Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporu sonucum ne olur, rapor e-nabız'a düşer mi?

brett

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sn.Arakadaşlar ,
SGK özefagus varıs kanaması ve portal ven tromboz hastalığımdan dolayı vergi indirimi emekliliği için pendik eğitim ve araştırma hastanesi sevk etmişti ve geçen hafta tüm bölümlerden muayane olup evrağımı teslim etttim ve bugün için heyet günü vermişti ve heyete girdim ancak engel oranım söylenmedi ve sgkya biz göndereceğiz dediler acaba bu kurul raporu e nabıza düşermi.Evrağımı takip edebilmem için herhangibir referens numarası vermediklerinden engel oranım açıkçası merak ediyorum.Gastro entrolog bana engel oranını 50% yüzde yazmıştı ancak evrağımu teslim ederken sekreter hanım engel oranını sildir demişti ve tekrar gastroya gittim ve engel oranını sitemden ve kağıttan sildirdim.Ayrıca pendik eğitim ve araşırtma hastanesinin takipli hastasıyım.Konu ile ilgili tecribeli arkadaşlar yorum yapabilirmi lütfen.

Selam ve Dua ile.

merhaba, yaklaşık 20 gün önce kartal eğitim araştırmadan aldım, e nabıza düşmüyor, kurula girdikten 3 gün sonra e devlete düşmüştü.

Çok teşekkürler cevabınız için.

benim engelli raporum e nabıza bir hafta sonra düşmüştü

Yakup bey,
Evrakları teslim ettiğim sekreter hanım beni yanıltmış olabilir bana dediği e devlette veya e nabızda göremezsin direk sgk ya gidecek sonuç raporu sonra sgk size olumlu veya olumsuz yazıyı adresinize gönderecek dedi ama ben marmara pendik eğitim ve araştırma hastanesinden kaç puan aldığımı görmem gerekir büyük ihtimalle bana yanlış bilgi vermiştir diye düşünüyorum inşallah öyledir

Merhaba,

Benim 2012 de aldığım rapor enabiz da tek satır bilgi olarak yer alıyor. E devlette yok.

Edevlette yada erapor sitesinde gorebiliyormuyuz 2018 öncesi raporları.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Rapor e devlete düşer önce.kuruka girdikten bir hafta içinde.Edevletden arama moturundan erişkinler icin sağlık kurulu raporu diye arat çıkar.rapor alırken muayene olduğun kurul faktörleri hangi oranı yazarsa kurulmadan aynı oran değerlendirilerek.Zaten kimisi kurula girerken doktorlara kaşelettigin evraka yazar tanıyı. Yada sistem üzerinden bilgisayardan yazar

fenerliyizz

Eredal hocam ,
Cevabınız için teşekkür ederim.Benim ana hastalığım gastro olduğundan 50% yazmıştı ancak evrakları telim ederken sekreter hanım gastorya söyle dedi yazılı puanı silsin evrsakta ve sistemden insaşallah aynı puanı verirler hatta genel cerrrahi ve iç hastalıklarıda belki portal hiper tansiyondan ufakta olsa inşallah birazdaha puan verirler .Özefagus varislerim pihti arttığından çoğaldı ve 2 yıl içerisinde 3 defa mide kanaması geçirdim en son mayis ayında geçirdim 2 gün yoğun bakımda yattım endoskopide bantlama yaparken varis patlaması oldu ve kan akciğere aktı zor bela kurtulduk şimdilik.

Geçmiş olsun. Tabiki büyük ihtimalle aynı puanlama yapılır.heyetre puanı verecek kişi zaten bölüm doktorları.hipertansiyon içinde puan çıkar en az 10 puan

e devlet üzerinde : e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama sayfasında ve e-nabız raporlarım kısmında görebiliyorum raporumu. sizde önce e-devlette sonra e-nabızda görebilirsiniz diye düşünüyorum sistem herkese aynı çalışıyor olmalı..

brett

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun...21.06.2021 de bende vergi indirimi/ötv muafiyetli araç alımı için başvuru yapmıştım Mardin Devlet Hastanesine...
Raporumun sonucunu heyete girdiğim akşam e-devlette görebildim ayrıca e-nabızda raporlarım bölümünde de görebiliyorum baktığımda...
Vergi indirimi için başvuru ve süreç biraz daha uzun sürmüştü.Vergi indirimine izmir'de başvuru yaptığım için İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı - Engelli Vergi İndirim Sistemi adresinden süreçleri takip ettim.Temmuz başı gibiydi başvurum Kasımın başındada sonuclandı.Eylül ayında ilave evrak istendi sanırım sürec ondan uzun sürdü.Bazı arkadaşlar daha cabuk sonuc almışlardı hatırladığım kadarıyla..
Hakkınızda hayırlısı.Selametle..

