Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulu için randevu almakta sorun yaşıyorum!?

Makiyato

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
13
Türkiye genelinde randevu alma ile ilgili bir sorun mu var yoksa bu normal mi? Geçen hafta Ege ünv kurul için başvurdum, daha önceden hazır form almıştım. Bana artık formla başvuru yapılmayacağını, internetten randevu almam gerektiği söylendi. O günden bu yana internet sitesinden randevu almaya çalışıyorum hep dolu diyor. MHRS den diğer hastaneleri öylesine bir deneyeyim dedim onlarda full dolu. Bu hep böyle miydi? Yoksa bu ara bir sıkıntı mı var. Yada bununu çözümü nedir.

yakınlarımdan biliyorum özellikle psikiyatri randevuları tamamen doluymuş...sizin ki heyet falanmı??

Evet heyet. vergi dilimi indiriminden emeklilik işlemlerine başlayacağım ama bir türlü randevu alamıyorum.

heyetler bu ara full. yapacak bişey yok malesef. ileri tarihli günlere bakın

Mhrs sisteminde saat 16:00 itibariyle yeni randevu açılıyor, ben o anı takip ederek 15 gün sonrasına sağlık kurulu için randevu alabilmiştim.

cumartesi 16:00 da resetleniyor hastane seçimini siz yapmayın herhangi bir hastane diyin. güzel bir dille konuşun. ses tonuna dikkat ederek konuşun. randevuyu vereceklerdir :)

dün (7.03.2020) 15:58 gibi aradım. Ankaradan herhangi bir hastaneden çözger için randevu almak istiyorum dediğimde uzak olsada sorun olmaz. yeterki randevuyu alabilelim :=))

sonuç 12 marta verdiler :)

Merhaba arkadaşlar,

istanbul'daki hastaneler engelli raporunu yeniletmek için randevuyu genelde kaç ayda veriyor ?????

182 le uğraşmayın kendinizi mhrs ye kayıt edin saat 4 de mhrs ye girin orda hangi hastaneden sağlık kurulu var yok randevuları görüyorsunuz . Çok daha kolay

ama istanbuldaki hastanelerde yoğunluk olduğu için 3 4 ay evvelden randevu vermiyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum zekiş

Yok öyle birşey randevu sistemi 15 gün sonraya veriyor .

Benim sorunum benim tüm tanılar Ege Üniversitesinde konduğu için MHRS den alamıyorum. Kendi sitesi üzerinden saat 18.00 de açılıyor ancak 18.01 geçe hepsi dolmuş görünüyor. Yaklaşık bir buçuk aydan bu yana randevu alamıyorum. Artık bu konuyu CİMER' e taşımayı düşünüyorum. Sanırım bu forumda egeden sağlık kuruluna giren pek yok.

Son düzenleme:
peki kontrole çağırılan bir engelli heyete giremez ise zamanında ,yeni raporu sgk ya gönderemez ve emekliliği sonlanır,ha sonradan açılıyor ama bu insanlar için 1 ay bile maaş alamamak demek çok şey ifade ediyor!!...ama sen bunu bu sağlık sistemine ve ona hak verenlere anlat!!...milleti zamanında hayete sokmayan kendisi neden bana raporu zamanında göndermedin diyen gene kendisi aynı sistem yani!!
maalesef böyle sistemsiz bir ülke de yaşıyoruz allah yardımcımız olsun!

Makiyato

Bazı üniversite hastaneleri kendi hastalarından başkalarına sağlık raporu vermiyor . Hastaneyenin sağlık kuruluna kendin git bekleme

Millet peynir ekmek gibi engelli raporu aluyor demek...Demedi demeyin bu işe bir dur der devlet...

zekiş

Hastaneye gittim, önceleri alınan formla, sıra veriliyordu. Ama artık sistemin değiştiğini internetten almam gerektiği söylendi. Bugün ekran videosu alıp CİMER' e şikayet edeceğim.

Son gelişmeleri bildireyim.
Dün ünv hastanesine yeniden gittim. Bizzat ilgili memurla görüştüm bana Mayıs ayına kadar randevuların dolu olduğunu, randevu alamayacağımızı söyledi. Ancak internet sitesinde randevuların haftalık verildiği haftalık olarak randevu alındığı yazıyor. Dediğim gibi bu durumu CİMER' e taşıyacağım. Bu hastaneden kurul raporu almaktan vazgeçtim.

Sağlık Kurucu Sürecinde Yaşananlar.

