Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporunu veren doktora tazminat davası açabilir miyim? [Hukuk]

senol71

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
beni muayne etmeden ve tahlile bile gerek görmeden raporu imzalayan doktorlara
şeker hastası oldugum halde belirtmeyen doktor ve desteksiz yürüyemeyen yazacağı yede yürüyem yazan doktora ve beni onaydır madi va manevi zorduruma koymalarından dolayı tazminat davası acmak istiyorum

nereye acabilirim

yardımlarınızı bekliyorum

bu raporu neye istinaden aldın bir kurummu yolladı kendi insiyatifinlemi gittin rapora itiraz hakkın var önce başka bir rapor al ve eğer haklılığını raporla ibraz edersen o zaman doktorla hesaplaşabilirsin
ayrıca cetvelden bakıp rahtsızlığının oranının itirazını yapabilirsin

bekle şenol kardeş bir bilgi sahibi muhakkak yazacaktır.

Önce rapor için il sağlık müdürlüğüne itiraz etmen ve doktorun verdiği raporun hatalı olduğunu ıspat etmen gerek. O zaman bile dava etmek bi sonuç doğurmaz...
Bence Valilik'te yer alan insan hakları kurulu'na şikayet edebilirsin...

ben bu rapor yüzünden emekli olamadım bunların düzenlediği rapora sağlık kurulu rapor vermiş ve emekli yapmamışlar doktorlar gercekten muayne yapmış olsalardı şu anda ben yüzde yüz emekli idim enaz % 70 rapor verirleridi

raporu aldım % 70 bundan sonra izlemem gereken yol nedir

arkadaşlar bana bu konu hakında bilgi verecek kimse yokmu madurdurum dayım bu doktorların vermiş oldukları rapordan dolayı

ŞENOL71; ssk ya itiraz dilekçesinde bulunuyorsun, başka hastaneye sevkini istiyorsun ve ordan belki istediğin raporu alabilirsin. yardımcı olmak istedim sanırım böyleydi.

sağol arkadaşım bağ kur beni ipnisina hastanesine yolladı raporu aldım %90 özürlü olarak bağ kur dan emekli oldum birinci rapor yüzünden 17 ay emekli olamadım ondan dolayı soruyorum tazminat davası açabilrmiyim çok madur oldum bu yüzden

Yeni bir rapor almışsınız zaten ve emekli olmuşsunuz önerim direk avukata gitmeniz hukuksal bilgiler hakkında buradan bilgi almanız zor. Zaten emekli olmuşsunuz Türkiye'de yargı işleri ne kadar uzun sürüyor bilmem farkındamısınız bu süreçte inan ki çok yorulursunuz bence emekli olmanın keyfini çıkarın..

%70 almışsınız üstüne emekli olmuşsunuz halen davadan bahsediyorsunuz.Engeli %40-45 olduğu halde rapor oranı düşürülüp ne vergiden nede erken emeklilkten yararlanamayan pek çok mağdur engelli arkadaşlarımız varken sizin böyle bir konu açmanız dahi bence gereksiz..

Officer ın dediği gibi bırakın dava peşinde koşmayı da emekliliğin tadını çıkarın..

Hep böyle değilmiyiz bize çektirenlere biz neden çektirmeyelim senol 71 kardeşime hak veriyorum. Bana ne ben işim halletim gerisi beni alakadar etmez diyoruz. Böyle bir kaç dava olsa doktorlar gözlerinin önüne bakarlar iyi inceler karar verirler oturdukları yerdem kalkarak incelerler öyel değilmi?

arkadaşım istediğin kadar uğraş birşey çıkmaz açacağın davadan hı ne olur işinin ehli tutuğunu koparan bir avukat bulursun ozamanda ne olur tazminat davası diyosun zaten an babası açacağın miktar ne olur sen ne alacaksın avukat ne alacak oda olursa ki türkiyede adaetin nasıl işlediğini hepimiz biliyoruz o yüzden en iğisi sen allaha havale et yoksa uğraştığınla kalırsın :) ama dersen yok arkadaş ben bırakmam işin peşini oda senin düşüncen derim allah yardımcın olsun der bakarım iğiiiiiiiiceee araştırrr sor lodoslama konuya dalma burası türkiye bir bakmışsın hooppppp elindeki emekli maaşında gitmiş:) kolay gelsin

beni muayne etmeden ve tahlile bile gerek görmeden raporu imzalayan doktorlara
şeker hastası oldugum halde belirtmeyen doktor ve desteksiz yürüyemeyen yazacağı yede yürüyem yazan doktora ve beni onaydır madi va manevi zorduruma koymalarından dolayı tazminat davası acmak istiyorum

sayın kardeşim,

heyet raporları muayenesiz olmuyorki? her branş sizi muayene eder. muayene etmese bile sizin belirttiğiniz hastalığı yazar.
kontrol onun işi.

