Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporu için süreç kaç günde tamamlanıyor?

Tekprens

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
6
cuma günü heyete gireceğim sonuçu kaç günde alıyoruz bilen varmı acaba ben 5 yıl önce girdim ama hiç hatırlamıyorum ne zaman belli olmuştu diye

Sen 30 gün bil... tepecik araştırmaya bir başvur bakalım kaç ğünde bitiyor

Benim bilmeme gerek yok, yönetmelik öyle diyor arkadaşım :) Yönetmeliği uygulamayan hastane varsa vatandaş vatandaş olsa hakkını söke söke alır ama burası Türkiye oldugundan vs...vs.... :)

Hastaneden, hasteneye değişiyor yukarıda denildiği gibi...
Ben Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu'nda Heyete Cuma günü 14:20'de girmiştim. Ve aynı gün saat 16:45 sularında heyet raporumu almıştım. Umarım beklemez ve aynı gün içinde alabilrisin.... :)

10gün sonra almıştım

Yada 1hafta sonra

Bu konuda şöyle böyle demiyceğim,
Hak aramaya gelince şimdi dr yeniden mr, ultrasyon, kan tahlili isterse ve bunlar içinde yeniden randevu almak demek dr ne diyeceksin,
Hastane yoğunsa 3 ay sonraya gel derse ne diyceksin,
Bu yönetmeliği yayınlarken bizlere fikrimiz sorulsa her şey e nabız üzerinde olsun kapı kapı dolaşılmasın derdik,
Onca hastalığın içinde şikayet hak aramayla uğraşaçağıma daha az hastası yoğun olmayan bir hastaneye gitmeyi tercih ederim,

Saygılar cümleten

Son düzenleme:
eozen81 rapora 27 martta başvurduk. Tüm tahlillerin toplanması gitmesi muayene derken 12 nisanda bitti. Şimdi heyet için 12 nisan itibariyle 1 ay içinde çağırmaları gerekiyor yani en geç 12 mayıs. Doğru mu anladım?

Davlumbaz

Yönetmelik gereği aynen dediğiniz gibi tüm tetkikler bittikten sonra 30 gün içinde başvurunuzun sonuçlandırılması gerekli. Gel gör işte uygulamada nasıl olacak göreceğiz. :confused:

cuma günü heyete girdim sonucu 6 mayısta alacakmışım

2019 Şubat ayında en son yönetmelik yayınlandı. Orada en geç 1 ay içinde raporun verilmesi yazılıyor.

Bana 3 ay sonraya heyet için gün verdiler. Diğer mesajlarda anılan sürelerle karşılaştırınca, pek normal değil galiba bu süre.

Konya Meram tıp fakültesi heyet yapmıyordu geçen yıl

6 mayısta alacağım söylenen sonuç imza aşamasında deniyor

6 mayısta alacağım söylenen sonuç imza aşamasında deniyor ve hiç bir sebep söylenmedi heyet raporuyla ilgili sonucu görebileceğim bir yer varmı edevletten falan

Tekprens e nabızda raporlarım kısmında göründüğünü yazmıştı bir arkadaş. Her gün kontrol ediyorum, yok. Bizim son muayene 12 nisandı hala ne arayan, ne soran, ne de e nabızda kayıt var. Bekliyoruz. Ne yapmak lazım onu da bilmiyorum. Fotoğraf falan da istemediler.

@Tekprens biz de sorduk, sizi bir gün önceden arayıp heyete çağıracağız dediler. Daha rapor yazılmamış ki, ben de e nabızdan bakıp duruyorum.

Heyete çağırmaları ne kadar sürer? Rapor başvuru tarihi 27 Mart 2019, tüm doktorları gezip bitirmemiz 12 Nisan 2019, bugün aradım, heyet gününden bir gün önce telefon edip çağıracağız dediler. Heyet günü ne zaman diye sordum, belli değilmiş. Tahminen ne zaman çağırırlar? Çağırdıktan kaç gün sonra rapor çıkar?

Benim geçen cuma almam gereken raporu sorduğumda da imzada dediler hep çok şükür bugün aldım raporu panik yapmayın çıkar sizinde

Bizim raporda nöroloji sonuç göndermemiş. O nedenle tamamlanamıyormuş. Sabah ilk işim nörolojiye gidip raporu ne zaman yazacaklarını sormak olacak.

Otizmlilere verilen sağlık kurulu raporları bundan böyle yüzde 90 ' bin altında olmayacakmis. Bilgisi olan varmı ?

1 - Arkadaşlar.... yaşadığınız kentin nüfus yoğunluğu ve rapor aldığınız hastahanenin hasta sayısına bağlı olarak HEYET GÖRÜŞMESİ İÇİN 1 ay ile 2 ay sonraya gün verilebiliyor.

Büyük üniversite hastanelerinde bu süre 3 ay kadar olabiliyor.

(Ben Bozyaka'dan raporumu aldım ve 2 ay sonrasına heyet görüşme günü verdiler. Ege üniversitesinde ise bir hastaya 3 ay sonrasına gün verildiğine şahit oldum. Bu süre hastane yoğunluğuna, büyüklüğüne göre değişiyor yani).

:.

2 - Eğer... burada sorulan soru, ilk rapor için başvurmak, raporu almak, heyete girmek ve sağlık kurulunun en son kararı verme aşamalarının tamamı ise, heyete girildikten sonra 2-3 ayı bulabiliyor.

Heyet günü hastane yoğunluğuna bağlı, heyete girdikten sonra raporu artık eskiden olduğu 2-3 ay sonra teslim etmiyorlar, e-rapor sistemine geçildii e-imzalı olduğu için yalnızca görevli memurların sistme raporu işlemesini bekliyorsunuz.

Üst Alt