalle isyerinin
sagligima zararli oldugun dair saglik raporuda alabilirim.tazminat alma hakkim varmidir,ne yapmam gerekiyor.

yasal yollardan haklarını fazlasıyla alabilirsin.sgk iş güvenliği uzmalarıyla irtibat kurarrsan onlar söke söke senin hakkını alıp sana verirler

Aman ha, kişisel nedenlerle istifa ederseniz hiç bir hakkınızı alamazsınız!

Çalışma koşullarınızın sağlığınızı bozduğuna dair bir rapor alın ve o gerekçeyle iş çıkışınızın verilmesini isteyin. Kıdem tazminatınızı ödeyip işinize son vermek zorundalar (ya da sağlığınızı bozmayacak bir göreve atamalılar).
4857 sayılı yasanın 24. maddesi bu konuda çok nettir:

İşçinin haklı nedenle derhal fesih hakkı
Madde 24 - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
I. Sağlık sebepleri:
a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

kıdem tazminatı alıp işten ayrılma hakkınız doğar

ya sabir bülent abi ne insanlar varya bugunde ben soyledim seni oturturarak calistiriyoruz ayaktami calismak istiyorsun bizde seni oraya veririz snn icin daha zor olur diyerek altan altan tehtid ettiler..Varya bize neler soyluyorlar elimden kaza cıkacak bir gün...Tazminatimida yakmak istemiyorum..

Sakın hiç bir şey hak talep edemezsin..

Üst Alt