Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kuruluna girmediğim halde rapor % 10 olarak postalanmış..?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

16.01.2013 tarihinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine Vergi indirimi almak için başvurdum. O gün 4 bölümden muayene oldum ve belgelerimi sağlık kuruluna teslim ettim. Daha sonra kurula girmekten vazgeçtim. ve Öğleden sonra yapılancak olan kurula girmedim. Az önce Gelir Vergisi Başkanlığından bir bildirge aldım. Kurula girmediğim halde bana rapor onayı verilmiş ve çıkan rapor oranıda % 10 olarak belirlenip yazılmış ve bana postalanmış.

Arkadaşlar,

Ne yapabilirim . Nasıl ve nereye itiraz edebilirim.

Sağlık kurulu muayene olduğunuz 4 bölümün teşhis ve tespitleri üzerine karar vermiştir. Çünkü siz muayene olduğunuz belgeleri kurula teslim etmişsiniz. Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne rapor için itiraz edebilirsiniz. Bunun haricinde yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok diye düşünüyorum. Çünkü sağlık kurula girmek muayene olan kişi ile kurala giren kişinin aynı kişi olup olmaması için çağırıyorlar muayene olduktan sonra bir iki dakika kurulun önünde boy göstermenin başka bir mantığı yok.

songulcum su an bende senınle aynı durumdayım benımde % 50 olan rapoorumu % 20 ye dusurduler. Ne yapacagımı sasırmıs durumdayım. Emeklılıgıme surda az bır zaman kalmısken bu raporla ne yapacagım benım % 40 vergı ındırımde var. Ben sımdı emeklı olamacakmıyım. Kac yıllık calısmam hebamı oldu?

Fatmazehra;
Vergi indirimim var diyorsunuz.
Çalışma hayatının herhangi bir döneminde 1 yıl 2 yıl gibi süre kısıtlaması olmayan bir şekilde vergi indirimi almışsanız bu halen geçerlidir ve başka bir rapora gerek duymadan erken emekli olabilirsiniz.
Başka sebeplerle talep ettiğiniz raporlarda oranın düşürülmesi vergi indiriminizi ve dolayısıyla erken emeklilik hakkınızı etkilemez.
Songül Hanım;
muayenelerden geçtikten ve evrakları sağlık kuruluna teslim ettikten sonra kurula bizzat girmemiş olmanız başvurudan vazgeçtiğiniz anlamına gelmez.

ufuk bey ınanın gecenın bu saatınde moralımı duzelttınız. sımdı benım yenı cıkardıgım rapor sıstemde gorunuyor % 20 olarak. Sımdı bu rapor benım erken emeklılıgımı etkılemez degılmı? Dogrumu anladım.

Daha önceden almış olduğunuz süresiz vergi indiriminiz varsa evet etkilemez,vergi indirimi kontrol şerhi olmadıkça sadece birkez alınır.

Tamam ben o gün muayenelerimi yaptırdım; vede kurula girmedim. Ama o demiş olduğunuz kurula benim olup olmadığımı nerden bilipte o kurul başkanı ve beraberindeki doktorlar beni görmeden nasıl karar vermişlerde raporumu onaylamışlar. Ben bunu anlayamadım. Beni görmeleri ve ona göre karar vermeleri gerekmiyormu?

sizi zaten 4 bölüm muayene etmiş. muayene sonucunu ve belgeleri kurula teslim etmişsiniz kurul tetkik, teşhislere göre karar verebilir. Bu durumda İl sağlık Müdürlüğüne rapor oranı hakkında itirazda bulunabilirsiniz. O size gönderilen rapor hakkında (keşke olsa ama maalesef) başka yapabileceğiniz bir şey yok.

Anlıyorum ki yapabilceğim hiçbirşey yok bu durumda. Orayada itiraz etmiş olsam sonuç yine aynı çıkacak değil mi?

siz sonuçları kurula teslim etmişsiniz.kurulda o sonuçlara göre karar vermiştir.bazı üniversite hastaneleride hastayı hiç kurula çağırmıyorlar.tetkik ve diğer sonuçlara göre karar veriyorlar.normaldır.sizin artık yapacakbir şeyiniz yok.çünkü yeni sisteme göre almış olduğunuz oran diğer hastaneler tarafındanda görülmektedir.örneğin siz tekrar rapor almak isterseniz diğelimki numuneye gittini.aldığınız oran ordada görüleceği için işiniz baya zorlaştıracak

:( Bu çok üzücü bir durum. Engelliysek engelli gibi davranılsın bizlere. Eğer toplum bunu kabul etmiyorsada sağlam desinler bize.

Söylermisiniz biz neyiz. Enegelli mi ? Sağlam mı ?

Üst Alt