Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu çalışma gücü kaybı olmamıştır diye red cevabı vermiş!?

sessizgemi89

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
herkese iyi akşamlar, forumunuza yeni üyelik oluşturdum
danışmak istediğim , geçen sene sonu sağlık kurulu için -malüliyet- tıp fakültesi hastanesine başvurdum
muayene ve doktorları gezip bitirmem 1 ayı buldu,
bitince bana verilen doktor imza- kaşe kagıdığı sağlık kurulu memuruna verdim
beni heyete vs. sokmadılar, başkalarına heyet günü randevusu verildi
bende sorunca, size gerekli değil, biz evrakları Sgk'ya yollarız dedi bende çıktım
bu sene yani 2025 ocak ayınca, çalışma gücü kaybı olmamıştır diye Red geldi

herkes bir oran yazmış, bana bir hastalık oranı verilmedi söylenmedi, heyete de girmedim sadece intörn dr'ların muayeneleri tamamladım forma kaşe - imza yaptım ve bitti ?

herkesin bu şekilde mi oldu, ben mi yanlış yaptım anlamadım , ayrıca hastalıklarımda mevcut birden fazla, neden çalışma gücü kaybı yok çıktı hiç anlayamadım
teşekkürler

@samedo99,
saglık kuruluna ilk kez giriyorum, IBS hassas bagırsak hastasıyım, ishal agırlıklı Ibs'yim , ilaçlarla bile geçmiyor ishal, ilave Osteoporoz - kemik agrıları ve bel fıtıklarım var birden fazla yerde , agrı kesici be korse kullanıyorum

@sessizgemi89,
Şimdi birden fazla hastalık olunca oranı en yüksek olanı baz alıyorlar tek hastalığı yani onunda oranı 40 ı geçmesi gerekiyor hepsni toplayım balthazar ile hsaplamayı kaldırdılar bu sebepten red gelmişir

@sessizgemi89 Arkadaşların dediği gibi olmuş yeterli oranı alamadınız büyük ihtimal tek hastalık baz alınıyor çalışma gücü kaybı olarak

@dreamfail,
İbs çok zor bir durum, yaşamayan bilemez, yediginiz içtiginiz hiçbir gıda /su içinizde durmuyor, günde 8-9 kez WC ye çıkıyorsunuz ve şiddetli oldugu zaman kilo veriyorsunuz 50 kg ye indim kaç kere, su an 53,5 kg yim o da ilaçlarla zar zor. itiraz ettim sonuca ama niye en başında heyete almadılar ve bir sayı oranı verilmedi?
bu kurul için Tıp fakültesi hastanesi seçtigim için pişman oldum, keşke normal bir hastane seçseydim, tıp fakültesindekiler intörn dr. , hastalık bilgileri sınırlı ve tecrübeleri de az malesef

saglik kuruluna heyete girmiyorsun doktorlar seni muayene ediyorlar tahlil mr sonuclarini hastalık bilgilerini varsa epiktir raporlarını saglik kuruluna gönderiyor saglik kuruluda bashekimlige bashekimlikte sgk gönderiyor sgk bolge saglik kuruluna bölge sağlık kurulu karar veriyor

@sessizgemi89,
Neden emekli olamadınız, neden red verildi bilmiyorum ama, yapılan işlem doğru malulen emekli için heyete girilmiyor, doktorları gezip o evraklar SGK ya gidiyor son kararı SGK veriyor

@samedo99,
Evet bende bizzat malulen emeklilik için gittim, ama heyete falan girmedim doktorları gezip oluşan evrakları hastane kendisi SGK ya gönderdi ve SGK malulen emekli olmama karar verdi

@samedo99,
gittiğiniz hastaneye göre değişik herhalde bu sistem. ben evrakları verirken, orada tanıştığımız başka bir kişiye sen heyete giriceksin diye gün-saat randevusu verildi

Arkadaşlar engelli raporu ile iş gücü kaybı raporu birbirinden farklı raporlar sgk sevk ettiyse raporun heyete girmeden sgk ya gider eğerki sen kendin heyet için başvurduysan o zaman heyete girersin bana hastaneden verilen bilgi buydu bende heyete girdim engelli raporu için ama benim ki %62 aldım şimdi emeklilik için tekrar giricem iş gücü kaybı raporu için iki rapor birbirnden farklı raporlar

2 sene önce malulen emekliliğe başvurmuştum heyete girdim ordan gidiyordu SGK.simdi normal engellilige basvurudum aynı prosedür işliyor heyet tarihi aldım.sanirim şehir şehir farklılık gösteriyor uygulama.(Eğitim araştırma)

@şanssızadam88,

SKR düzenlemesi (Malüliyet Tespiti ) ve hast. ismi yazıyor bana verilende , siz başvurmadıysanız kendiniz hastaneye başvurun öyle de oluyormuş, ben böyle gittim heyete giriş olmadı bu yüzden red geldi sonucum

Üst Alt