Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu sonrası vergi indirimi için yapılacak işlemler?

HALISGUNAYDIN

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
15/06/2016 çarşamba günü sağlık kuruluna gireceğim.(benim hesabıma göre baltazardan sonra %62 gibi bir oranım var ve emeklilik için pirim günü ve sigorta başlangıç tarihim tutuyor.)kuruldan sonra ne tür işlemler bana düşüyor.(ilk kurula başvurduğumda kurul sonrası elden takip edeceğim demiştim daha hızlı ilerleyeceğimi düşünerek) emeklilik için nerelere ve hangi sıra ile başvuracağım konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.teşekkürler

HALISGUNAYDIN

Öncelilke çalısıyor olmanız gerekiyor iş yerinden iş bası bildirgesi almalısınız ayrıca raporu noter den aslı gibidir yaptırmanız gerekli 1 fotograf ve kimlik fotokopisi ile baglı bulundugunuz vergi dairesine basvurmanız yeterli vergi dairesinden alacagınız 2 form dılekce ornegı var bunlardan bırını ıs yerınız dolduracak dıgerını sız dolduracaksınız tum ıslemler bu kadar ortlama 2,5 3 ay kadar suruyor ıslemlerın sonuclanması

umarım yeterlı bılgıyı vermısımdır saygılarımla

Bilgilendirme için teşekkürler...bana sözlü olarak verilen bir bilgide ; defterdarlığa gidiyorsun orada işlemler yapıldıktan sonra defterdarlık maliyeye gönderiyor gibi bir bilgi daha verilmişti.bu yanlış mı... ayrıca SGK ya gitmeye gerek varmı?

hastane sahlik kurulu 1 adet orjinal ve 3 veya 4 tane asli gibidiri veriyor zaten.isyerinden alacaginiz calisiyor belgesi ile isyerinin bulundugu vergi dairesine gidip tedlim ediyorsunuz.dilekceyi orda yazip teslim ediyorsunuz.sgk lik isiniz yok..

HALISGUNAYDIN Yukarıda arkadaşların yazdığı gibi,önce aldığınız sağlık kurulu raporuna istinaden,vergi indirim hakkı kazanacaksınız.Vergi indirimini hakettiğinizde,işyerinize gerekli evrak vergi dairesi tarafından yollanacaktır.Buraya kadar Sgk lık bir işiniz yok.Vergi indirim yazınız işyerine ulaştıktan sonra ise,emeklilik işlemi için Sgk ya giderek,yada İnternetten E-Devlet portalı üzerinden emeklilik işlemini başlatacaksınız.

bilgiler için çok teşekkür ederim.

Sağlık kurulunda dün %61 ile raporum onaylandı.EMEKLİLİK (diğer kriterler tutuyor) için bundan sonraki süreç nedir? ve tahmini ne kadar sürer.

HALISGUNAYDIN
Aslında yukarıda açıklanmış.
İşyerinize gelen vergi indirimi belgesini alıp sgk ya başvurarak vergi indiriminize istinaden yaşlılık aylığı tahsis talebinde bulunacaksınız hepsi o kadar.

4 mayısta vergi dairesine bireysel olarak aldigim raporu verdim.15 haziranda ankara merkez saglik kurulunu aradigimda raporum aynen %44 surekli olarak onaylanmış.bugün 30 haziran vergi dairesini arıyorum vergi indirimim ellerine geçmemiş.tam 6 ay oldu hastane rapor heyet vergi indirimi uğraşıyorum.gerçekten ülkemiz cag atliyor arkadaşlar.yıllarca çalış cabala ömrünü ver.emeklilik hakkı elde ettigimizdede binbir sorunla mücadele et.bundada bir hayır vardır demekten başka birşey gelmiyor elimden malesef.

engelli sağlık kurulu raporu alındıktan sonrası

merhaba arkadaşlar;

engelli sağlık kurulu raporumu dün aldım.sağlık kurulu raporumu süresiz %62 ile onaylamış...rapor ile defterdarlığa elden başvuru yapabilir miyim...raporun aslını aldım...(10 adet çoğaltıp aslı gibidir diye kaşelettim)...ben vergiden muaf olmak ve devamında emekli olmak için çaba gösteriyorum...bu aldığım %62 başka bir yerde (vergi dairesi vb.) düşürülebilir mi?
bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim.şimdiden teşekkürler

Aldığınız rapor ile elden tabi başvuru yapabilirsiniz yanlız raporun aslı veya noterden aslı gibidir istiyorlar birde çalıştığınıza dair iş yerinde yazı ve imza sürgüsü ve kimlik fotokopisini de yanınızda bulundurun aldığınız rapor ýönetmenliğe uygun verilmiş ise oranınız düşmez HALISGUNAYDIN

HALISGUNAYDIN
Vergi indirimi için bir işte çalışıyor olmalısınız. Çalışıyorsanız vergi dairesinden başvuru belgelerini almalısınız. Sonra engelli belgesi aslı veya aslı gibidir fotokopisi + size ait doldurmanız gereken kağıt + iş yerinin doldurması gereken kağıdı doldurtup vergi dairesine vermeniz gerekmektedir. Yani ben de bu ay başvurdum bu şekilde yaptım.

