Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporu sonucuna itiraz edeyim mi?

Turab27

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba nazofarenks kanseri dolayısıyla 2011'de tedavi gördüm. 2016'de Biyoloji bölümünden mezun oldum, o zamandan bu yana yapabileceğimi düşündüğüm bir iş arıyorum ve başvurularım sonuç vermedi, engelli raporu almanın iş bulma konusunda yardımcı olacağı söylendi, bende bir başvurayım dedim.Onkoloji %20 Endokrin %10 verdi KBB %0. Toplamda %28 oldu.
• AĞIZ KURULUĞU
• ÇENE KISIKLI(ağzım iki parmak anca açılıyor)
• YUTMA GÜÇLÜĞÜ(ÖRNEĞİN:KURU EKMEĞİ YUTAMIYORUM, ELMA GİBİ MEYVELERİ SU OLMADAN YUTMAKTA ZOR)
• DİŞLERİM KOLAY KIRILIYOR
• BOYUN KASLARIMDA SÜREKLİ GERGİNLİK VE SIK SIK KRAMP
• SAĞ KULAĞIMDA SIK SIK AĞRI, AKINTI, İLTİHAP("T" tüp takılı)
Yukarıda saydığım sorunlarım var.Neye göre değerlendiriyorlar diye bakarken kbb de yutkuma güçlüğüde değerlendiriliyormuş. Ben önemsemediğim vede aklıma gelmediği için söylemedim. İtiraz edeyim mi? Bir değişiklik olur mu?

Raporu ne zaman almıştınız...
Aradan 6 ay geçmiş ise itiraza gerek kalmayacak. Yeniden muayene olabilirsiniz.

Sonucu bugün aldım. İtiraz sonucu %40 alama ihtimalim yoksa uğraşmak istemiyorum

yada 6 ay sonra tekrar heyete girersiniz..
İtiraz etmekten çok eksik muayene diye yeniden muayene talep edebilirsiniz. Olması ise 6 ay sonra yeniden muayene..
%40 verir mi bilemedim iyi bir adlı tıp arkadaşa danışmak lazım.

F.KOKU VE TAT DUYUSU KAYBI
Koku ve tat duyusunun objektif olarak değerlendirilmesi mümkün olmadığından bu duyuları bilateral olarak bozabileceğine karar verilen hastalık ve arızaların (yaygın intrakranial, nazal veya oral tümörler, harici veya cerrahi travmalar, konjenital anomaliler ve sendromlar, nörolojik veya dahili hastalıklar) varlığı objektif olarak ortaya konulursa bu duyuların kaybolduğu kabul edilerek her biri için %3 Özür Oranı verilir. Bu değerlendirmenin yapılabilmesi için tat veya koku kaybına sebep olan hastalık veya durum için gerekli tedavi uygulanmış olmalıdır.
G.ÇİĞNEME VE YUTMA
Çiğneme ve yutma bozuklukları gerekli rehabilitasyon uygulandıktan en az 6 ay sonra diyet alımındaki kısıtlamalara göre değerlendirilir.
Diyetteki Kısıtlamanın Şekli
Özür Oranı %

Hasta sıvı, yarı katı ve yumuşak diyetlerden bazılarını sınırlı alabiliyor
10

Hasta sadece sıvı ya da sadece yarı katı/yumuşak gıdaları alabiliyor
30

Hasta ancak nazogastrik sonda veya gastrostomi ile beslenebiliyor
50
Böyle bir bilgi buldum ama hangi kbb doktoruna sorduysam işletmeden başka birşeye oran vermiyor. Bana en fazla bu bilgilere dayanarak kbb %13 oran verir, yine 40 ulaşmıyor ama neden bunlar değerlendirilmiyor anlamadım.

Sizin sorun çeneye giriyo ağız diş çene cerrahına görünün kbb bakmaz

Çene bölümündende alamazsın oran

Üst Alt