Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporu çok düşük çıktı!?

Safah

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle bu patformu kuran herkese teşekkürler.

Ülkede yaşamak zaten zor ama engelli olarak yaşamak çok çok daha zor sanırım.

70 yaşındaki amcamın yıllardır süre gelen hastalığı vardı. Kendisi çifte vatandaş, gerekli tüm tedavileri almanya’da görmekteydi.
Malesef zaman geçiyor, yaşlılık ve artık almanya’da onu bağlayan kimse kalmadığı için ülkeye geri döndü.
yıllardır hiç gerek ve ihtiyaç duymadığımız engelli kimlik kartı ve şartlar yüzünden ötv indirimi için kurul raporu almak istedik.

Almanya’da kendisini kartı var. Bunca yıl neden ülkemizde engel kartı olmadığı tokat gibi yüzümüze vuruldu zaten.
Gerçekten engelli olmak bile suç bu ülkede. Kurula çıkmaları, eziyetleri randevu sistemlerini pas geçiyorum.

Rapor sürecindeki oranlar çok karmaşık geldi.
Şuan için kesin olmayan son oran %29 önce inanamadım ama hala bir karışıklık olduğunu düşünmekten yanayım. Kurul tekrar haftaya toplanıyor.
Kurul sevkiyle başka bir hastaneden de onkoloji muyaneye %40 ve 1 yıl süreli yazılı bir kağıt verdi doktor.

Bu rapordaki oranları yorumlayacak olanlar varsa sevinirim.
Gerçekten oranımız kaç çıkacak.

Şimdiden zaman ayırıp cevap verenler için teşşekkürler.

tek hekim raporuyla engelli kimlik kartı çıkaramazsın ötv den de faydalanamazsın. heyet raporunuz % 25 miş. % 40 altı olduğu için engelli haklarından faydalanamazsınız. bacak kaslarındaki güçsüzlük engelli aracı almaya yeter mi bilmiyorum ama zor görünüyor ÖTV den de zor faydalanırsınız. kaldı ki çifte vatandaşmış madem ordan araç alıp gelmek daha da ucuz ne diye burda sürünüyorsunuz ki?

Rapor oranları AVRUPA STANDART larında oranlardır. Çünkü ölçüt Avrupa'ya göre oluşturulmuştur. Avrupada %30 dan fazla engel oranınız olabilir aynı şey burada da geçerli zaten sonradan sonradan oranlar düştü.

Anladığım kadarı ile ülkede yaşamak çok zor...Avrupada alamadığı arabayı türkiyeye gelip ÖTV indirimli alabiliyorsunuz....Bir de 517 bin kişi gibi 500 tl maaşa muhtaç kalsaydı ne olurdu kim bilir...Ülke yaşamak için çok zor gerçekten...

fatih_123

Raporları tam olarak okuduğunuzdan emin misiniz?

Oradan mercedes alıp buraya getirelim diye bir şey söylemedim. Böyle bir niyet ailemizde hiç bir zaman olmadı, ihtiyacımız da olmadı.
Ya da araba alalım diye de yalvarmıyoruz.

Konu engel oranı.
Hasta türkiye’de engellli olarak gözükmüyor ama artık almak zorundayız.
70 yaşında alman eşini kaybetti.
Almanya türkiye farkına girip burada konuyu bulandırmıyorum. Ben anlattığı kadarını ve gördüğüm kadarını biliyorum. İsteyen araştırabilir.
70 yaşındaki felçi adamın hala neden almanya’da kalmaya çalışmasına saygı duyabilir.

Yorum yapmak istemiyorum ama hastanede engelli tuvaletinde gayet sağlıklı 40 yaşındaki dayının keyfini 10 dakika bekledik iki gün önce.

Ama Amcam artık bizimle yaşamak zorunda.

Raporu yorumlamanızı siz forum kullanıcılarından istedim.

1988 den beri Ayak güçsüzlüğü demişsiniz ama hasta tansiyon ve pıhtı sebebiyle 1988’den beri kısmi iki ayak ve iki kol feçli.
Ayak alt baldırlarında kas yok 3 yaşındaki çocuk bacağını göz önüne getirin. Tüm hareketi üst bacağını sallamak olarak yapabilir.
El gene öyle kasılı şekilde durduğundan kavrama yapamıyor. Bir bardak çay içemez. Sadece kulplu ve büyük bardakları sıkmaya çalışarak tutabilir.