Oran düşürme olayını duydum. Şöyle ki araştırma ve üniversite hastanelerinden alanların oranları düşürülmüyor ama devlet hastanesinden raporu alanların oranı düşürülme olanağı var diye duydum. Ben üniversite hastanesinden aldım. Yaklaşık 2 ile 4 ay içinde iş yerine yollanıyormuş belgeler. Ama internet üzerinden takip edilir mi bilmiyorun.

ozgurluk
Teşekkür ederim ama ben yalova'daki vergi dairesinden yolladım. Şuan verdiğiniz linkten baktım ve tekrar aynı sorgulama sayfasına yönlendiriyor. Belki o link sadece istanbul'dan başvuranlar için sorgulama yapılır.

ozgurluk malesef kabul edilmiyor başvuruyu alırken raporun aslı veya noterden aslı gibidir onaylı vergi dairesi kubul ediliyor emin olmadığınız bilgilerle kişileri yanıtmayalım lütfen

@yuksel77 kusura bakma nerde olduğuna bakmadan istanbul sandım
@umut2135 ben raporu aldığım başhekimlikten fotokopisini onaylatıyorum aslı gibidir diye ve her yerde kabul ediliyor, vergi dairesine de vermiştim. isterseniz bir araştırın. bu tür belgelerde bu şekildir. veren kurum verebilir aslı gibidir birde noter tastikli olur

Diğer kurumlar hastanenin verdiği asgibidir kubul ediyorlar ama vergi dairesi yönetmenlik gereği raporun aslı veya noter tastikli dışında kesinlikle kabul etmiyorlar vergi dairesi sitesinde de belirtilmiş özellikle ozgurluk

@umut2135 siz bir vergi kurumuna tekrar sorun, boş yere notere ücret ödemeyin, raporu aldığınız hastaneden raporunuzu aslı gibidir diye çoğaltıp başhekime onaylatırsanız, rapor isteyen kurumlarda kullanabilirsiniz. kabul etmezlerse o zaman noterden yaptırırsınız ama gerek yok. bu sefer elimde delil olarak kabul ederseniz birde delilim var.

vergi dairesine mayıs ayında başvurdum raporumun aslı renkli olanı yanımda değil onu pek dolaştırmıyorum, yanımda raporu aldığım hastanenin başhekimliğinden aslı gibidir onaylısını verdim. belgeleri alan memur arkadaş bana noterden tastikli olacak demek yerine bundan sizde başka var değil mi diye sordu, nedeni hastaneden alınan bu rapor kopyasıda gerçektir çünkü. teslim ettim bugünde sonucum gelmiş. benden ne bir rapor ne bir noter onayı istediler sonuç bu, işte benden emin olmadığınız bilgilerle yanıltmayın dediğiniz durum bu. buda delilim

o7GXQ7.jpg

Son düzenleme:
ozgurluk benkendimde yaşadığım için söylüyorum izmirde kesinlikle kabul edilmiyor raporun aslı veya noter tastikli istiyorlar. Bu arada vergi indirimini zde hayırlı olsun.

@umut2135 teşekkür ederim, bende kendi deneyimlerimden yola çıkarak söylemiştim, istanbul vergi daireside dahil verdiğim hiçbir kurum benden noter tastiki istememişti, aslını dahi göster dememişlerdi direkt almışlardı, başvuracak arkadaşlar önce bunu denerler ücretsiz sonuçta, sizinki gibi bir durumla karşılaşırlarsa noterden onaylatırlar

5Yd94l.png

Arkadaşlar 2013 yılında %35 oranında aldığım raporu 2016 Temmuz ayında yeniledim ve %80 rapor aldım.
(Gün geçtikçe İstanbul çekilmez hale geliyor çürüyoruz resmen.)

19 Temmuzda İstanbul verdi Dairesine teslim ettiğim raporumu izleyemiyorum.
Hala eski raporum görünüyor sistemde. Acaba işlem görmüyor mu ? Yoksa normal bir durum mu ?
Teslim ettiğim memur 3 ay sürer sizin işyerine gelmesi evrağın dedi.

Üst Alt