ayrıca ben anlıyamadım. yürüyebiliyormusunuz? yürüyemiyormusunuz?
doktor size nedemeye yürüyemediğiniz halde yürüyebiliyor desin.
size bir düşmanlığımı var?

siz neden raporu alır almaz itiraz etmediniz? yaşı başı olan bir insansınız.
yapacağınız raporu alıp başhekimliğe gitmekti. bu rapor yanlış yazılmış demekti.
böyle yapsaydınız bence raporunuzu gerçekten yürüyemiyorsanız hemen düzeltirlerdi.

bunlarda insan nihayetinde. niye size eziyet etsinler.

ben tam olarak açıkçası sorunun tam kaynağını anlayamadım?

doktorun size bir garazimi var? yoksa hatamı yaptı?

%90 özürlü olarak bağ kur dan emekli oldum birinci rapor yüzünden 17 ay emekli olamadım ondan dolayı soruyorum tazminat davası açabilrmiyim çok madur oldum bu yüzden

17 ayın hesabını sor tabiki. burda haklısın.
lakin önce git bi hukuksal tanışmanlık al. buna ne ceza verirler diye sor.
yani eline bişey geçecekse uğraş. malum türkiyede davalar ışık hızıyla sonuçlanıyor.
avukata vereceğin parayı vereceğin harçlarıda göz önünde bulundur. sonra kararını ver.

maddi gücün yoksa sistem zaten hak aramanı baştan yasaklıyor.

şimdi bazı ileri akılllılar. olurmu maddi gücü olmayanı devlet bedava mahkeme ediyor. diyecektir.
onlarada peşinen cevap verelim. fakir kağıdı almak şartı ile. adamın bi emeklisi varsa bile fakir kağıdı vermezler.(türkiyede açlık sınırı resmi belgelerle hesaplanmıştır. buna göre türkiyenin yarısından fazlası fakirdir. normal şartlarda 1 kuruş vergi bile almamalı devlet.)
yani bedava mahkemem yok!! fakir kağıdı almak için içecek suyun bile olmaması gerek...

arkadaş güzel yazmışsın raporu hastane bağ kura yolladı bizim elimizde rapor yoktu %40 benim raporum 1985 yılında varıdı bağ kur memuru beni özürlü emekliği yerine malülen emekliliğe yollamış %60 atmışın altında olduğu için emekli etmeyince özürlü emekliiği için muracat ettim ozaman raporun %20 olduğunu oğrendim ankara mumune hastanesine özürlü kimlik kartı için müracat ettim orası %70 rapor verdi bağ kura itiraz ettim onlarda iki rapor arasıda celişki olduğundan ipni sins hastanesine yolladılar ordan alınan raporu bağ kura yolladı bağ kur %90 iş göremezlik raporuyla emekli etmişler yaşlılık emekliliğile emekli oldum

emekli oldum sorunlarım çoğaldı 17 ay emekli olamayınca 20000tl bağ kura pirim borcum vardı onu bulup emekliliğe müracat yapmıştım borçlar fayizleriyle 10 na katlandı 900tl mağışım var bu paranın 545tl bankanın birine veriyorum 300 tl de başka bir bankaya mağıştan kesiliyor yalınız bu banka borcum bittiği halde 4 taksit fazladan kesiti benim yaşama hakkımı elimden aldılar akrabaların yardımlarıyla yaşamaya çalışıyorum iş yerime 4 defa hırsız girdi o nedenle bağ kur pirimlerimi yatıramadım marketim vardı 18.12.2009 yılında kapattım hiç bir gelirim yok böyle giderse %90 özürü emekli olarak dilenci oluruz

böyle hata yapan doktoru şikayet merci yokmu acaba:confused:

hastahanede heyete girince o karışıklıkta bazen yanlış seyler yazılabiliyor veya unutabiliniyor(.eksik oran,eksik hastalık vb. )bu durum anca heyetten rapor imzalı bir şekilde çıktıktan sonra anlaşılıyor.işte bu durumda nasıl bir düzeltme veya itiraz yapılmalı:confused:

Ben de aynı durumdan muzdaribim. 2 yıldır girdiğim heyetlerde hastalık belirtilmesine rağmen oranlar belirtilmiyor.

Üst Alt