Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Saglik kurulu için başka bir hastaneye ikinci basvuru mümkün olamadı!?

ilkerg

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
2014 yilinda Istanbul egitim ve arastirma hastanesinden vergi indirimi icin kurula girip daha sonrada emekli olmustum.

Artan rahatsizliklarim ve yeni eklenenler icin tekrar kurula girmek istedim ve bugun ikamet ettigim yer olan Corlu Devlet hastanesine gittim. Fakat gorevli arkadas yeni yonetmelige gore, kurula tekrar giremeyecegimi ve Istanbul Il saglik mudurlugune muracaat ederek rapora itiraz etmem gerektigini, eklemeleri ancak Istanbul'da raporu ilk aldigim hastanede degistirebilecegimi soyledi. Raporum bu arada surekli rapor.
Bunuda sistem uzerinden TC kimlik numarami girerek konttol ederek soyledi.

Bu uygulama dogrumudur? Forum uzerinde degisik hastanelerde kurula giren arkadaslarin yazilarini okuyorum.

Bir yanlis anlamami oldu, yoksa ordaki arkadasimi kizdirdim bilmiyorum :))

Yorumlarinizi merakla bekliyor tesekkur ediyorum. Saygilar

Artık ilk aldığın raporun üzerine tekrar rapor alamıyorsualamıyorsun.tekrar rapor almak için ilk raporuna itiraz etmen gerekiyor. Bana da aynısı denmişti.
fakat vergi indirimi için raporumla vergi dairesine başvurduğumda vergi dairesi raporumu açık ve net bulmadığı için beni tekrar başka bir hastaneye sevk etti.ve heyetten bir daha geçtim. Bu 2.heyet sadece vergi indirimi için mi geçerli olacak yoksa tamamen geçerli olup ilki iptal mi edilecek bilmiyorum.daha sonucu öğrenemedim çünkü

istihdam ve vergi indirimi işaretli raporum var,h sınıfı için yeni basvuru yaptım bu basvurdugum rapor sonuclanıp cıkarsa su an ki raporum ıptalmı olmuş oluyor?

Yada, vergi iadesi icin basvurup kurul raporu aldim. OTV indirimi veya H sinifi ehliyet icin ilk rapora itiraz etmek mi gerekli? Her iki rapor birbirinden farkli mantikta degil mi?

Artık vergi indirimi için ayrı,ötv için vs. Ayrı ayrı heyetten geçilmiyormmuş.ötv için de senin sakatlık dereceni ölçtürdüğün rapordaki derece,tanı ve teşhislere bakarak karar veveriyorlar.raporunda ötv den yararlanır ya da vergi indirimiinden yararlanır falan filan yazmasınıa gerek yok. Ankara vergi dairesinenden bana söylenen buydu.herşeye aynı raporla babaşvuruyorsun.kurum raporunda eksik bir nokta bulursa seni istediği bir hastaneye heyetten geçmen için sevkediyor

OTV indirimi için rapor sorunu

Merhaba,
Geçen gün bahsettiğim rapor alamama durumundan sonra BIMER'e yazdığım sorudan da sadece 1 yıl dolmafan eski rapora itiraz edemezsiniz gibi pek anlayamadığım bir cevap geldi

Sorum şu;

2014 yılında vergi indirimi ve emeklilik için başvurumu yaptım. kurula girdim ve %84 oranlı bir rapor aldım. Şu anda ilerleyen bazı rahatsızlıklarımıda ekletmek ve olursa oran yukselirse OTV indiriminden yararlanmak için rekrar kurula girmek istiyorum. Raporu aldığım hastane o zaman işyerim İstanbul olduğu için İstanbuldaydı. şimdi ise Çorlu'da oturuyorum ve bu halimle İstanbul'a gidip koşturmam çok zor. sorum şu. yeniden Çorlu'da rapor almak için nasıl bir yol izlemeliyim? yada artık itiraz olmadan mümkün değilmidir?

çok teşekkürler, saygılar

Üst Alt