Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Saglık kurulu rapor vermedi. Sağlık ocağı ile sevk istemeye değer mi?

ephraim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyı günler Gülhane'den emekli bir tanıdığımın tavsiyesi üzerine tıbbı muafiyet için, engelli raporu almaya (öğrenciyim ve tecili bozmamak için bu yolu izledim) Haseki eğitim ve araştırma hastanesinin sağlık kuruluna gittim. Bahsi geçen tanıdığım askere alma yönetmeliğindeki ilgili maddeler dolayısıyla muafiyet alacağımın garantisini vermesine rağmen, nöroloji bölümü bana engel yazmadı tek ortopediden tanı aldım. Maalesef tanıdığım GATA'nın kapatılmasından önce görev yaptığı için şu anki sürece hâkim değil o yüzden yapabileceği sınırlı. Eğer ki tecili bozup, sağlık ocağı yönlendirmesiyle gidersem, nöroloji engel yazar mı, muayene süreci farklı olur mu. Başka izleyebileceğim bir yol var mı? Önceden muayene tecrübesi olanlar varsa yardımcı olabilirimsiniz
[(Söylediği ve benim durumu kapsayan maddeler)
MADDE 10 A) 1. Santral sinir sisteminin ya da örtülerinin (dura, araknoid ve benzeri) ve vasküler yapılarının (vasküler patolojiler ve tümörler hariç) hafif derecedeki fonksiyon bozuklukları ya da sekelleri (Nörolojik veya psikiyatrik bulgu vermeyen Arnold-Chiari malformasyonu, hidrosefali ve tüm intrakranial araknoid kistler bu madde kapsamında değerlendirilecektir.).
MADDE 14 A)
4. Nörolojik ve psikiyatrik semptom ve bulguları olmayan, kraniumun her iki laminasını ilgilendiren tek veya birden fazla, toplamı 8 cm2 (8 cm2 dahil)’ye kadar olan fibrözkal teşekkül etmiş ya da ameliyatla tamir edilmiş kemik defektleri.
MADDE 33 B)B) 1. Yirmi yaşına girdiği halde ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31 kg ila 40 kg (40 kg dahil) fazla olanlar.
MADDE 59 B)Kemiklerin soliter çıkıntıları, soliter iyi huylu tümörleri, edinsel veya doğmalık şekil ve yapı bozuklukları, spesifik veya nonspesifik romatizmal kemik iltihap sekelleri.
MADDE 67 A) 1. Ayak parmaklarının yürüyüşü bozmayan hafif şekil bozuklukları.]

Üst Alt