deasn12
Hasan bey,
Raporu göstermediler sadece heyette uzaktan bakıp geçmiş olsun raporun hazırlanacak dedi çıkardılar .Referen numarası vermediler .Sekreter biz sgk ya gönderceğiz olumlu yada olumsuz neticeyi sgk adresine gönderir dedi bana biraz saçma geldi bilgi edinme hakkımız var ancak raporda yüzdelik nedir bilememek bir bir buçuk ay beklemek mi gerekir

benim engelli raporum 3 hafta sonra e devlete düştü. hemen engelli kimlik kartı başvurusu yaptım. O da 1.5 hafta sonra geldi
brett heyetten önce dr lar ile ne görüştüyseniz o. Heyet günü sadece bakıp hemen çıkartıyorlar. Heyetten çıkarken şu tarihte gelin raporunuzu alın demeleri gerekliydi. siz o tarihte gidip alacaktınız raporu

Benim 2014 de aldığım rapor var e devlette çıkmadı maalesef..

dreamfail

SGK beni direk hastaneye sevk ettiğinden gelin alın demediler biz göndereceğiz dediler en azından sonuç edevlette gözükse aldığım puanı bilmiş olurdum 1,5 ay beklemezdim.

herkese iyi akşamlar arkadaşlar
ben saglık bakanlığına cimer üzerinden erişkin saglık raporlarımın (erişkin saglık bildirir raporlarımın) edevlette vede enabızda neden göremiyorum diye sordum cvb henüz gelmedi amma saglık bakanlıgıda gözükmesini istemiş oldugum raporlarımın yök 'e sevk edildi diye bir yazı gördüm yök ne alaka böyle bir şeyle karşılaşan oldumu acaba

Engel oranı SGK

Hayılrı Günler!

2 Hafta önce marmara ünv eğitim ve raştırma hastanesi puansız olarak heyet rapronu sgk ya gönderdi şuan SGK il sağlık kurulunda evrağım beklemede.

bölüm doktoru gastro engel oranını 50 % yüzde yazmıştı ancak SGK ya puansız gönderilmesi gerektğinden engel oranını sildirdiler.

Geçirdiğim hatalık 2019 yılında portal ventromboz hastalığı (kara ciğer ana damarına pıhtı attığından) 2020,2021 ,20233 yılında 3 kez özefagu varis kanaması geçirdim ve 2 defa bant ligasyon yapıldı ama kanamalar natlamadan sonra devm etti ve en son 26 mayısta bantlama yapılırken endoskopide varis patlaması sonucu akciğere kan gittiğinden yoğun bakıma aldılar ve 6n kanama duruunca taburcu oldum ve marmarada takipli hastayım.

Sizin tecribenize dayanarak acaba SGK kça puan verir engel oranı olarak:

Rapor üzerinde
1- iç hastalıkları :Astım tanılı hasta ve portal hiper tansyonu var yazdı
2-Gastro 2 defa varis kanaması geçirdi ve bant ligasyonu yapıldı ve portal ven tromboz geçirdi yazdı(epirkiz rapounda tüm detaylar mevcut ve onu da SGK ya
gönderdiler)
3-gene cerrrahide :protal ven tromboz ve portal hiper tansyon yazdı

4-Norlojide :portal hiper tansyon yazdı

5-Göz ve kulak burun da :Sorun yok
Astım için daha önde ilaç kullanıyordum ancak mevcut portal tromboz hsatası olunca fıs fıs kullamadım.
Sizce kaç puan alabilirim.
Saygılar....

Ssk engelli emekliğim onaylandı

Değerli arkdaşlar ,
Haziran 2022 de SSK beni pendik eğitim araştırma hastanesine engelli emeklilik raporu için sevk etmişti ve geçen ayın ortasında heyet raporumu SSK sağlık kuruluna gönderdi ve bugun SSK aradı beni emekliğniz onaylandı diye ve gittim son bağkur kalan borcumu ödedim ve emeklilk için verdikleri formu doldurdum hatta maaş için bankayı da tercih ettim.
Fakat engel oranım yüzdelik olarak yazmıyor yanı raporda ret veya evet yazar dedi benimkisi evet yazdığı için emekli oldum.
Benşm emekliğim 40% ile 60% mamulen olmadım. ama puan yok .
Şimdi vergi dairesine gidip ssk emekli etti vergi indirimli beni vergiden indirim sağla diye nasıl söyleceğim ve engelli kartı almak için raporda yok elimde ama emekliyim ben bu işten bişey anlamadım.Okadar makale okudum bizim form sitesindeki bilgilere baktım hepsinde rapor var engel oranı mevcut ben şimdi e devletten engelli kartı başvurusu ve vergi dairesine vergi indirim başvurusu nasıl yapacağım elimde rapro ve engel oranı yok.

Bana yardımcı olurmusunuz kafam karştı açıkçası.

Saygılar,

Üst Alt