Nöroloji- %78
Fizik- oran %0kısa mesafe değnekle diye yorum belirtmiş. Oran yazmıyor.
Ortopedi- %0 yürüyemez diye yorum belirtmiş oran yazmıyor.
Onkoloji- %40 demiş ama (1 yıl süreli) diye belirtmiş bunu anlamadım.
Üroloji- %5 idrar tutamama
Kbb- %8 işitme kaybı
Göz - %10 (2 yıl süreli demiş)

Bu oranlar nasıl hesaplanacak sorum bu.
Süreli oranların hesaplaması farklı mı?
Fizik ya da ortopedi neden 0?

Kesin olmayan rapor neye göre %25? Yazılmış onu da anlaamdım.

Şimdiden yorumlayanlara teşşekür ederim.

araba alalım diye yalvarmıyorsun da baştan aşağıya ukalalık yapıyorsun.

Engelli bireylerin buluştuğu böyle bir portalda, kimsenin birilerini üzme veya kırma gibi bir niyeti yok.
Şahsımın da yeni üye olduğum bir yerde hele hiç yok.

Sinirliyseniz ya da yardımcı olamıyorsanız konuya mesaj yazmayabilrsiniz.
Ben derdimi açıkça belirttim.

Siz raporu okumadan ayak güçsüzlüğüyle %25 alamaz demişsiniz.
Bir görüştür tabi,
Yorumuna Saygı duyarım.

Safah
bunu sen yazmışsın ben yazmadım. sonra da yok araba almak için yalvarmıyoruz vs vs fakir ama gururlu tiplerini oynamayın lütfen. neyse konuya gelelim. raporu detaylı inceledim. tüm oranları nöroloji verdiği için diğer branşlar ayrıca oran vermemiş. kişinin sonraki mesajınızdan okuduğum kadarıyla durumu epey ilerlemiş vaziyette. büyük ihtimalle heyette bir hesaplama hatası yapılmış gibi duruyor. ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 65 yaşından büyükler için ilave %10 da yaştan kaynaklı engel oranı veriliyor o da zaten raporda yok. iyi bir eğitim araştırma hastanesine gidip yeni bir rapor için başvuru yapın. dilekçede ÖTV indirimini kesinlikle belirtin aksi halde değerlendirmezler yeniden rapor almak zorunda kalırsınız. %90 dan yüksek oran çıkar gibi görünüyor. zaten % 90 dan az oran çıkarsa araç alamazsınız.

Cevabın için teşekkürler.
Keşke ilk mesajınızı da böyle okuyup inceledikten sonra yazabilseydiniz.
Dediklerinizden Anladığım kadarıyla rapor işlenmemiş.
Ya da belli puanları resmi olarak girmişler, diğerlerini sisteme girmemişler gibi.

Sizin verdiğiniz ilk cevap yukarıda.
Tıbbi terimlere kimse hakim değil elbette ama
orada kısmi felçli yürüyemeyen hastaya güç kaybı var demişsiniz.
Tek hekim değil heyet demişsiniz??
Oysa 5-6 birimin görüşü var orada zaten.
Heyete giden ilk rapor bu.
Sonuç %25 demişsiniz.

Zaten sorun burada. Raporu okumadan sadece iki satıra bakarak bunu belirttiğiniz belli.

Güç kaybıyla kim engelli haklarından yararlanmak ister?? Oldu olacak arada başım dönüyor diye kurula çıksın insanlar.

Hemen altınızdaki arkadaş da sizin yazdıklarınızı okuyarak, haliyle size katılmış haklı olarak.
Haliyle konu rapor ve sorularım güme gitmiş.

Şimdiyse raporu okuduktan sonra hak verdiğinizi görüyorum.
30 yıldır felçi hasta üzerinden Ötv indirimi için başvurmayarak gurur mu yapmışız, fakirlik mi, naiflik mi, salaklık mı onu okuyanların vicdanına bırakalım.
Zaten öncelikli derdimiz engelli kartı.
tamamen türkiye’de bizimle olmak zorunda.
Resmi olarak türkiye’de engelli değil.
Havayolları sıkıntı.
Devlet kurumları sıkıntı.
Hasta engelli gelemez, yormayalım biz böyle halletsekle olmuyor.
Oğlu gelsin, eşi gelsin diyeni gördü bu gözler.
Eşi vefat, çocuğu da yok.
Eeee kem kümle devam eden cümleler.
Memur telefona gömülmeye dünden razı.
Rica minnetle iş yürümüyor bu ülkede.

