Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık güvencem SSK ama trafik kazası olduğu için kurum sonda ödemesi yapmıyor!?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ssk güvencen varsa kurum karsılıyor tabiki yok artık bide onu kessinler de ölelim mi

merhaba trafik kazanızı arabanızlamı yaptınız eğer kendi aracınızda yaptı iseniz sigorta şirketine başvurarak hem ürün ödemelerinizi toplu alıyorsunuz hemde tazminat alıyorsunuz buda azımsancak bir rakkam değil sağlınızı tabiki hiçbirşey yerinize getirmez ama mevcut koşullarınızı kolaylaştırabilir en azından eğer yaya iseniz karsı tarafadan aynı şeyleri temin edeblirsiniz garanti fon denilen bir ödenek kesiliyor sigorta şirketlerinden yani her halukarda alabilirsiniz sigorta fonu bitincede sgk den ürünleri alamya hakkınız oluyor eğer benimle iltişim kurmak isterseniz 0555 967 15 91 ayrıca şirket avukatımız hasta haklarımızı korumakla mükellef rahatlıkla yardım alabilirsiniz cok geçmiş olsun canım başaran sağlık pervin

SGK'nın Sonda (TAK) ile ilgili yeni düzenlemesi

Yaklaşık bir senedir Medikalcime verdiğim vekalet ile temin ettiğim Hi-slip Plus (su kitli) marka sonda'yı kullanıyorum.

Raporun bitiş süresi yaklaştığından medikalcim ile görüşüp rapor ile ilgi son değişiklikleri öğrendim.

Dediğinie göre SGK, artık Trafik kazası geçirmiş Omurilik Felç'lilerin sonda ihtiyacını karşılamıyormuş. (Kazayı kendi kullandığım arkadaşın Motorsikleti ile yaptım.) Trafik kazası olduğundan topu Trafik bilmem nesine atıyormuş ondanda para almak zormuş. Oysaki ben Aktif SSK çalışanıyım, her ay primlerim düzenli olarak yatıyor. SSK bu ihtiyacımı karşılamıyacaksa SGK benden niye sağlık güvencesi adı altında kesinti yapıyor. Bu ne biçim sosyal güvenlik sistemidir bilen varsa beri gelsin.

Medikalcim, raporumda PARAPLEJİ tanısı yerine NÖROJENİK MESANE tanısı yazarsa işin içine Trafik bilmemnesi girmeden yine şuan olduğu gibi SSK üzerinden TAK'ları temin edebileceğimi söyledi. Yoksa ileriki aylarda TAK'ları para ile almam gerekeceğini söyledi. Oysaki maddi gücüm bu karşılamaya yetmez.

Bu yeni düzenleme ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımını istiyorum. Şuan böyle bir düzenleme var mı?, varsa bundan sıyrılmanın ve eskisi gibi SSK üzerinden bu malzemeleri teminin bir yolu varmı?. Teşekkürler.

Her ne kadar SGK topu yargıya atıp bu ödeme yapmamayı mahkeme kararına bağlasa da, aslında mahkeme shk'ya "ödeme" demiyor. Diyor ki, trafik sigortası bu zararı karşılamak zorunda, dolayısıyla sgk bu bedeli trafik sigortasına ödetmeli.
Ama sgk burada işin kolayına kaçıyor ve "git trafikten al paranı" diyor. Oysa yapması gereken kendisinin ödeme yapması ve/fakat trafik sigortasından o harcamayı tahsil etmesidir.
Bu konuda mensuplarını mağdur etmesi hakaniyetle bağdaşmaz. Öyle ya, trafik kazası değil de kendi başıma bir kaza geçirsem ve sonda kullanmak zorunda kalsam, sonra gidip sigortalı olsam, sgk bunu ödemeyecek mi. Tabii ki ödeyecek. Sormayacak bana "önceden sigortan var mıydı, nasıl yaralandın" vb. diye!

Bu konuda sgk'ya BİMER kanalıyla eleştir ve çözüm talebi iletmek gerek. Bu konuda mağdur olan insanlar kendileri başvurmalılar diye düşünüyorum...

Sonda raporuna "PARAPLEJİ" tanısı yerine "NÖROJENİK MESANE" tanısı yazmak bana da akıllıca geldi :) Madem düz yoldan elme diyor sgk, o zaman yandan dolaşmak gerek... :)

Ben kendi aracımla seyir halinde iken araba takla attı benden başka kımseye bırşey olmadı kasko yoktu, trafik sigortası vardı.Kaza tek taraflı olmasına rağmen SGK kurumu 6 aydır istediği belgeleri de verdiğim halde ödeme yapmıyor.Herhalde mahkemeye dava açmamız gerekiyor.Mağdur olanlar birleşerek dava açabilir miyiz?Sizlerin yorumlarını bekliyorum.

slm

sevgili oturan boga abi sorun çözülmüş demişsin ben hastaneye gittim baş hekime sordum öyle bişey yok dedi bana inanmadı bakanlıgı aradı aslında bu yasa 2009 da çıkmış bana dedikleri şimdilik sondalarını paranla al faturaları biriktir 1 .2 aya kadar çıkacak dedi 1.mart 2010

sevgili barış19 sondalar için para ödemene gerek yok biz başaran sağlık hizmetleri olarak tüm sonda kullanıcılarına sonda temini yapabiliyoruz.Ulaşmak istersen 05372670729.

