Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu itiraz hakkım nedir? Ne yapmalıyım?

galip7

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar başımdan geçenleri yazayım Ben kemik kanseri ( Ewing Sarkom ) nedeniyle Sol köprücük kemiğimi ve SCM kasımı (sternokleidomastoid kası) kaybettim.Sol omuz kol hareketlerimde kısıtlılık ayrıca boynumu sola çeviremiyorum.

Bunla ilgili İstanbul Pendik Marmara Eğitim Araştırma Hastanesinden rapor almak için başvuru yaptım.

ortopedi %36 ağır eklem instabilitesi sol klavikula (sol omuz) + Scm kası çıkarılmıs dedi.

Fizik Tedavi : %18 verdi Boyundan

Dermatoloji : %10 verdi şiddetli seboreik dermatit egzema 'dan

Onkoloji : %20 verdi

Ben muayenelerimi oldum rapor hazır hale gelince sağlık kuruluna teslim ettim ve 05.02.2019 tarihinde heyetin önüne çıktım. Raporuma 2018/4 23642684 sayılı süreli raporların süresize çevrilmesi ile ilgili Sağlık Bakanı müsteşarı Prof.Dr.Eyüp Gümüş 'ün 2018 şubatta yayımladığı uzuv kayıplarıyla ilgili genelgeyi de raporumla beraber teslim ettim.

Şimdi sıkıntım şu heyetin önüne çıktığımda sanırım saglık kurulu başkanıydı direk raporumu okudu en fazla ortopediden almıssın dedi klavikula cıkarılmıs dedi ortopedi doktoruna döndü 1 yıl mı 5 yıl mı verelim dedi neden istiyosun deyince ben iş yerinde sıkıntı olduğunu söyledim 5 yıl veriyoruz dedi dedim bunula ilgili genelge dosyada hocam genelgeyi verdim dedim işte 5 yıl verdik dedi yukarıdaki , hiç bakmadı bile direk dışarı çıkardı beni yani kazanılmıs hakkımı elimden aldı.Bununla iligili ne yapabilirim ne olur bi akıl verin Cuma günü yani 08.02.2019 da gel raporunu al dediler.

Daha önce 2 yıllık süreli raporum vardı kemoterapim devam ederken almıstım bu yüzden ilk raporu önemsememiştim devam raporu almak için gittiğimde de genelgeyi eklememe rağmen bakmadılar bile rapora şimdi İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE gidip rapora itiraz hakkından başka Başhekimin yayına çıksam etkili olur mu durumu anlatmam ne yapabilirim haklarım nelerdir bilgilendirebilirmisiniz Teşekkürler.

Hepimize geçmiş olsun.[SIZE=4][/SIZE]

Son düzenleme:
galip7 mrb geçmiş olsun bu doktorların
Süreli rapor verme fantazisini hiç anlamıyorum
Ama dikkattimi çeken genelde üniversite ve araştırma
Hastaneleri genelde engelli raporuna súre şartı koyuyor
isterseniz il sağlık müdürlülüğüne gidip itiraz edebilirsiniz seçeceğiniz hastane normal devlet hastanesini seçip deneyin bakalım sonuç değişecekmi.

umut2135 teşekkürler cevabınız için ama normal devlet hastanesinde onkoloji olmadığı için gidemiyorum oralarada.

Üst Alt