Safah
hastayla ilgili detayları 1. mesajda yazmamıştınız ve orda hem heyet hem de tek hekim raporu paylaşmışsınız. şuanki elinizdeki raporlar size ötv-engelli indirimleri vs hiçbir hak sağlamaz. sonrasında hastayla ilgili somut gerçekleri paylaştığınız da raporda sıkıntı olduğunu o zaman anladım. raporla hastanın durumunu eşleştirince size hak verdim. aksi durumda raporun detayında ne yazdığına kimse bakmaz. sonuca bakar o da %25 görünüyor.

Merhabalar

İlk once cvp vereyim sonra arkadaslarin yorumlarina iliskin bir kac dusuncem var.
Safah raporda norolojik zaten aciklamada yuksek oranlar vermis ama totale yansimamis. Burasi kesinlikle yanlis olmus. Aldiginiz hastahanede saglik kuruluna gidini durumu aciklayini burasi yanlis olmus diye eger sonuc alamazsaniz noroloji doktoruna gidini ordanda sonuc alamazssaniz saglik kurulu baskanina gidinizz ordanda sonuc alamaSaniz son olarak bashekime cikin.

Diger arkadaslara gelicrk olursak yorumlarina iliskin olarak ;

Safah yardim istiyor bizim diger arkadaslar soruya cvp vericeklerine azarliyorlar . Nasil bir insaliga donustuk boyle ya. Sorulan sorunun cvp ile alakasi yok. Arkadaslar lutden kendimizi gelistirelim beyin olarak kas olarak degil

Safah
göz 10
nöroloji 78
kbb 8
üroloj 5
onkoloji 40
60 yaş üzeri

baltazara göre rapor % 90
siz nasıl %25 hesapladınız?

swimmer

cevabın için teşekkürler. kurul raporu kesin çıkarmadan tek tek tanı ve bulgulara itiraz etme şansımız yokmuş.
sadece ve sadece çıkan rapora itiraz etme hakkına sahip olduğumuz söylendi.

diğer arkadaşlarında canı sağolsun.
1. arkadaşa zaten derdimi söyledim.
2. arkadaş zaten övmüş mü yermiş mi memleketi anlamadım ama bir şeyi düzelteyim.
hasta felçi olmasaydı, almanya'dan aldığı emekli maaşıyla orada çok rahat araç sahibi olabilir zaten. burada ötv indirimiyle daha ucuza almış olmuyor.
almanya'da verginin vergisi ötv gibi vergiler yok.

517 bin kişinin 500 tl ye muhtaç olması yönetenlerin ayıbı.
-mka

normalde oranları göremiyoruz. hasta doktorlar tarafından muayane ediliyor ve bilgisayara tanı ve bulguları giriyorlar.

hasta sadece kurula girip çıkıyor ve sonuç bekliyorsun. kurul üyeleri de sizinle muhattap değiller, ilgili birimlere evrak verip, ilgili birimden alıyorsunuz. sizinle oran tanı ya da bulgu sonucunu paylaşmıyorlar.

biz de şöyle bir olay oldu.

kurul onkoloji için başka hastaneye sevk kararı aldı, imzalanmamış raporu böylelikle birimden almış bulunduk ve sevk edilen hastaneye imzasız raporla gittik.

ben öyle görmüş oldum %25 oranı. raporda yazıyordu.

burada fizik ya da başka hastalıkları oran olarak yazdığını söyleyenler var ama bunlar değerlendirilmemiş gözüküyor.
paylaştığım rapordaki onkoloji doktorunun verdiği kağıdı henüz kurul görmedi.

ona rağmen sonuç oranı böyle görünce şaşırdım.

evet eğer dediğiniz gibiyse %90 almalı ama anladığım kadarıyla kurul yetkili. yani ilk muayane olduğunuz doktorların tanısı önemli değil.

artık haftaya belli olacak.

Safah

kurul bazen bazı engellılerı içeriye çağırıyo ama nadıren çağırıyo herkesıde çağırmıo.o yüzden tamamen olmasada muhataplar sadece o an size rapor şu olur demıolar zaten içeride belgeşere bakıp şüphe duyarsa çağırıolar.belgelere yazılan o yüzdeleri hesaplama yapmasını bilen engellı ya da rapor alacak olan biliosa 3 aşagı 5 yukarı olarak biliyor.sizin belgedeki bilgilere göre %90 almanız gerekıo. o %90 değil .hasta 60 yaş üzeri oldugu için o çıkıo .60 yaş üzeri olanla olmayan arasında 1 ile 4 puan oynuo bazen aynıda çıkıo.halen anlamadıgım o oranlarla nasıl %25 gördünüz.belkıde sadece onkolojı içindir o mıktar.

Üst Alt