Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporum yıprandı. Yenilettirebilir miyim?

metehan_hancı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
kalp kapak hastalığı (kapak replasmanı) hastalığı rahatsızlığımdan dolayı kırıkkale devlet hastanesinden 10.12.1997 tarihinde %50 oranında süreklidir ibareli sağlık kurulu raporu aldım.Bu raporla engellilere tanınan haklardan faydalanmaktayım
ancak rapor işlemler için kullanıldığından dolayı yıpranmıştır. rapor süreklidir olduğu için tekrardan hastaneye gitsem yenilettirmelimiyim. yoksa yenilettirmeye gerek yok mudur.

Yenilemezler... Ayrıca bugün bir işlem yapmak için de kabul edilmez.

Bu rapora karşılık vergi indirim hakkı elde ettiniz mi?

Hangi kurumdan almışsanız kuruma bir dilekçe ile başvurup alır fotokopisini çeker ve Başhekime onaylatırsınız.

Öncelikle OturanBoğa ve Raman72 ilgi ve alaka gösterdiğiniz için tşk ederim. Bu sağlık kurulu raporuyla vergi indirim hakkı imkanını elde ettim. Raporu hastaneden aldıktan sonra noterden onaylattırmıştım. Bu rapor yenileme sorununu çözmek için %50 oranında özürlü kimlik kartı almak için raporun geçerli olup olmadığını mail yoluyla Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bildirdim. Mailime olumlu cevap aldım raporda sürekli ibaresi olduğundan ve noterden onaylı olduğu için özürlü kimlik kartı alabilirmişim.

Elinizdeki eski tarihli raporu özürlü kimlik kartı için SHÇEK kabul ederse, -hadi dişimi kırarım demiim :)- ama şok olurum :) İnşallah kabul ederler. Ama uygulamada bunu yapmıyorlar genellikle. Sonucu merakla bekliyorum ben de.

Vergi indirim hakkı elde etmişsiniz, o hakkınız zaten kaybolmaz. Yani erken emeklilik hakkınız baki.

Bir de, özürlü kimlik kartı alınca rapor alma işinden kurtulacağınızı sanmayın :) O kart neredeyse hiç bir işinize yaramayacak...

sayın oturanboğa 1972 yılında alınan %100 oranlı saglık raporum bulunmaktadır ve sureklıdır. ama bu raporumun aslının kayboldaıgından acaba hastane arsıvınden cıkradıgımda ve yetkılıerden onaylatırdıgımda kamusal ıslemde kullanmam mumkunmu.ayrıca raporun cok eskı tarıhlı olmasının herhangı bır sakıncası dezavantajı bulunmaktamıdır.

Maalesef o kadar eski bir rapor hiç bir işinize yaramaz.

Üst Alt