Anladım arakdaslar cok teşekurederım...

@barış19 1-2 aya kadar çıkacak olan ne onu belirtmemişsin?. 1-2 ay sonra bu sorun çözülecek yine TAK'ların parasını SGK mı karşılayacak. Yoksa TAK'ların parasını Trafik Sigortasından almak için mi uğraşacağız.

Son durum hakkında ayrıntılı bilgiyi nerden alabiliriz. Trafik kazası geçirmiş olupta Trafik Sigortasından TAK'ların parasını alabilen var mı?. Varsa süreci siz mi yoksa medikalciniz mi yürüttü.

slm arkadaşlar malesef kurumla görüşdüm bize kesin talimat geldi dedi biz ödeme yapamıyoruz dediler ama bu ödemeler bazı hastanelerin bir bölümüne açılacak ordan ödeme yapılacak dedi eski şehirde açılmış galiba dedi orda olan arkadaşlar araştırıp aydınlatırlarsa seviniriz

sevgili barış bazen hakkını almak için uğraşman gerekiyor.
Ama trafik siğortasından tahsilat yapmak yada sgk ya dert anlatmak yerine bir hastaneye git (mümkünse özel) tanıya
sondan için: "nörejen mesane"
bez için: "idrar inkonti"

tanısı yazdır

raporu çıkaran hekime sgk ile görüştüğünü tanının böyle olması gerektiğini söyle başka birşeyde karıştırma sen sağ sgk selamet

ben kaza geçireli 2.5 sene oldu ben araçta yolcu idim araç sigortasına tazminat davası açtım hala devam ediyor sağlık kurulundan rapor çıkartmıştım 06.10.2009 tarihinde doktor raporun süresiz olduğunu söyledi 2 ayda bir gel reçete yazdır dedi
tanı kısmında NÖROJENİK MESANE
karar kısmındada DÖRT SAATTE BİR OLMAK ÜZERE GÜNDE ALTI ADET Hİ-SİLİP PLUS(SU KİTLİ) 14.F NELATON SONDA KULLANMASI UYGUNDUR yazıyor

daha önce hiç almadım şu an alabilir miyim
daimi sonda kullanıyorum kazadan bugüne 1 ay kadar tak yaptım mesane kapasitem iyi 800 ml kadar sızma yok fazla su içemiyorum diye sonra bıraktım birde emekli olmayı bekledim sgk benimkini karşılar mı

şimdiden teşekkürler

Yasin, bugünlerde bu konuda yasa çıkacak ve sgk trafik kazaları sonrasında da tüm sağlık giderlerini karşılayacak. Acil değilse 1-2 ay bekle derim.

2.5 senedir bekliyorum 2 aydaha beklerim be ağbi bizim kaderimiz beklemek değilmi zaten:confused::confused:

Arkadaşlar bir önceki sayfada yazdığım ve kortuğum şey başıma geldi. Bu gün medikalcim ile görüştüm, önceki aylarda teslim ettiği son iki tak'ın ödemesi SGK'dan geri dönmüş. Bunların ücreti olarakta 1000 tl istedi. Mağduriyet düzelten yasanın mecliste imzada olduğu bir kaç ay içerisinde sorunun düzeleceğini, bu süre zarfında tak biterse destek olacağını söyledi.

Benim merak ettiğim SGK dan dönen raporlara itiraz edip takların ücretini alabileceğimiz bir makan var mı?. Neticede kazalımış bir hakkım olan Tak için 1000 tl vermek adam koyuyor. İtiraz için merci SGKmı yoksa Trafik Sigorta fonu mu?. Bu konuda ne yapmalıyım.

Arkadaşalar ben bu işten bir şey anlamadım.!
Devlet trafik kazasından uzvunu kaybedene 120 bin tl lik protez yaptırıyor da sizin sondanızımı ödemiyor :confused:

kardeşim trafik kazalıyım hastanelerde ameliyatı falan karşılamıyodu ilk başlarda sonradan kanun değişmiş galiba para alınmadı benden

nde trafik kazası geçirdim yasa daha yeni değişti artık ödüyolar

@tolga0164 dediğin başka bir şey olmalı. Yasa daha genel kurulda.

Bu süre zarfında TAK'ı faturalı alsak geçmiş dönem olarak faturaların tahsilatını SGK'dan yapabilecekmiyiz acaba?.

merhaba yasin kardeş geçmiş olsun
kazanın 2.5 yıl önce olduğunu yazıyorsun neden bu kadar geçikmişsin bu işlerin çözümü 3 ay ile 6 aydır ötesi yoktur ya ret yersin yada ödeme yapılır.rapor oranın % 80 nin üstündeyse ikinci ödeme hakkın var detayları görüşmek istersen siz yardımcı olabilirim sigorta poliçesinde akulu araba ortez protezlerde ücretsiz verilmemktedir

tazminat konular dava yoluna gidildiyse 3 ile 5 yıl dava boyutu 3 er defada yargıtay boyutu var oda ettimi 4.5 yıl toplamda 9 yıl gibi davanı avukattan çek yüzdelik ne vereceksen yine ver işleminde sana yardımcı olayım iki defa mağdur olmaman için ilk kaza mağdurusun davan devam ediyorsa avukat mağdurusun
selamlar saygılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt