Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Kurulu RaporuBir gözün görmemesi ve diğer rahatsızlıklarımdan %40 rapor..?

Saryasarya

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,sitenize bugün üye oldum.Deneyimli üyelerden bilgi almak bir bilgimiz varsa onları da paylaşmak için siteye üye oldum.

Ben devlet memurluğu yaptım SSK lı olarak çalıştım.Doğuştan 1 gözüm görmemesine karşın rapor almayı düşünmedim.Sağlam gibi özürsüz gibi işe başladım.
20 yıllık bir çalışma yaşamım oldu.Doğum öncesi anne karnında göz sinir dejenerasyonu sebebiyle sağ gözüm görmemektedir.Bu gözün operasyonla gözlükle optik araçlarla lensle falan düzelme şansı da yoktur.Sol göz de 5 derecedir.

Ayrıca 1985 lerden beri 48 saat süren migren atakları migren nöbetleri olmakta ışık ses koku tahammülü olmamakla birlikte kapalı karanlık bir odada yemeden içmeden geçmesini beklemekteyim.Tabiiki günlük yaşam kalitesini zaafa uğratmakta günlük işleri aktiviteleri etkilemektedir.

5 yıldır huzursuz bacak sendromum var.Bunu nasıl neyle ölçerler somut olarak nasıl ıspatlarız onu bilmiyorum.Ancak
Haftanın 2-3 günü bu oldu mu sabahı sabah etmekteyim.Evin içinde dolaşmakta,uykusuzluktan perişan olup uyuyup kalmaktayım.

Ayrıca İBS irretabl bağırsak sendromum var.Sürekli tuvalet hissi mide bağırsak mide gazı v.b.

5 yıldır da sürekli kendini yenileyen iki böbrekte en azı 2 mm en büyüğü 10 mm taşlar olup hidronefroz sistit böbrek şişmesi mevcut.Taşlar tehlikeli yerde olduğu için müdahale de edilmiyor.2-3 tomografi ve USG sonuçlarım mevcut.

Bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman eğer hastane gerçek manada sağlık içeriğini esas alarak kişinin hikayesini esas alarak % 40 ve üstü rapor verebilir mi bana.

Bunu denemeden bilemezsiniz bir kaybınız olmaz çoklu dr raporu şansınızı artırabilir göz nöroloji fizik psikikatri dahiliye gibi branşlara elinizdeki tahlil ve filmlerle başvurmanızı tavsiye ederim alacağınız raporla yıl ve prim durumunuza göre belkide emekli olabilirsiniz geçmiş olsun

Cevabınız için çok teşekkür ederim.Ailemde hukukçular var.Yönetmelik incelendiği zaman % 50 civarı üstü belki altı bir oran olabilir şeklinde bir söylemde bulundular.

Sağ gözümün doğuştan görmediğini kendileri de zaten muayenede göreceklerdir.Migrenle ilgili bağırsak sendromu huzursuz bacak sendromu ile ilgili elimde bir ıspatlayıcı belge yok.

Böbreklerle ilgili hidronefroz tanısı böbrek 3-4 derece büyüme şişme teşhisini üniversite hastanesi ve bir özel sağlık kuruluşu koydu.Rapor için bu tanıyı koyan üniversiteye gitmeyi düşünüyorum.

Burada önemli olan şu elbette deneyeceğim.Ama esas nokta hasta ve onun geçmişini hikayesini dikkatle dinleyen doktor var mı yok mu esas mesele sanırım budur.Boya posa bakıp sağlam görüntüye bakıp geçiştirirlerse ya da yönetmelikte yazmasına rağmen oran belli olmasına rağmen düşük oran verirlerse ne yaparım onu düşünüyorum.

Tek göz kaybı % 32 huzursuz bacak sendromu % 10 zaten yetiyor.Migren bağırsak sendromu huzursuz bacak sendromu ve böbrek rahatsızlığına gerek kalmıyor aslında.

Ama doktorlar fazla rapor vermeyelim deyip hastanenin bir rapor kotası var ve sizi dinlemeyen bir doktor ekibi olursa uğraştırırlar diye düşünüyorum.İl Sağlık müdürlüğüne itiraz süreci yeniden hastane sevki farklı çıkarsa 3. bir hastaneye tekrar gitmek gerekir.

Diğerleri de katılırsa bağırsak sendromu böbrek migren uyku bozukluğu % 50 civarı olabilir diye düşündük.

Siz zaten bütün prosedürleri biliyorsunuz sadece size harekete geçmek kalmış varsayımlarla sadece oldugunuz yerde sayarsınız sayın Saryasarya hanım sizi takip eden dr rapor konusunda da yardımcı olabilir geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim.Salı günü bir fırsat yaratabilirsem sabah erkenden gidip bu işi halletmeye çalışacağım.

Bu arada yönetmeliği çok sıkı incelememize rağmen böbrek taşı sürekliliği böbrekte şişme hidronefrozla ilgili ki operasyonla da taşları alabilmek mümkün değil çünkü çok tehlikeli riskli bir yerde % oran nedir bulamadık.

İrretabl Bağırsak sendromu ile Kronik ataklı migrene ne oran veriliyor onu da bulamadık.

Üst Alt