Merhaba.Nihayet şu saat itibarı ile yarın sağlık kurulu randevuma gideceğim. Şu saat itibarı ile diyorum çünkü bugün arayıp iptal etmediler,(Son iki randevum virüs sebebiyle iptal edildi.)
Şimdi randevumda bir doktor görünüyor.Sorularım şunlar
1-Yarın heyet randevusu için adı geçen doktora gidince o bana bakıp şu şu polkliniğine git mi diyecek?Yada atıyorum sen sağlamsın senin kurula girmene gerek yok mu diyecek süreç nasıl_
2-Ben üç rahatsızlığımdan dolayı (apne,hepatit ve diyabet) farkıl bir üniversite hastanesinden rapor aldım. Şimdi gideceğim hatane farklı bir ünevirsite hastanesi.Elimde yakın günlü rapor olmasına rağmen tüm branşlar için tek tek yeniden polikliniklere girip muayene mi olmam gerekiyor?Misal apne testi nerden baksan bir buçuk sene sonraya gün veriyor poliklnik bu durumda ne yapacağım. Yada heyet olunca polklinikler öncelik tanıyorlarmı?
3-Bu üniversite hastanesi emeklilik için rapor vermeye yetkili bir hastane. Ben şimdi yarın vergi diliminden faydalanmak için rapor istiyorum diyip, gelen raporu vergi dilimi emekliliği için kullanabilirmiyim. Yoksa baştan bu yana ben vergi diliminden emekli olacam ondan mı istiyorum demeliyim.?

Bu konunun başlığı sağlık kurulu süreci olsa daha iyi olur bence
Neyse kendi sorularımı cevaplim bari ;))
Sabah kurula başvurdum. Ne için istiyorsun dediler. Dedim vergi diliminden emeklilik için, Bir yazı getirmen lazım bilmiyonmu dediler, dedim yok bilmim. Bir dilekçe aldılar engelli raporu için diye yazdılar.Bu kısmı tam anlamadım ama ilerde anlarım heralde.
Apne ve Hepatit için yeniden tetkik istemeden elimdeki mevcut testlere bakarak direkt rapora yazdılar.Beni hiç uğraştırmadılar. Herşeyin bu kadar kolay olmasında bir bkluk var ama neyse :)
Diyabet için geçen haftadan kan testim olmasına rağmen üç aylık hbc ye bakalım dediler. Olur dedik. Onuda yarın yapacağız. Süreç böyle şimdilik.

İyi geceler korona sebebiyle çoğu hastanede saglik kurullarina ara verildi bildiğiniz üzere. Kurulların tekrar toplanacağı tarihle ilgili duyum alan var mi? Ornegin Antalya

Kenko

Bende hakem hastane de heyet doktorlarını dolaştım. Yüzde 49 engelli raporumu heyete verecekken sağlık kurulu durduruldu.6 aydır da emekli maaşım durdurulmuş durumda.bende bir an önce açılmasını bekliyorum sürecin sonun a geldim yaklaşık 7-8 aydır uğraşıyorum.

Bugün kurula girdim, girmemle çıkmam yaklaşık 30 saniye sürdü, az öncede telefonuma bir mesaj geldi, doğrulama ile biten siteden raporunuzu alabilirsiniz diye ancak girdiğimde rapor yok görünüyor, üç saat içinde rapor çıkması biraz ilginç geldi.Akşama doğru bi daha bakim olmazsa.Ne iş.

Makiyato
Hayırlı olsun 🙏 Ben şimdi hastaneden geldim ama kurula
uğrayıp bilgi almadım.Çünkü geçen hafta geçirmiş olduğum ameliyat sonrası bir süre daha beklemem gerekmiş.Baska çare yok bekliyecegiz artık 🤨

genellikle kuruldan bir haftadan önce e-devletten alınabileceğini söylemişlerdi, yanlış bir anlaşılma olmasın,

ayrıca rapor zamanında güncellenmediyse, güncellenene kadar bir önceki raporun iş yerleri için geçerli olduğu söylenmişti.

Makiyato aynı durum banada oldu.Kurul günü yarım dakika içeride kaldım veya kalmadım.Cuma günü saat 15,00 da heyete girdim P.tesi yani ilk iş günü raporumun e devlette hazır olduğu mesajı aldım.E devlet e işlenmişmi oradan kontrol et istesen.

Sağlık kurulları çalışmaya başladı mı? Heyete girebiliyor muyuz artık?

Gsusa

sizin rapor işlenmiş mi görünüyor, bide e devletten hangi linkten bakıyoruz?

Makiyato

erişkinler için sağlık kurulu raporu yaz e devlete oradan çıkar.benim raporum e devlet te gözüküyor.

Bide e nabız da, (engelli veri bankası )görünmesi lazım, ordanda baktınız mı ?

Arkadaşlar raporumu aldım, süresiz ve %65 çıktı, Veriliş nedeni engelli kartı için diyor. Şimdi ben memur emekliliği için bu raporu alıp vergi dairesine mi gideceğim, amirim öyle dedi ancak burda yazanlar biraz farklı sanki.

Üst Alt