Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporu almak, bitmeyen çile!..

newrotix39

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sağlık kurulu raporu almak ne biçim bir çiledir bu sitedeki özürlü olan olmayan bilsinlerki gelişmiş hiç bir ülkede insana böyla bir zulum yapılmamıştır 2022 maaşaı bağlanması için dört defa girdim
ufak bir kasabada oturuyorum poliklinikleri dolaşmak için saat 4te kalkıyorduk 5 km yol yürüyor ilk otobüse binip 130 km olan manisa ili devlet hastanesine en erken yetişmeye çalışıyorduk ondan sonra kuyruk 1 saat kuyruktan sonra polikliniklere sıra geliyordu
tetkikler tahliller muayeneler heyete çıkmak en az 5 ile 10 gün arası ben 2022 maaşı almak için bunu dört defa yaptım yıllar geçti fakat ben o günleri hiç unutamadım ben kendim için söylemiyorum arkadaşlar benim özürüm psikiyatrik ama benim yanımda benimle poliklinik gezen çok daha mazlum insanları gördükçe içim sızlıyordu şimdi daha dişli bir mücadele içerisindeyim ben 40 yaşındayım babamı 15 yaşında kaybettik tesadüf internette gezerken babamın sicilini buldum bir süre araştırmadan sonra ssk dan ölüm aylığı almaya hakkım olduğunu öğrendim ve bir takipçiye gittim dilekçeyi verdik 1 ay sonra takipçi babamdan dolayı ölüm aylığı alabilmem için askerliğini ödemem gerektiğini söyledi ve ona 3 bin ytl vermemi istedi maalesef okadar param olmadığını söyledim akabinde sosyal yardımlaşma vakfının askerlik ödemelerini senet karşılığı yaptığını öğrendim ve vakıfa gittim orasıda sgk ile yazıştık tan sonra cevap vereceklerini söyleyip dilekçemi işleme koydular aradan 1 ay daha geçti beni vakıf tan çağırdılar böyle bir ödemenin yapılmasına gerek olmadığını mevcut şekilde yeterli rapor alırsam ölüm aylığı bağlana bileceğini söylediler takipçi bizi dolandıracak mış onuda anladık buna müteakip ssk manisa devlet hastanesine sevk etti başlarda anlattığım şekilde bir hafta gittik geldik bir ayda raporu aldık ve rapor ankaraya gönderildi bu arada müracat edeli 6 ay oldu biz aylık bilgileri beklerken postacı bir sabah geldi ben heyecanla zarfı açtım ve o anı anlatmak mümkün değil ara karar gereği üniversite hastanesine sevk evrağını almam için ssk ya gelmemi istediler
üniversite hastanesinde raporu almam tam 5 ay sürdü 10 gün önce raporun bir nühsasını almaya gitti aldım ama raporu yanlış yazmışlar genel yayın yönetmeni bülent arkadaştan öğrendim pazarteside raporu düzeltmeye gideceğiz yine 4 de kalkıp 5 km yürüdükten sonra 5 otobüsüne binmek için........................

Türkiye de rapor almak eziyet arkadaşım ama bu kadar ugraşmışsın artık maaşın bagalanır da rahatlarsın....

rapor olayı hakkaten tam bir rezalet.

bende 2 hafta önce hastanye protez için heyet kuruluna gittim sıraya girdim tabi sıra eziyeti biliyorsunuzdur yetmiyo gibi arkamdaki 3-4 sıra geride olan bir kaç adamın nefesleri ensemde araya sıkıştırıldım ne geri ne ileri adım atabiliyordum sinirden dayanamadım kavga ettim buda yetmiyo sıra bana geldiğinde görevli heyet öncesi dr recete yazmalı dedi polikliğe gönderdi tabi fiş bitince yarın gel dediler tamam hadi öyle olsun dedim ve ertesi gün poliklinkte sıra aldım bekledim muayenemi bir güzel oldum ardından receteyle kurula gittim yine kuyruk bekledim Allahtan sıkıştıran olmadı insan gibi insan sıradaydı sıra bana geldi bukezde başka bir memur o dr kim oluyormuş öncelikle büyük heyet rapor verir dedi hadi sil baştan anlayacağınız kurum kendi içinde çelişkili hiç kimse uygulamayı bilmiyor pinpon topu gibi ordan oraya attılar beni.
neyse beni yanlış yönlendirenin yakasına yapıştım hemen, 2 günümü rezil ettin işten birdaha izin alamam halledin işimi diye evrakları zorla hazırlattım heyet saati bitmeden hastane koridorlarından koştura koştura tüm heyeti gezerek o gün işimi halletim.tabi kan ter içinde evime döndüm.

eee şimdi arkadaşlar ben polikilik önünde zaman kaybettiğime mi yanayım çakal arasından sıra beklemiş olup arından eli boş evime gönderilişe mi yanayım

özürlüler sırada

evet arkadaşlar bizler gibi özürlü olan insanlar malesef hastanelerda sıraya gir polemikleriyle yıllarca uğraştık. yeni kanunlarda bizlere bilmediğimiz haklar verdiler.yani bizler yeniyeni öğreniyoruzda velakin bunu uygulayacak memurlar bilmiyorlar.hastanede kocaman yazıyla özürlü ve yaşlılara öncelik verilecek diye yazmışlar ama formalite rapor alacaz bizleri saatlerce kuyrukta bekletiyorlar.yahu arkadaş bizler özürlüyüz anlayın artık benimgibi ortopedik özürlü biri sizce kaç saat ayakta durabilir veya kaç saat hastanede evrak koşuşturur buna benzer nice örnekler var.buradan sağlık bakanına sesleniyorum acaba hiç sıraya girmişmi hele gelsin hastanelerdeki bize yapılanları görsünde ona göre hastane çalışanlarınagenelge göndersin.göndersinki bizlere eziyetten vazgeçsin......

öyledir arkadaşlar ben maulen emeklilik icin dort hastaneden dort tane rapor aldım 7 yıldır ugraşı yorum ilk raporumu KARTAL EGİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN aldım allah burdan rapor alana yardım etsin

kaç kez rapor aldıysam hepsinde moralim bozulmuştur yaşadığım ve gördüğüm manzaralardan dolayı . rapor alan ya engelli ya hasta ilaç, tedavi için rapor alıyor ama kasten yapılmış gibi o insanlaı süründürüyorlar. özellikle sedyelerde olanlar bide acı çekiyorlar yazık o insanlarına rafakatcileride unutmamak lazım .

rapor alırken ben işim ortopedi de olmasına rağmen dahiliye, göze ...v.s gibi benim için gereksiz gereksiz yerlerde sadece kaşe için süründürüldüm.kaşe basanların bireysel kaşelerine itimat edilmeyip büyük heyet dedikleri tektek dolaştırıldıklarım dr tekrar önüne çıkarıldım.bu kezde toplu olarak bana bakıp beyin fırtınası yaptılar.çok saçma eziyetten başka birşey değil.

Üst Alt