Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu tecrübem ve raporuna itirazımla alakalı..?

minoset_plus

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi Günler Arkadaşlar,

Eminim ki benzeri başlık adı altında pek çok yazı okumuşsunuzdur lakin bende ormanda çıkan yangına elinde kovasıyla koşan karınca misali tecrübe ve görüşlerimi değerli platformumuzla paylaşmak istedim.
Yaklaşık üç hafta önce Mersin Toros Devlet Hastanesine Sağlık Kurulu Raporu almak için başvurdum ve geçtiğimiz hafta içinde sonucumu aldım.

Hastaneye;
Cauda Equina/At Kuyruğu Sendromu,
Konu rahatsızlığım nedeniyle 15.05.2018 tarihinde ameliyat oldum.
Fizik Tedavim devam ediyor.
Sağ ayağımda ki his kaybı devam ediyor, mesane de daralma/sıkıntı mevcut diyeyim siz arkasını doldurun, desteksiz yürür hale geldim ancak ayakta uzun süre kalamıyor ya da yürüyemiyorum aynı şekilde uzun süre oturamıyorum her iki halde de sanki belimin ortasına bir bıçak saplanıyor ve sağ ayağımda ki his kaybı/uyuşma artıyor.

Koroner Arter Çıkış Anamolisi
Kalbimin sağ tarafında damar bulunmayıp, sağdan çıkış vermesi gereken damarım soldan çıkış verip tekrar sağ tarafa doğru ilerlemektedir ancak bu seyir sırasında aort ile pulmoner arter arasından geçmektedir. Daha önce gitmiş olduğum doktorlar, damarın seyir sırasında bu iki ana damarın arasında geçen bölümünün kritik derece de dar olduğunu, bir kriz halinde hastaneye yetiştirilemeyebileceğimi belirtip, ameliyat tavsiye ettiler ancak ben ameliyat olmadım.

Bu iki ana rahatsızlığımın dışında Hipertansiyon, İnsülin Direnci, Anksiyete ve Uyku bozuklukları, Miyop Astigmat ( her iki gözde -0.5 ) teşhisleri/şikayetleri ile başvurdum.
Bunların dışında, uyku apnesi şüphemde mevcut lakin Mersin’de Uyku birimi bir tek Üniversite Hastanesinde mevcut onda da iki yatak var, talebi karşılamıyor, iki yıl sonrasına randevu verdiler.

Sonuç olarak raporum;
Hipertansiyon % 10, Üroloji % 15 ( Mesane’de ki sıkıntıdan dolayı ), Kas ve Omurilik Sistemi % 10, ortalamaları neticesinde % 31 daimi olarak çıktı.
Kardiyoloji, Beyin, Göz, Psikiyatri’den tek puan dahi alamadım.
Psikiyatri ile gözü anlayabilirim de Kardiyoloji ile Beyin’den neden puan alamadım diyerek daha önce devlet hastanelerinde çalışmış doktor bir ablama sordum.
Ona göre, Kalp’de ki problemim bende bir noksanlığa neden olmadığı için puanlanmamış olabilirmiş, Beyin içinde Kas ve Omurilik sistemi başlığı adı altında verilen puanın beyin içinde geçerli olabileceğini, Fizik bölümünün de bende ki rahatsızlığın üzerinden bir sene geçmemesinden dolayı puan vermemiş olabileceğini belirtti.
Bende, Hipertansiyonun da şu an için bende bir noksanlığa sebep olmadığını ancak varlığının bende risk yarattığını, kalbimde ki rahatsızlığından da aynı minvalde değerlendirilmesi gerektiğini ve belimde ki rahatsızlığın aslen bir sinir sistemi rahatsızlığı olduğu bundan dolayı da asıl beyin bölümünün puanlaması gerektiğini düşünerek rapor sonucuna itiraz ettim.
Fizik bölümü içinde hakikaten bir sene geçmesi gerekiyorsa da artık başladık sürece ama ne daha önce başka birinden ne de hastane de rapor için uğraşırken böyle bir şey duymadım.
Mersin Erdemli Devlet Hastanesine sevk edildim, gelecek hafta da oraya gideceğim lakin çok ümidim kalmadı.

