Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporunda tam bağımlı ibaresi için hastanın ne durumda olması gerekir?

Mervee.eren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba arkadaşlar fikirlerinize ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Babam 80 yaşında 10 yıldır parkinson hastası ve belinde çökme kırığı olduğu için öne eğik duruyor. Annem ve babam birlikte yaşıyorlar evde bakım ücreti için başvurmak istiyoruz. Ben onlara 2 saat mesafede öğretmenim sürekli yanlarına gidemiyorum. Araştırmalarım sonuçsuz kaldı. Sormak istediğim evde bakım için sağlık raporu verilirken nelere dikkat ediliyor. Babam yürüyemiyor ama sağlık kurulunda sanırım bu durum yeterli görülmüyor. Tam bağımlı raporu verilmesi için hastanın ne durumda olması gerekiyor. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

Yani artık öyle bir hal aldı ki bu durum öyle bir oynadılar ki sistemlerle ,adam zaten tek başına yürüyemiyorsa tam bağımlıdır benim gözümde

ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

"Tam bağımlı engelli birey: Engel durumuna göre engel [sakatlık oranı cetveli] oranı %50 ve üzeri olduğu tespit edilenlerden doku, organ ve/veya fonksiyon kaybı ve/veya psikiyatri tanısı bağlantılı olarak muhakeme yeteneği değerlendirilmesine göre günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi başına gerçekleştiremediğine karar verilen bireyi ifade eder."

"f) Raporda yer alan bağımlılık değerlendirmesi alanına “evet” ya da “hayır” ifadesi yazılarak bireyin durumu belirtilir ve bu alan hiç bir suretle boş bırakılamaz. Bu Yönetmelikte geçen “tam bağımlı engelli birey” ifadesi, ilgili mevzuatın uygulanması açısından [SGK Hastalık Listesi'ne göre] ağır engellilik durumunu ifade eder."

Bir de Fonksiyonel Ambulasyon Sınıflaması (FAS) | Functional Ambulation Classification (FAC) var:

Fonksiyonel-ambulasyon-sınıflaması_FAS.png

Bülent bey peki size otizm ve mental redartasyon tanıları olan hiç konuşmayan biri tam bağımlımıdır ?

EagLeTreee

Sanırım şu şekilde değerlendiriyorlar:

1- Yemek yeme, diş fırçalama, banyo yapma vb. ihtiyaçları kendi sağlıyor mu?
2- Evde kendi başına güvenli şekilde kalabiliyor mu?
3- Dışarıda kendi başına güvenli yürüyebiliyor mu?

Kişisel bakımını biz olmadan yapamaz yani kendi başına bi aktivite yapamaz zaten çocukluk raporu ökgv en üst düzey

birde bülent hocam fizik doktoru forma bişeyler yazıp yazıp sonuna %20 yazmış küçük bi şekilde bu fizikten %20 aldığı anlamınamı gelir sizce

Fizik doktoruda belirtmiş zaten öz bakımını kendi yapamıyor diye

Teşekkür ederim. Haklısınız kesinlikle katılıyorum teşekkürler

Herkese merhaba arkadaşlar değerli bilgilerinize ihtiyacım var. İlçedeki devlet hastanesine sağlık kurulu raporu için başvurmuştuk. Nihai kararın verilmesi için bizi ildeki üniversite hastanesine sevk ettiler. Üniversite hastanesi sağlık kurulunu randevu için aradığımda hem 2 ay sonrasına gün verdiler.hem de işlemlerin 2 ya da 3 gün süreceğini belirttiler. Benim hastam zaten yürüyemiyor evde bakım hastası olduğu için ambulans nakil yapıyor ama çok zor oluyor ve acı çekiyor. Benim öğrenmek istediğim ben bu sevk ile gitmek yerine daha önceki gittiğimizden farklı olararkbaşka bir devlet hastanesi sağlık kuruluna başvurabilir miyim? Daha önceki hastane olmadığı için 6 ay beklemem gerekiyor mu? Ya da ne yapmamı önerirsiniz. Teşekkürler... güzel günler...

Mervee.eren sağlık kurulu raporu işlemlerini başlattığını için 6 ay geçmesi gerekir normal şartlarda.Ama şuan siz rapor işlemlerini tamamlanmamış sınız.ilk müracaat ettiginiz hastanenin ilgili sekreterliği ile görüşün derim.rapor müracaatının iptali söz konusu ola biliyorsa sistemden iptal yolunu deneyin.Basjs hastaneden süreci tekrar başlatın.ikimci bir yol sistemden silinmiyor sa il sağlık müdürlüğünden itiraz ile farklı bir hastane tercihi ile tekrar farklı hastanede heyete girme yolu varmı sorun. Bekleme me açısından yapılacak adımlar.

Üst Alt