Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

AURANUS

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar selam . direk konuya gireyim. 3 yıldır rapor alıyorum 15 gün önce yine rapor yeniletme ile ilgili bulunduğum ilin şehir hastanesine başvurdum. engelli raporu için gün alacaktım dedim elime danışmada ki kadın küçük bir kağıt verdi. bu numarayı arayn günü randevu olarak oradan alacaksınız dendi . 182 neyse 22 ocaka aldık. sıkıntı sura de önceki gittiğimiz de orada form verip doldurturlar şu gün gelin şu belgeleride getirin derlerdi.ufak kağıtta kimlik fotokopisi eczane ilaç çıktısı ve hastalığınız hakkında belgeler diyor o kadar.

Geçen sene şehir hastanesi yeni taşınmıştı 182 arama falan yoktu. ben şimdi başka hangi belgeleri götüreceğim ?
psikiatrı ve işitme kısmında %45 engelim var.geçen yıl epikiriz raporunuda götürmüştüm 2013 te yattığıma dair ki bu senede bu gereklimi (yatış doktorum bu hastaneden geçen yıl emekli olup ayrıldı başhekim yardımcısı olarak. geçen yıl imzası istenmişti..
sadece eczane ilaç çıktısını götürsem yeterlimi aynı engel oranını almam için, işitme testini orada yapıyorlar zaten. yineleyen depresyon ve kalıcı işime kaybım sabit.
2013 teki yatış belgem epikriz şart mı, son 1 yıldır devlet hastanesinden tedavi görmüş olmam yeterli olmuyor mı(bu sene doktorum da yok artık.
misal olmadı yeniden rapor başvurusu için zaman şartı var mı ,önceden 6 ay geçmesi gerekiyordu. kafama takıldı 2 günüm kaldı kurula başka belgem vs yok benim ne yapıcam :(

Bide kurula girerken doğru gerekçe belirtememiz şartmı. Yani atıyorum ben emekli olucam demeyip, vergi dilimi ve engelli haklarından dolayı rapor istiyorum desem bunun bir sakıncası olurmu?
Niye böyle bir şey yapıyorsun diye atarlanan olursa cevabını söylerim. :))

Makiyato
gerekçe şart değil de gerekçesiz olursa ne için başvurduğun belli olmazsa gerekli değerlendirme yapılmayabilir. mesela ötv için başvuracaksan ötv için olduğunu söyleyeceksin ki ilgili alanlar doldurulsun. rapor çıktıktan sonra üzerinde düzenleme yapılmaz daha. evde bakım maaşıysa onu belirteceksin vs vs

Muayene sırasında verilen yüzdeler heyet puanını belirler mi?

Çarşamba heyet muayenelerini yaptırdım 7 şubatta heyete gireceğim sonuç açıklanacak yalnız kafama takıldı; ben 3 senedir işitme ve yineleyen depresyon ile %46-48 arası rapor almıştım. psikiyatri doktoru muayene notuma 25 yıldır tedavi görmüş halen görüyor falanca falanca ilaçlar demiş ve tanı olarak depresyon yazmış karşına da %20 demiş. bu %20 ne oranı heyeti yönlendirme amaçlı mı ? kbb de %10 yazmış muayene kısmına.
Şimdi %20 kafama takıldı ne demek bu? 8 yıllık epikriz dosyamı de muayene kağıdı ile verdim. hangi hastane yatmışım kaç kez rapor almışım hangi ilaçları hangi tarihte hangi doktora gelip kaçta ayrıldığım bile var o kağıtlarda.yineleyen depresyon,majör depresyon tanıları ile tedavi gördüğüm yattığım raporlarda var.
7 şubata kadar kötümser düşünceler dolaşıp duracak,nedir psikiyatri uzmanının %20 yazması muayenede benim için bilen birileri var mı?
epikriz ve 8 yıllık hastalık geçmiş raporlarımı muayene deki uzman da gördü.bu notu okuyunca tekrar annem gitti sordu yineleyen depresyon çocuğumun ki muayene sırasında söylemiştim duyabildiniz mi demiş kadın yineleyen deprsy diye yazdım zaten oraya demiş. öyleyse tanı;depresyon %20 ne anlama geliyor ???:confused:

sadece yüzde 20 ve 10 olan oranlarmı var. eğer böyleyse yüzde 40 üzeri rapor alamazsınız.
daha önceden depresyon kaynaklı psikiyatri raporunuz yüzde 46 idi şimdi 20 ye mi düştü yani

shuul111
ben de ne olduğunu bilmiyorum muayane notlarında bunlar yazılı ve 7 şubatta heyete gireceğim. evet 3 yıldır %48-46 arası engel oranı alıyordum yineleyen depresyon ve iki kulağımda ki kalıcı işitme rahatsızlığından. psikiyatri oranları değişti deniliyor geçen yıl ve ben muayene notlarında yazan bu yüzdelerin esas engel oranı mı ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. heyet te daha farklı mı olacak cevap bulamıyorum ki ?!

fatih_123
muayene notlarında var bunlar. heyete henüz girmedim. madem muayene % leri belirliyor heyete girmeye ne gerek var engel oranım belli ise ? şimdiye dek %48-46 arası idi iki rahatsızlığımdan bu oran,kafam karışmış durumda.

Belki konu dışı ama heyette ne yapılıyor. Böyle büyük bir oda var masalar var siz tek tek masaların önünden mi geçiyorsunuz yada ortada duruyorsunuz herkes size mi bakıyor, yada sizi hiç görmüyorlarmı, Bu heyet nasıl bir şey.

Makiyato

adet yerini bulsun işte. aynen şöyle bir bakıyorlar kurul başkanı diyor bu kişinin şu şu rahatsızlıkları var deyip çıkarıyorlar odadan hepsi o kadar

%48 olan engel oranım %28 e düşürüldü ,rapor itiraz nasıl yapmam gerek ?

O gün geldi çattı dün gittim heyete girdim.
3 yıldır %46-48 arası engel raporum %28 e düşrüldü.
daha önce foruma yazmıştım,25 yıldır psikolojik tedavi görüyorum çeşitli tanılarla ve
en sonuncusu majör,unipolar yineleyen depresyondu.
. 3 yıl öncesine kadar engelli hakkım olduğunu dahi bilmiyordum ve ümitsiz bir şekilde başvurup heyetten rapor Almiştim ve
maddi olarak az olsa rahatlamıştım.
Ve f32.0 hafif depresyon tanısı koymuş sağlık kurulu muayenesi sırasında görüştüğümüz psikiyatrist.
ben son 8 yıllık epikriz raporumu çıkarttırıp kitapçık halinde verdim ve doğru dürüst bakmadı bile sorular sordu verdiğim cevaplara göre
hafif depresyon demiş ki hala tedavi görüyorum not almıştı.
f32.0 hafif depresyon %20 - kronik işitme kaybı %10 ile heyet %2 de işitme den kırmış ve
toplamda %28 ile süresiz rapor vermiş.
süpriz olmadı bir terslik vardı zaten.

Şimdi ben itiraz etmeyi düşünüyorum bu rapora,nereye nasıl yapmam lazım itiraz başvurusunu?

Değişen psikiyatri oranlarından mı etkilendi raporum bilenlere soruyorum?

Üst Alt