Bu hal de özel iş yerlerinde iş bulup düzenli çalışmam zor, belirttiğim gibi ne uzun oturabiliyor ne ayakta durabiliyorum en azından engelli statüsü kazanabilirsem, bu statüde işçi arayan bir yere girer, işveren ne olduğumuzu bilir, bizde elimizden geldiğince çalışırız demiştim ama sanırım olmayacak. Ne yapacağımı şaşırdım.

Son olarak, Mersin Toros Devlet Hastanesi Sağlık Kuruluna gidecek arkadaşlara tavsiyem, gitmeden önce sakinleştirici bir ilaç almalarıdır yoksa konuşurken yüzünüze bakmaktan aciz ya da sorduğunuz soruya azarlar gibi cevap veren memurlardan birine Allah ne verdiyse dalabilirsiniz.
Doktorlar içinde, yanıma bir parmak kalınlığında olan sağlık dosyamı da aldım mutlaka işe yarar, geçmiş rapor/sonuçlarıma bakarlar diye, nerdeee? Sanırsın kaşe/tasdik, imza memurları arkadaşlar, sağlık kurulu ayrı bir alem, kurula girip çıkmam 30 saniye sürdü. Arz ı endam edip çıktık, anlayacağınız.

Yazım uzun oldu farkındayım lakin yaşadıklarımı en berrak haliyle anlatmak istedim.
Yazımı sabırla okuyup bitirebilen arkadaşlardan ricam, yazdıklarımla alakalı bilgi, tecrübe ya da yorumu olanlar varsa verecekleri cevapları sabırsızlıkla bekliyor, hepsine şimdiden, peşinen teşekkür ediyorum.

Ben itirazdan Bi netice alamadım hastaneler birbirini bozmuyor kanımca fizik konusu evet sıkıntı süreğen olmalı

İyi Günler Arkadaşlar,

Sağlık kurulu raporu sonucuna itiraz ettiğim ilgili hastane dahil toplamda gezmiş olduğum dört hastane ve yaklaşık sekiz ay sonunda bugün raporumu % 88 lik engel oranı ile aldım. Bu süreç zarfında bir takım güçlüklerle karşılaştım lakin pes edip aman nasıl olsa sonuç alamayacağım diyerek peşini bırakmadım. Unutmayalım bizler, kimseden bize bağ bağışlamasını ya da hakkımız olmayan bir şeyi istemiyoruz. Bu noktayı özellikle belirttim çünkü bu süre zarfında tavır ya da söylemi ile bende bu tür intiba bırakan çok görevli oldu. Haklı davanıza inanıyorsanız peşini bırakmayın kardeşlerim.

Ne diyeceğimi şaşırdım. Demekki kendi kendimizin dr u olmak lazım. Hakkımızı aramak lazım. En son hangi yere basvurdunuz

kardeşlerim hepimize allah acil şifalar versin ne yazıkki evet bu sistem türkiyenin her ilinde aynı benimdi 9 doktorun olduğu kurula ğirip çıkmam arkadaşın dediği ğibi 30 saniye sürdü yüzüme bile bakmadılar lakin çıkabilirsiniz dediklerinde dedimki. sayın hocalar! .karşınıza hastalıklarımız hakkında nelerle karşılaştıklarımızla bi dakikada olsa dinleyip ona ğöre hayati olan raporlarımızın sonuçlarını yazmanız çokmu zor dedim??tabiki yüzüme bakmayan doktorlar nihayet kafalarını kaldırıp dinlediler beni,,sonuçmu %51 verdiler belki konuşmasaydım alamazdım diye düşünmedende edemiyorum..öyle bir hale ğelmişizki hastalıklarımıza sevinir olmuşuz ama kimin umurunda....allah kimsey ihasta enğelli etmesin..

Krkahmet hocam, ilk hastane nin kararına itirazdan sonra diğer iki hastane bir üst kurula sevk kararı verdi, en son üniversiteye sevk edildim ve buradan da kararım çıktı.
Ahmet Topuz, hocam ne diyeyim, haklısın. Dr ları da anlıyorum, o yoğunlukta çok fazla zaman ayırma şansları olmuyor lakin bu sefer de hak kayıpları olabiliyor. İşleyişte hem dr lar hem bizler açısından sıkıntılar mevcut, maalesef

Üst Alt